ماجرای ملاقات شبانه سپاه با هاشمی رفسنجانی و استعفای ناطق نوری چه بود؟
آیتالله هاشمی رفسنجانی در خاطرات خود از ماجرای ملاقات شبانه با مسئولان سپاه و استعفای ناطق نوری نوشته است.
پایگاه اطلاع رسانی رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرهای از آیت الله هاشمی رفسنجانی در تاریخ 19 فروردین 1360 منتشر کرد. آیت الله هاشمی در این خاطره از حال و هوای 37 سال پیش مجلس در چنین روزی مینویسد. در این خاطره آمده است:
صبح زود، عفت در ادامه حرفهای شب گذشته، جروبحث داشت. با عصبانیت از خانه بیرون رفتم. مشکل اینجاست که به انقلاب علاقهمند است و روزها در ملاقاتها وبرخوردهایشـ که از کمبودهای کشور انتقاد میشود و خوب نمیتواند دفاع کند ـ ناراحت میشود و لحظات کوتاهی که من به خانه میآیم، اینگونه مطالب را که رنجش میدهد، میخواهد با من طرح کند و ناراحتی ایجاد میشود. امروز در مجلس بیحوصله و کم تحمل بودم.
کار مجلس، امروز به دلیل نقص کار کمیسیون، در دعوت از پیشنهاددهندگان و نقص طرح دوم از لحاظ عدم پیش بینی بودجه اجرای طرح، مشکل بود.
بعد از جلسه آقای فرج الله واعظی نماینده ابهر، آقای مجتبی گلگیرساز را آورد و از عدم همکاری سپاه گله داشت. این فرد [مجتبی گلگیرساز] چند روز قبل خودش را معرفی کرد که عضو گروه تروریستی به نام «فدائیان امام زمان» است که مأمور ترور من بوده. او را به سپاه معرفی کردم، ولی تاکنون در معرفی گروه پیشرفتی [حاصل] نشده است. ایشان را با مأموران سپاه مواجه کردم. به نظرشان آدم صادقی نیست. قرار شد تعقیبش کنند تا مطلب روشن شود.
شب مسئولان سپاه و اطلاعات به خانه آمدند و اطلاعاتی از عملکرد ضدانقلاب دادند و از مأموریت آقای اشراقی در تأمین کردها و نیز در رابطه با افکار آقای بنیصدر و نهضتآزادی و از حرکتهای ضدانقلابی در بعضی محافل روحانیت و از مشکلات فرماندهی سپاه در رابطه با فرماندهی [کل نیروهای مسلح] آقای بنی صدر نگران بودند.
ماجرای استعفای ناطق نوری
آیت الله هاشمی رفسنجانی همچنین در خاطرات خود در تاریخ 20 فروردین سال 60 به ماجرای اختلاف تندگویان وزیر نفت وقت با رجایی اشاره میکند و مینویسد: نزدیک ساعت 9 صبح به مجلس رفتم. پس از مطالعه گزارشها، آقای حیدری نماینده بوشهر آمد و از نابهسامانیهای شرکت نفت در جزیره خارگ گفت، وضع وزارت نفت خوب نیست، وزیرمان [مجید تندگویان] و معاونش مهندس بوشهری اسیر عراق است، بعضی مدیران تحت تأثیر مهندس [علی اکبر]معینفر خیلی با دولت آقای رجائی انسجام ندارند. باید فکری کرد.
هاشمی رفسنجانی که در آن روزها ریاست مجلس شورای اسلامی را به عهده داشته است در ادامه این خاطره موضوع استعفای ناطق نوری را مطرح کرده است و در همان تاریخ نوشته است: سپس آقای [علی اکبر]ناطقنوری آمد و قصد استعفای از جهاد سازندگی داشت که با مذاکره منصرف شد. از تصادف خطرناکی که در جاده رفسنجان ـ یزد داشته تعریف کرد، الحمدالله به خیر گذشته. از روحیه سمینار دانشجویان و دانشآموزان اسلامی کرمان هم خیلی تعریف میکرد و از بیانسجامی حزب جمهوریاسلامی گله داشت. حق با ایشان است، حزب جمهوریاسلامی هنوز شکل و عمل حزب واقعی را به خود نگرفته است.
منبع: خبرآنلاین