بحرانشهری نیازمند، مدیریت واحد
مدیریت بحران در شهرداری تهران نیازمند تحولی عمیقاست. اگر به پیشینه مدیریت روزهای بحرانی که براساس نزولات آسمانی در تهران به خصوص برف به وجود میآید در طول چند دهه اخیر دقت کنیم، درخواهیم یافت هیچگاه بیش از چند روز در پایتخت ایران آن هم بعضا هر چند سال یکبار برف نمیبارد، اما همین بارش یکی دو روزه شهرداری و مدیریت شهری را فارغ از مدیریت فعلی یا قبلی با بحران مواجه میکند.
احمد حکیمیپور- عضو سابق شورای شهرتهران در جهان اقتصاد نوشت: حجم معابر مختلف در تهران به حدی زیاد است که حتی اگر شهرداری تهران دارای انگیزه و توان کافی برای تخلیه کوچهها، خیابانها و پیادهروها باشد، بازهم نمیتواند به معابر فرعی خدمترسانی کند.
واقعیتی که باید پذیرفت و از اکنون در فکر ایجاد تحول درمدیریت شهری برای مقابله با بحرانهای مختلف بود.
به طور یقین از جمله وظایف شهرداری تهران در زمان بارش برف شن پاشی، نمک پاشی و پاکسازی معابر شهری از برف است. بعد از بارش برف روز گذشته در تهران تنها معابر اصلی و آنهم نه پیاده روهای اصلی، بله خیابانهای اصلی پاکسازی شد.
این درحالی است براساس قراردادی که شهرداری با نیروهای خدماتی و پیمانکاران شهری میبندد، آنهاد باید از آمادگی لازم برای عمل محوله برخوردار باشند.
درحالی که حتی اگر این پیمانکاران و دستگاههای مربوط بخواهند به وظیفه خود عملکنند، باز هم به دلیل فقدان امکانات و تجهیزات، نمیتوانند در این زمینه بهخوبی خدمترسانی کنند. مگر امکان داد با تجهیزات ابتدای و آنهم تجهیزات فرسوده! بتوان ازگرده مدیریت بحرانهایی مانند بحران برف برآمد.
برف روبی امروز درکشورهای پیشرفته و درکلان شهرهای جهان با دستگاههای برف روب و درکمتر از چند ساعت صورت میگیرد. مردم چند ماه پیش به دلایل مختلفی به مجموعه اصلاحطلبان و لیست مورد تایید آنها رای اعتماد دادند. آنها مدیریت اصلاح طلبانه در شهر تهران را برگزیدند و خواهان ایجاد تحول درابعاد مختلف مدیریت شهری هستند.
از این رو لازم است اعتماد مردم را پاس داشت و برای تحقق آنچه شهروندان میخواهند تلاشکرد. فرصت از سوی مردم به یک جریان سیاسی به سادگی داده نمیشود. باید این فرصت را پاس داشت و به سمت ایجاد تحول در شهرداری مدیریت شهرداری تهران حرکت کرد.
البته این موضوع را هم باید در نظرگرفت که در حال حاضر مدیریت شهر تهران با چالشهای عمیقی دست و پنچه نرم میکند، بحرانهای مالی، تعداد بالای حقوق بگیران و دهها و صدها کار انباشته شده تنها بخشی از این بحرانهاست. اما وجود این بحرانها ملاکی برای عدم ایجاد تغییر در مسیر مدیریت شهری نیست.