خوراکیهای سفید کننده دندان
سبزیجات چلیپایی مانند گل کلم و بروکلی هنگامی که خام مصرف میشوند، دارای فواید سفیدکننده هستند.
برای اینکه لبخندی زیبا داشته باشید، بهرهمندی از دندانهایی تمیز و سفید عنصری کلیدی محسوب میشود. امروزه روشهای مختلفی برای سفید کردن دندانها در دسترس هستند که از نمونههایی ساده مانند خمیردندانهای سفیدکننده تا مواردی پر هزینه شامل مراجعه به دندان پزشک را شامل میشوند.
برای اینکه دندانهایی سفید داشته باشید، شاید تنها کاری که باید انجام دهید، مراجعه به آشپزخانه باشد. با افزودن برخی مواد غذایی به رژیم غذایی خود میتوانید به درخشش و سفیدی دندانها کمک کنید. در ادامه با برخی از این مواد غذایی و چند نمونه که باید از مصرف آنها پرهیز کنید، بیشتر آشنا میشویم.
سفیدکننده دندان: گل کلم
سبزیجات چلیپایی مانند گل کلم و بروکلی هنگامی که خام مصرف میشوند، دارای فواید سفیدکننده هستند. جویدن این سبزیجات به طور معمول دشوار است و هنگامی که در تلاش برای انجام این کار هستید، به از بین رفتن لکههای سطحی روی دندانها کمک میشود. هر چه مدت زمان جویدن بیشتر طول بکشد، بزاق بیشتری در دهان تولید میشود، که به تجزیه لکهها کمک میکند.
سفیدکننده دندان: توت فرنگی
توت فرنگی حاوی اسید مالیک است که به تبدیل کربوهیدارتها به انرژی برای عضلات کمک میکند. حفظ میزان مناسب از اسید مالیک برای سلامت و قدرت دندانها ضروری است، زیرا اسید میتواند لکههای سطحی روی دندانها را از بین ببرد. روشهای مختلفی برای بهرهمندی از آثار سفیدکننده توت فرنگی وجود دارند که از آن جمله مخلوط کردن توت فرنگی با جوش شیرین برای شکل گیری یک خمیر سفیدکننده و مسواک کردن دندانها با آن است. استفاده از دهانشویه حاوی فلوراید بلافاصله پس از استفاده از این خمیر برای کمک به پاکسازی اسید مالیک باقیمانده و تقویت دندانها توصیه میشود. اگر به توت فرنگی علاقهمند نیستید، اسید مالیک در سیب، شلیل، گیلاس، موز، هلو و لیچی نیز یافت میشود.
پنیر و ماست
اگر در پی دندانهایی سفید و لبخندی زیبا هستید، لبنیات بیشتری را در رژیم غذایی روزانه خود جای دهید. همانند بروکلی، محصولات لبنی مانند پنیر و ماست به ترشح هرچه بیشتر بزاق کمک میکنند، که به تجزیه لکههای روی مینای دندان کمک میکند. با این وجود، پنیر بر خلاف بروکی به واسطه دارا بودن اسید لاکتیک، که مشابه با اسید مالیک است، از یک اثر سفیدکننده اضافی برخوردار است.
دانهها و مغزهای خوراکی
از لحاظ ساختاری، دانهها و مغزهای خوراکی به عنوان یک لایه بردار دندانها عمل میکنند. بافت ساینده دانه آفتابگردان، بادام، گردو، و بادام هندی میتواند به پاکسازی لکهها از روی مینای دندان و سفید کردن آنها کمک کند. افزون بر این، مغزهای خوراکی به پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی کمک میکنند و از این رو، میان وعدهای فوق العاده محسوب میشوند.
آناناس
آناناس حاوی بروملین، آنزیمی که اغلب برای کاهش التهاب استفاده میشود، است. این آنزیم در فعالیت پروتئینهای روی مینای دندان اختلال ایجاد میکند، لکههای را تجزیه میکند و به تغییر رنگ کمک میکند. هنگامی که پروتئینها شکسته شدند، بزاق دهان به طور طبیعی لکههای را از بین برده و درخشش بیشتری به دندانها در مقایسه با گذشته میبخشد. آناناس از نسبت گلوکز به فروکتوز متعادل بهره میبرد، که آن را به راه حلی شیرین که همچنان در سمت سالمتر قرار دارد، تبدیل میسازد.
پیاز
اگرچه به واسطه ایجاد بوی نامطبوع در دهان از هواداران بسیاری برخوردار نیست، اما پیاز از ترکیبات گوگردی سود میبرد، که از شکل گیری پلاکها رو و بین دندانها جلوگیری میکند. اگر قصد دارید از فواید پیاز برای درخشش و سفیدی بیشتر دندانهای خود استفاده کنید باید آن را به صورت خام مصرف کنید.
کرفس
کرفس (به همراه هویج) دارای محتوای آب بالایی هستند که به تقویت لثهها و از بین بردن بقایای مواد غذایی کمک میکند. ساختار سخت کرفس به لایه برداری از روی دندانها کمک میکند و از این رو، در نابودی لکههای سطحی موثر است. البته برای بهرهمندی از این فواید باید کرفس را نیز به صورت خام مصرف کنید.
منبع:عصر ایران