خبرگزاری کار ایران

جهان روی خط گسل اقتصادی

جهان روی خط گسل اقتصادی
کد خبر : ۵۹۰۹۲۶

اغلب قانون­گذاران و سیاستمداران اقتصادی سیاست‌های خود را بر مبنای منافع خویش و بی‌توجه به اوضاع اقتصادی و رفاهی عموم مردم اعمال کرده و تاریخ بر این اقدام مهر تایید زده‌ است.

فاطمه محمدی در جهان اقتصاد نوشت: در موارد بسیاری سیاست‌های غلط اقتصادی، مبتنی بر اندیشه‌های سرمایه ‌محور و سودجویانه‌ای است که بارزترین آنها در بستر فرهنگ غربی شکل گرفته‌اند. این سیاست‌ها نه تنها به خودی خود، نظم و معادلات اقتصادی جهان را تحت تاثیر قرار داده که با دنباله‌روی کورکورانه زمامداران برخی کشورها، اقتصاد بخش‌های بزرگی از جهان را نیز آلوده و آسیب‌پذیر ساخته‌است.

این موضوع دست­مایه­‌ای شد تا شبکه انگلیسی‌زبان ­پرس تی‌وی برنامه­‌ای با موضوع اقتصاد تولید کند. عنوان «Economic Divide» به عنوان نامی شایسته برای این برنامه برگزیده شده­‌است. این برنامه، اقتصاد و عملکرد سیاست‌گذاران اقتصادی کشورهای مختلف را مورد هدف قرار داده و به بررسی و تحلیلی دقیق با استفاده از ابزار و موقعیت­‌هایی که رسانه فراهم می­­‌آورد، می‌­پردازد. این تحلیل‌ها می‌­توانند علاوه بر آگاهی و در راستای اهداف ضد استعماری دولت­‌های استعمارگر و استعمارطلب آمریکا و انگلیس، پرده از واقعیت‌­ها و حقایق سیاسی و اقتصادی آنان براندازد.

«شکاف اقتصادی» با تیتراژی گرافیکی آغاز می‌شود. تیتراژ فضایی مجازی را نمایش می‌دهد. باکس­‌هایی سایه­‌گون که تصاویر سیاست‌گذاران اقتصادی در آن به تصویر در می­‌آید. مجازی و سایه ­گون بودن کنایه‌ای‌است بر اینکه این سیاست­‌گذاران و صاحبان قدرت اقتصادی همچون سایه در پشت پرده به بازی پرداخته و به گونه‌­ای مهره­‌های خود را می­‌چینند که تنها به منافع خویش دست یابند.

برنامه با استفاده تصاویر و ویدیوهای بسیار و نیز کات­های پی­در­پی و نریشن اثرگذار به تحلیل می ‌پردازد.

کاوه تقوایی وظیفه اجرای این برنامه را بر عهده دارد. وی توانایی خود را در نحوه اجرایش به اثبات رسانده ­است و در سه بخش از برنامه در استودیو حضور پیدا کرده و باب مبحثی تازه را باز و درگاهی برای بحث ایجاد می‌­کند. او در ذهن مخاطب سوالاتی ایجاد می­‌کند و در ادامه، متن برنامه به آن­ها پاسخ می‌دهد. مجری کمتر دیده می‌­شود و ما تنها شنونده صدای اوییم که بر روی تصاویر و ویدیوها نریشن می­‌گوید.

برنامه با سرآغازی که یک ویدئوی مرتبط با تم و مضمون برنامه است، آغاز می‌شود. حضور پرسوناژهای اصلی و مورد بحث در برنامه، کلیدی به ذهن مخاطب می‌­دهد که او را برای اینکه با برنامه همراه شود، آماده می­‌کند.

پخش تصاویر کامل و شامل که تکمیل­‌کننده یکدیگراند. برخی از تصاویر در متن قرار گرفته و برخی به عنوان پاساژهایی در میان ویدیوی سخنرانی­‌ها و یا … به نمایش درمی‌­آیند.

موسیقی­‌ها نیز با هدف تکمیل مضامین نهفته در تصاویر انتخاب شده و با توجه به آنان بر روی تصاویر روان می­‌شوند، و در زمان نبود مجری یا نریتور به نوعی روایتگر ماجرا محسوب می­‌شوند.

از کشورهایی که مورد هدف برنامه‌­سازان «شکاف اقتصادی» بوده و در ارتباط با اقتصاد آن برنامه ساخته شده‌­است، بریتانیاست که به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته ­است.

مهمانان برنامه به صورت تصویری و از طریق اینترنت ارتباط برقرار کرده و در برنامه حضور پیدا می­‌کنند. شخصیت‌­های حاضر در برنامه از صاحب­نظران در حیطه موضوع مورد بحث بوده و سعی شده تا از اهالی منطقه و کشور مورد نظر انتخاب شود. آنان به طور مستقیم و بدون دخالت و وابستگی به مجری با مخاطب ارتباط برقرار می­‌کنند. آنها مشرف به بحث بوده و صاحب ایدئولوژی هستند و می‌­توان به عنوان یک مرجع روی آنان حساب کرد. این موضوع چندصدایی بودن و وثوق منبع پیام را در شکلی مناسب بازتاب داده و شاید به همین دلیل باشد که برنامه‌های پرس تی‌وی و از جمله آنها «شکاف اقتصادی»، با اقبال مخاطبان خود روبه‌رو می‌شوند.

برنامه اقتصادی پرس تی‌وی در بیست دقیقه و یک نوبت پخش در هفته تمامی جوانب اقتصادی کشور هدف هر قسمت را از نگاه بالاترین مقامات کشوری تا تاثیرات عملکرد آنها در کوچه پس ­کوچه‌­های شهر مورد تحلیلی دقیق و موثق قرار می­ دهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز