غذاهایی با بیشترین میزان کلاژن برای پوست
کلاژن مهمترین پروتئین موجود در بدن محسوب میشود. الیاف کلاژنی که انعطاف پذیر و مقاوم هستند، در پوست، استخوانها، عضلات، تاندونها و مفاصل یافت میشوند.
محصولات آرایشی به تنهایی برای حفظ سلامت و زیبایی چهره شما کافی نیستند. شما باید یک رژیم غذایی متعادل و سالم را نیز دنبال کنید.
سلامت و زیبایی پوست با یک ماده مهم به نام کلاژن پیوند خورده است. کلاژن پروتئینی است که پوست را جوان و انعطاف پذیر نگه میدارد و همچنین در سلامت مفاصل نقش دارد.
کلاژن مهمترین پروتئین موجود در بدن محسوب میشود. الیاف کلاژنی که انعطاف پذیر و مقاوم هستند، در پوست، استخوانها، عضلات، تاندونها و مفاصل یافت میشوند.
کلاژن به طور طبیعی توسط بدن تولید میشود. اما با افزایش سن، توانایی بدن برای تولید این ماده کاهش مییابد. این زمانی است که چین و چروکها به تدریج روی پوست ظاهر میشوند، مفاصل هرچه بیشتر ملتهب شده، و استخوانها تضعیف میشوند.
بر همین اساس، دنبال کردن یک رژیم غذایی متعادل سرشار از مواد غذایی حاوی کلاژن یا تشویق تولید آن از اهمیت ویژهای برخوردار است.
کلاژن جز اصلی پوست است. این پروتئین در حفظ استحکام و انعطاف پذیری پوست انسان نقش دارد. بر همین اساس، حصول اطمینان از دریافت کلاژن به میزان کافی از رژیم غذایی اهمیت دارد.
زمانی که جوان هستید، کلاژن به طور مداوم باززایی میشود که به حفظ ظاهر جوان و استحکام پوست کمک میکند.
اما با عبور از 30 سالگی، احتمال مواجهه با چین و چروکها و شل شدن پوست افزایش می یابد. مصرف برخی مواد غذایی میتواند به افزایش سطوح کلاژن و پیشگیری یا به تاخیر انداختن این شرایط کمک کند.
سیر
دلایل بسیاری وجود دارند که سیر را در رژیم غذایی خود جای دهید. این ماده غذایی با خواص دارویی به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی عمل میکند و همچنین حاوی گوگرد فراوان نیز است.
این ماده معدنی که از خواص سمزدایی برخوردار است، به تولید کلاژن کمک میکند.
برای اثربخشی بیشتر سیر را به صورت خام یا در قالب کپسول مصرف کنید.
پیاز
پیاز به خانوادهای مشابه با سیر تعلق دارد و همچنین حاوی گوگرد است.
مصرف پیاز به افزایش تولید کلاژن و بهبود گردش خون کمک میکند.
افزون بر این، به لطف محتوای گوگرد، پیاز دفع سموم از بدن را تسهیل میکند.
ماهی چرب
اگرچه ماهیهای چرب حاوی کلاژن فراوان نیستند، اما سرشار از لیزین هستند. این اسید آمینه برای تولید کلاژن ضروری است.
افزون بر این، محتوای اسیدهای چرب ماهیهای چرب برای تغذیه پوست بسیار مفید است.
البته به این نکته توجه داشته باشید که ماهیهای بزرگ مانند سالمون، تن، و شمشیر ماهی میتوانند حاوی فلزات سنگین باشند. از این رو، انتخاب ماهیهای کوچکتر مانند ساردین، خالمخالی یا آنچوی بهتر است.
گوشت
کلاژن آن چیزی است که سفتی گوشت را موجب میشود. الیاف آن چیزی هستند که جویدن گوشت را دشوار میکنند.
مصرف گوشت گاو، مرغ یا بوقلمون برای تقویت کلاژن سازی و دریافت آن توصیه میشود.
عصاره استخوان
عصاره استخوان ماده غذایی سالم و سرشار از کلاژن است.
عصاره استخوان بر اساس یک دستورالعمل سنتی از پختن آرام گوشت با استخوان به همراه سبزیجات برای چند ساعت تهیه میشود که این روند اجازه خروج مواد مغذی از استخوان را میدهد.
توتها
توتها مانند توت فرنگی، شاه توت، و بلوبری سرشار از لیکوپن هستند.
این آنتی اکسیدان که در سبزیجات قرمز رنگ نیز یافت میشود، تولید کلاژن را تقویت میکند.
محصولات لبنی
شیر و مشتقات آن حاوی مقادیر فراوان از پرولین و لیزین هستند. این اسید آمینهها تولید کلاژن را تقویت میکنند.
با این وجود، برای جذب این مواد مغذی، مصرف آنها جدا از وعدههای غذایی اصلی توصیه میشود.
چای
چای به عنوان یک نوشیدنی باستانی فواید سلامت مختلفی را ارائه میکند. در این مورد، محتوای کاتچین چای مد نظر قرار میگیرد.
این ترکیبات آنتی اکسیدانهایی قوی هستند که با رادیکالهای آزاد مبارزه میکنند و از کاهش سطوح کلاژن به واسطه افزایش سن پیشگیری میکنند.
شما میتوانید انواع مختلف چای شامل سیاه، قرمز، سبز یا سفید را مصرف کنید.
منبع: عصر ایران