غذاهایی برای بهبود زخم معده مفید است
با خوردن این غذاها زخم معده شما بهبود پیدا می کند.
به گزارش ایلنا، زخم معده ، جراحت در غشای مخاطی دیواره داخلی معده است که به واسطه تولید بیش از حد شیرههای اسیدی در این اندام شکل میگیرند.
مواد غذایی هستند که به تنظیم pH معده برای تسریع آهنگ تسکین این مشکل کمک می کنند.
هویج یکی از سبزیجاتی است که مصرف آن به بیماران مبتلا به زخم معده توصیه شده است. هویج دارای ویژگی های قلیاییسازی و شفابخشی است که به بهبود دیواره داخلی معده که تحت تاثیر اسید بیش از اندازه قرار گرفته ، کمک میکند.
هویج در اشکال مختلف پوره، سالاد یا آب هویج یک ماده غذایی فوق العاده برای کنترل ناراحتی ناشی از زخم معده مانند سوزش و بازگشت اسید است.
سیب یکی از محبوبترین میوه های دارویی حاوی فیبرهای غذایی و اسیدهای ارگانیک است که به عنوان تنظیم کننده برای دستگاه گوارش عمل میکنند.
مصرف سیب برای تسکین زخم معده و همچنین گاستریت (ورم معده)، یبوست و اسهال توصیه شده است.
کریستال های موجود در گیاه آلوئه ورا به واسطه توانایی شفابخشی و ضد میکروبی خود شناخته شده هستند. آلوئه ورا میتواند تولید شیرههای اسیدی اضافه معده و تحریک غشا مخاطی این اندام را کنترل کند.
موز میوهای سرشار از نشاستهها و ترکیبات قلیاییساز است که پس از جذب در بدن به تنظیم pH معده کمک میکند. مصرف این ماده غذایی به توقف زوال غشا مخاطی معده کمک کرده و زخم ها را کاهش می دهد.
موز برای معده مشکل آفرین نیست و مواد مغذی موجود در آن به بهبود بافتهای آسیب دیده این اندام کمک میکند.
سیبزمینی یکی از بهترین مواد غذایی ضد اسید که به بهبود زخمهای معده کمک میکند. نشاستههای موجود در سیب زمینی به همراه فیبر و آنتی اکسیدانها به بهبود بهینهسازی گوارش کمک کرده و نقشی کلیدی در فواید این ماده غذایی دارند.
نمکهای قلیایی سیبزمینی فرآیند التهاب را کاهش داده و به روند بهبود بافتهای تحریک شده به واسطه اسیدها کمک می کنند. افزون بر این، آنها سوزش در ناحیه شکم را کاهش داده و تورم و بازگشت اسید را متوقف میکنند.
بذر کتان که در آب خیس خورده باشد، مادهای ژلاتینی آزاد میکند که در بهبود زخمهای معده موثر است.
همچنین، بذر کتان منبع خوبی برای اسیدهای چرب امگا-3 و فیبر غذایی است که این مواد مغذی برای بهبود روند ترمیم بافتهای آسیب دیده معده در موارد ابتلا به زخم معده مفید هستند.
قهوه و نوشیدنی های حاوی کافئین ، شیرینی ها و محصولات حاوی شکر پالایش شده ، نوشیدنی های گازدار ، غذاهایتند و ادویهدار ، نوشیدنیهای الکلی ، غذاهای سرخ شده و فست فود ، نان و شیرینی های تجاری دیگر از جمله مواد غذایی است که در صورت ابتلا به زخم معده باید از مصرف آن پرهیز کرد.
منبع: صدا و سیما