رشد ۷۰ درصدی الکامپ بیست و سوم
الکامپ بیست و سوم در حالی به زمان برگزاری نزدیک میشود که در مقایسه با دوره قبل ۷۰ درصد رشد کمی داشته و از نظر کیفی هیچ یک از نمایشگاههایی که در بیش از یک دهه گذشته برگزارشدهاست را نمیتوان با آن مقایسهکرد.
جهان اقتصاد نوشت: فعالان صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات پس از برگزاری الکامپ دهم باور کردند که نمایشگاه تخصصی صنفشان به جایگاهی رسیده که میتواند در برابر رقبای قدرتمند منطقهای قد علم کند.
اما طمع برخی از اهالی دولت و بخش خصوصی به منافع نمایشگاهی بزرگ و معتبر موجب شد تا الکامپ یازدهم در نقطه مقابل دوره قبل قرارگرفته و تکرار روند نزولی در دورههای بعد از نمایشگاهی بینالمللی، اتفاقی بسازد که عنوان بینالمللی و ملی که هیچ، گذاشتن اسم نمایشگاه محلی نیز برای آن سخت بود.
این روند یک دهه ادامه پیدا کرد و در نهایت با تغییر مدیران سازمان نظام صنفی رایانهای، بار دیگر امیدها برای احیاء الکامپ زندهشد، چنانکه الکامپ بیست و یکم را میتوان آغاز دوره جدیدی برای این نمایشگاه دانست.
تثبیت دستاوردهای الکامپ بیست و یکم و تلاش برای حفظ روند صعودی موجب شد تا الکامپ بیست و دوم، موفقیت دیگری را ثبت کند و در نهایت تلاش برای ماندن در همین مسیر موجب شده تا پیش از برگزاری بیست و سومین دوره، بتوان اذعان داشت که فعالان صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات میتوانند تجربه شیرین الکامپ دهم را بار دیگر تکرار کنند.
نمایشگاهی که رییس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور در نشست با اصحاب رسانه در خصصوص آن گفت: نمایشگاه الکامپ امسال از نظر متراژ بیش از ۷۰ درصد رشد داشته و در نتیجه دوره بیست و سوم، بزرگترین الکامپ تاریخ خواهد بود.
ناصرعلی سعادت افزود: مهمترین تفاوت نمایشگاه امسال با سال گذشته این است که الکامپ به جای پاییز در تابستان برگزار میشود. همچنین همزمان با الکامپ هیچ نمایشگاه دیگری برگزار نمیشود و این موضوع دست ما را برای برآورده کردن بسیاری از خواستههای صنف باز گذاشته است.
وی افزود: البته تغییر تاریخ الکامپ، سبب شد فاصله بین دوره الکامپ ۲۲ و ۲۳ کوتاه شده و فرصت کافی برای برنامهریزی و اجرا نداشته باشیم. به ویژه برخی شرکتهای خارجی که سالانه برنامهریزی میکنند، عملا امکان حضور در این دوره را نیافتند. اما نتیجه کار نشان میدهد مزایای تغییر تاریخ بیشتر از زیان آن بوده است.
سعادت با بیان این که فضای نمایشگاه امسال بیش از ۷۰ درصد رشد داشته است گفت: سال گذشته الکامپ در ۱۸ هزار متر مربع فضای نمایشگاهی برگزار شد. این در حالی است که فضای مفید امسال به ۳۴ هزار متر مربع رسیده است.
رییس سازمان نظام صنفی رایانهای در پاسخ به سوالی درباره مشکل ارزی و ریالی گفت: به جرات میگویم این مشکل به طور کامل حل شده است. اکنون بخش ارزی و ریالی به صورت خود اظهاری انجام شده و در سال گذشته حتی یک مورد جریمه در جریان بازرسی شرکت سهامی نمایشگاهها نداشتیم.
وی درباره این که چرا الکامپ به شهر آفتاب منتقل نمیشود گفت: کل فضای سرپوشیده شهر آفتاب ۱۲ هزا رمتر مربع است و اکنون متراژ نمایشگاه الکامپ چند برابر آن است.
سعادت درباره وضعیت اینترنت نمایشگاه نیز گفت: تامین اینترنت از سوی شرکت سهامی نمایشگاهها و برای رویدادهای یکه در این فضا برگزار میشود، به یک شرکت واگذار شده و قاعدتا ما نیز مصرف کننده محسوب میشویم. البته در حال مذاکره با تامین کننده هستیم تا خدمات با کیفیتی ارایه کند.
رییس سازمان نظام صنفی رایانهای با اشاره به ادغام نمایشگاه الکامپ و تلکام در سال آینده گفت: براساس تفاهمی که در جلسه مشترک با مسوولان ذیربط صورت گرفت، مقرر شد نمایشگاه الکامپ و تلکام از سال ۹۷ همزمان و با مدیریت یکپارچه برگزار شود. البته جزییات این که دو نمایشگاه ادغام شده یا به صورت دیگری برگزار شود بعدا مشخص خواهد شد اما به هر حال سازمان نظام صنفی رایانهای، شرکت سهامی نمایشگاهها و مجری نمایشگاه تلکام روی همزمانی این دو رویداد به توافق رسیدند.
سعادت درباره سالن الکاماستارز نیز گفت: با همکاری وزارت ارتباطات تمهیداتی برای اسکان حدود ۵۰ نفر از استارتاپهای شهرستانی حاضر در سالن الکاماستارز در نظر گرفته شده است.
باقر بحری عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای و مدیر اجرایی الکامپ ۲۳ گفت: امسال فضای مفید نمایشگاه الکامپ ۳۴ هزار متر مربع و کل فضای تحت پوشش داده شده ۶۰ هزار متر مربع است که در تاریخ الکامپ بیسابقه است.
وی با بیان این که شرکتهای خارجی از ۲۰ کشور در هزار متر مربع در نمایشگاه الکامپ حضور دارند گفت: از کشورهای کرهجنوبی، چین و تایوان شرکتهایی به طور مستقیم در نمایشگاه حضور خواهند داشت. با این حال ششرکتهایی از هلند، آلمان، ایتالیا، ژاپین و… نیز به الکامپ امسال میآیند.
مدیر اجرایی نمایشگاه الکامپ با بیان این که سالن ۸ و ۹ به عنوان بزرگترین سالن نمایشگاه در اختیار استارتاپها قرار گرفته است گفت: ۱۰۰ استارتاپ متقاضی غرفه ۱۲ متری بودند که خواسته آنها براورده شد و علاوه بر آن ۲۵۰ استارتاپ در قالب یک استند در نمایشگاه حضور دارند.
بحری افزود: در الکام استارز سه بخش در نظر گرفته شده است. بخش اول افراد با سابقه در حوزه کسب و کارهای نوین به عنوان مربی (Mentor) حضور دارند و استارتاپها میتوانند از تجربیات این افراد استفاده کنند.
وی ادامه داد: در بخش دوم مسابقهای مانند پارسال میان استارتاپها برگزار شده و به بهترین طرحها جایزه داده میشود. یک بخش VIP هم در نظر گرفته شده است که افراد موثر از سوی سرمایهگذاران خطرپذیر در این بخش حضور داشته و برای سرمایهگذاری در استارتاپها مذاکره میکنند.
مدیر اجرایی نمایشگاه الکامپ گفت: با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی مذاکره شده و قرار است این سازمان با همراهی رایتل، روی ۲۰ تا ۳۰ استارتاپ حاضر در نمایشگاه سرمایهگذاری کنند.
بحری گفت: امسال استارتاپها دست به دست هم دادهاند تا هم سالن الکام استارز و هم نمایشگاه الکامپ به بهترین شکل برگزار شود و بسیاری از آنها به بازدیدکنندگان و غرفهداران خدمات ارایه میکنند که فهرست این شرکتها و خدماتشان به زودی منتشر میشود.
وی درباره سالن دولت الکترونیکی نیز گفت: در سالن ۴۱A دستاوردهای دولت الکترونیکی و شبکه ملی اطلاعات به نمایش گذاشته میشود.
سعادت رییس سازمان نظام صنفی رایانهای در بخش دیگری از این نشست با بیان این که قرار است فاز نهایی شبکه ملی اطلاعات در نمایشگاه الکامپ رونمایی شود گفت: یکی از مهمترین دستاوردهای دولت یازدهم شبکه ملی اطلاعات است و مهمترین فاز این شبکه روز سوم الکامپ (یکشنبه هفته آینده) با حضور وزیر ارتباطات در سالن دولت الکترونیکی رونمایی میشود.
وی افزود: یکی دیگر از برنامههای امسال برگزاری همایش “آینده اقتصاد فناوری اطلاعات” است و علاوه بر آن کمیسیون آموزش نظام صنفی چند کارگاه و پنل برگزار میکند.
سعادت با بیان این که امسال الکامپ مراسم افتتاحیه نخواهد داشت گفت: با توجه به این که شرکتها معمولا در روز اول درگیر ساماندهی غرفه خود هستند، تصمیم گرفتیم مراسم افتتاحیه تنها در حد بریدن روبان باشد. اما در روز آخر مراسم اختتامیه برگزار خواهد شد.
رییس سازمان نظام صنفی رایانهای با بیان این که قول داده بودیم هر سال الکامپ یک پله بالاتر برود گفت: امسال با وجود زمان کمی که با دوره پیشین نمایشگاه فاصله بود، اما سالنهای جدیدی مانند ۵ و ۶ و ۷ به نمایشگاه اضافه شده و فضای نمایشگاه هم ۷۰ درصد بزرگتر شده است.