خبرگزاری کار ایران

محمدعلی پورمختار در گفت‌و‌گو با جهان اقتصاد:

تنها منافع ملی در رای اعتماد به وزرا دخیل است

تنها منافع ملی در رای اعتماد به وزرا دخیل است
کد خبر : ۵۲۳۲۶۶

در حالی لیست وزرا دوازدهم به مجلس معرفی شد که انتظار کابینه‌ای اصلاح‌طلب از روحانی وجود داشت. هرچند لیست فعلی نقاط قوت فراوانی دارد اما انتظار این است که مجلس نیز نگاه دقیقتری به کارنامه برخی از وزرا دولت دوازدهم بی‌اندازد

جهان اقتصاد نوشت: این روز‌ها وزرا پیشنهادی روحانی در حال چانه زنی با نمایندگان مجلس در فراکسیون‌های مختلف هستند. به نظر می‌رسد احتمال اینکه تعدادی از وزراء از مجلس هم سو با روحانی رای اعتماد نگیرند، دور از ذهن نیست. هرچند کلیت کابینه روحانی از مجلس دهم رای اعتماد خواهد گرفت. به بهانه بررسی نگاه نمایندگان مجلس به کابینه روحانی «جهان اقتصاد» با محمد ‌پور مختار نماینده مجلس به گفت‌و‌گو پرداخته که در ادامه می‌خوانید .

نگاه کلی اصولگرایان مجلس به کابینه دوازدهم که چند روز پیش جهت اخذ رای اعتماد به مجلس معرفی شد چگونه است؟

تا این لحظه نیست کلی فراکسیون‌های مختلف در مجلس همکاری با رئیس جمهور است. زیرا هم مسائل و مشکلات مختلفی در مسیر توسعه کشور وجود دارد و هم دولت باید در مسیر خود توفیقاتی را به دست آورد زیرا توفیق دولت، توفیق همه مردم ایران خواهد بود. البته هر کدام از فراکیسونها بر اساس اهدافی که خود ترسیم کرده‌اند و معیارهایی که راجع  به وزرا دارند، علاقه‌مند به اعمال آن معیار‌ها در بررسی صلاحیت وزرا پیشنهادی هستند. بر همین اساس امکان دارد رای فراکسیونها در مواجعه با برخی از کاندیدا‌ها متفاوت باشد اما در کلیات اکثر وزرا پیشنهادی دارای رای خواهند آورد.

جدا از اینکه نگرش سیاسی به نظر شما آقای روحانی متناسب با وعده‌های اعلامی کابینه دوازدهم را به مجلس معرفی کردند؟

آقای روحانی با توسل ادبیات اعتدالگرایی در عرصه انتخابات پیروز شدند و طبیعتا به دنبال استفاده از افرادی دارای مشی اعتدالی در مسائل سیاسی هستند و فراغ از اصلاح‌طلب و اصولگرایی، افراد معرفی شده واجد خصوصیت اعتدالگرایی هستند گرچه بعضا ممکن است سابقه اصلاح‌طلبی تندی داشته باشند اما در شرایط فعلی به هیچ وجه مساله خاصی نداشتند.

در مجموع وزرا روحانی با رای بالایی انتخاب خواهند شد؟

برخی از وزرا اعلامی به مجلس در حوزه عملکردی، از سوی هر دو فراکسیون بزرگ مجلس، وضعیت مساعدی ندارد. برخی از وزرا که ماموریتشان تمدید شده، عملکرد روشنی از آنها در اختیار نمایندگان است. نمایندگان مجلس نهم و دهم عملکرد این وزرا را در نظر دارند. و هم انتقاداتی نسبت به فعالیت آنها دارند و هم مطالبات مردم را در این زمینه در نظر دارند. به نظر می‌رسد ۹ وزیری که ماموریت آن‌ا تمدید شده است نگاه متفاوتی به عملکرد آن‌ها در مجلس وجود دارد و حتی این نگاه وجه مشترک بین دو فراکسیون عمده مجلس است و این امکان وجود دارد که این نگاه باعث عدم رای آوری وزیر مربوطه شود.

شما از توافق احتمالی دو فراکسیون عمده مجلس خبر می‌دهد چگونه ممکن است دو فراکسیون با دو دیگاه متفاوت نظر یکسانی در مورد یک وزیر داشته باشند؟

مسلما دو فراکسیون مجلس وحتی فراکسیون سوم، نگاه به منافع ملی در رای به وزراء  را در نظردارند. کلیت نمایندگان به توانمندی و برنامه وزرا نگاه می‌کنند و جدیت برای انجام وظایف قانونی وزرا را در نظر خواهند گرفت. در این صورت مسائل سیاسی کنار خواهد رفت. اینکه جناح خاصی از مجلس رای اعتماد بگیرد، اما برای مردم اثری از این رای اعتماد نداشته باشد، به نفع هیچ کس نیست و هیچ کدام از فراکسیونها از این رهگذر نفعی نمی‌برند. اما اگر همه با نگاهی ملی به وزراء پیشنهادی نگاه کنیم به طور یقین تمامی مشکلات با وحدت نظر جناح‌های مختلف پیش خواهد رفت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز