خبرگزاری کار ایران

محققان ثابت کردند؛

جیوه موجود در ماهی عامل اوتیسم به شمار نمی‌رود

جیوه موجود در ماهی عامل اوتیسم به شمار نمی‌رود
کد خبر : ۶۲۸۲۰۵

جدیدترین مطالعات نشان می‌دهد شواهد کافی در تایید تاثیر مصرف ماهی در دوران بارداری و افزایش خطر ابتلای کودک به اوتیسم وجود ندارد.

به گزارش ایلنا، محققان اظهار داشتند: جیوه موجود در ماهی نمی‌تواند عامل ابتلای کودک به اوتیسم باشد. در واقع، مصرف ماهی برای رشد صحیح سیستم عصبی مفید است.
 
در سال‌های گذشته احتمال ارتباط بین قرار گرفتن در معرض جیوه و ابتلا به اوتیسم موضوع مورد بحث بوده است. بر همین اساس گفته می‌شود که در دوران بارداری جیوه موجود در خون مادر به جنین منتقل می‌شود. جیوه همچون ماده سمی عمل می‌کند که بر رشد سیستم عصبی جنین تاثیر می‌گذارد. این ادعا نگرانی‌هایی را در مورد دو منبع اصلی جیوه به دنبال داشته است.
 
یکی از منابع حاوی جیوه، ماهی است و این نگرانی وجود دارد که مصرف بالای ماهی به رشد سیستم عصبی آسیب بزند. هر چند شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که حاکی از تاثیرات مثبت مصرف ماهی است که به همین خاطر می‌توان از تاثیرات منفی جیوه موجود در آن چشم‌پوشی کرد.
 
دومین منبع جیوه ترکیب تیومرسال است که به عنوان ماده نگهدارنده در برخی واکسن‌ها استفاده می‌شود و این نگرانی وجود دارد که واکسیناسیون خود می‌تواند آسیب زننده باشد. به گونه‌ای که برخی افراد معتقدند واکسن‌های حاوی تیومرسال عامل اوتیسم است.
 
در این بررسی محققان به مطالعه روی سطح جیوه و مصرف ماهی در زنان باردار، ویژگی‌های بیماری اوتیسم و تشخیص بیماری اوتیسم در کودکان پرداختند.
 
به گزارش ساینس الرت، محققان انگلیسی مشاهده کردند اگر چه سطح جیوه در خون مادران به دلیل مصرف زیاد ماهی بالا بوده اما مدرکی وجود ندارد که نشان دهد بالا بودن سطح جیوه خون مادر در دوران بارداری عامل بیماری اوتیسم در کودک است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز