خبرگزاری کار ایران

کشف "سیاره سرکش" در خارج از منظومه شمسی

کشف "سیاره سرکش" در خارج از منظومه شمسی
کد خبر : ۶۵۳۱۷۹

دانشمندان به تازگی سیاره‌ بزرگی را در خارج از منظومه شمسی کشف کردند.

به گزارش ایلنا، طبق یک مطالعه جدید، دانشمندان با استفاده از رادیو تلسکوپ، یک سیاره شناور آزاد بزرگ را خارج از منظومه شمسی کشف کردند.
 
براساس گزارش خبرگزاری «شینهوا»، مطالعه منتشر شده در مجله «آستروفیزیکال» در اوایل هفته جاری می‌گوید؛‌ این جسم سیاره‌ای که «SIMP J01365663+0933473» نام دارد تقریبا ده برابر بزرگ‌تر از جرم مشتری (بزرگ‌ترین سیاره منظومه شمسی) و دارای میدان‌های مغناطیسی قوی و شگرفی است.
 
دانشمندان این سیاره بزرگ را در رصد خانه ستاره‌شناسی رادیویی «آرایه بسیار بزرگ» کشف کردند.
 
این سیاره 200 میلیون ساله سرگردان حدود 20 سال نوری از زمین فاصله دارد. دانشمندان نام این سیاره را "سیاره سرکش" نامیدند زیرا بدون اینکه به دور ستاره‌ای بچرخد در فضا سفر می‌کند.
 
طبق این مطالعه، این سیاره بزرگ دارای یک میدان مغناطیسی 200 بار قوی‌تر از مشتری است و می‌تواند شفق‌های خیره‌کننده‌ای که بیشتر از شفق‌های قطبی زمین می‌درخشند، تولید کند.
 
براساس این گزارش، این جسم خاص بسیار شگفت‌انگیز است زیرا مطالعه درباره طرز کار دینامیکی مغناطیسی آن به ما بینش جدیدی از چگونگی طرز کار سیارات فراخورشیدی (سیاراتی که در اطراف منظومه شمسی هستند) می‌دهد.
 
تاکنون تعدادی جرم آسمانی هریک با حجمی معادل حجم مشتری را شناسایی شده‌اند که هیچ ستاره میزبانی برایشان مکان‌یابی نشده است. بعضی از اشیای تازه پیدا شده ممکن است در مداری به دور ستاره‌ای بگردند. منتها فاصله‌شان از این ستاره به قدری زیاد است که ستاره میزبان تشخیص داده نشده است. اما حدس زده می‌شود که اگر از این قبیل سیارات صرف نظر کنیم باز هم تعداد زیادی از این اجرام هستند که درواقع آزادانه در فضا شناورند.

منبع: فارس

کشف "سیاره سرکش" در خارج از منظومه شمسی

کشف "سیاره سرکش" در خارج از منظومه شمسی

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز