خبرگزاری کار ایران

چگونی کشف دورترین و بزرگ‌ترین مجموعه اجرام آسمانی

چگونی کشف دورترین و بزرگ‌ترین مجموعه اجرام آسمانی
کد خبر : ۶۸۲۱۴۱

​گروهی از ستاره‌شناسان بین‌المللی مجموعه‌ای از اجرام سماوی را در فضا کشف کردند که دورترین اجسام کشف شده تا کنون توسط بشر به شمار می‌روند.

به گزارش ایلنا، این مجموعه اجرام که دانشمندان نام آن را «هایپریون» نام نهاده‌اند، در بخشی از فضا یافت شده که «کیهان جوان» نام دارد.

ای‌اس‌او، رصدخانه جنوبی اروپا با انتشار بیانیه‌ای با اعلام این مطلب، طول این مجموعه را «میلیون‌ها سال نوری» ذکر کرده است. برای مقایسه، طول کهکشان ما، یعنی کهکشان راه شیری ۱۰۰ هزار سال نوری است. به این ترتیب هایپریون بزرگ‌ترین و حجیم‌ترین مجموعه اجرامی است که تاکنون بشر کشف کرده است.

نکته جالب دیگری که در این یافته دانشمندان وجود دارد آن است که هایپریون بسیار جوان بوده و تنها ۲.۳ میلیارد سال پس از بیگ‌بنگ به وجود آمده است. این بدان معناست که سن هایپریون تنها به ۱۳.۸ میلیارد سال می‌رسد.

دانشمندان این کشف را مدیون فناوری نوین دستگاهی به نام «ویموس» هستند که روی تلسکوپ عظیم رصدخانه جنوب اروپا کار گذاشته‌اند. این مجموعه در صحرای آتاکاما واقع در شیلی نصب شده است.

اولیویه لوفور عضو گروه پژوهشی ستاره‌شناسان در این پایگاه علمی می‌گوید: «این فناوری به ما امکان داده است تا در گذشته کیهان جستجو کنیم و با مطالعه اجرامی که ۱۱ میلیارد سال نوری با ما فاصله دارند، دریابیم که در ۱۱ میلیارد سال گذشته چگونه بوده است. در واقع شاید بتوان این پژوهش را "باستان‌شناسی فضا" نامید.»

این اخترشناس فرانسوی می‌افزاید: «وقتی می‌گوییم فاصله هایپریون با ما ۱۱ میلیارد سال نوری است، یعنی ۱۱ میلیارد سال طول کشیده تا نوری که از این اجرام ساتع شده، به ما برسد. به عبارت دیگر ما داریم هایپریون را در حالتی می‌بینیم که در ۱۱ میلیارد سال پیش بوده.»

به گفته او، از آنجا که همه اجرام سماوی همواره در حال دور شدن از یکدیگر هستند، می‌توان نتیجه گرفت که فاصله کنونی هایپریون از ما بسیار بیشتر از ۱۱ میلیارد سال نوری باشد.

دانشمندان امیدوارند که با فناوری ویموس بتوانند فاصله دقیق‌تر اجرام بسیار دور از زمین را محاسبه کنند.

منبع: یورونیوز

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز