خبرگزاری کار ایران

بازار رو به صعود اما نرم

بازار رو به صعود اما نرم
کد خبر : ۵۱۰۶۹۸

روز چهارشنبه نیز مانند تمام روز های این هفته بازار سهام سبز پوش بود به طوری که روز چهار شنبه با افزایش ۱۹ واحدی بازار به کار خود پایان داد.

جهان اقتصاد نوشت: البته فعالان تالار شیشه‌ای در جریان معاملات روز چهار ‌شنبه در مقایسه با روز سه شنبه  شاهد کاهش شتاب رشد شاخص کل بودند.

بازار سرمایه این روز ها با رفت و برگشت‌های زیادی مواجه است زیرا در فصل مجامع قرار داریم. این موضوع موجب شده تا اندکی از حجم معاملات کاسته شود. البته این موضوع نیز موجب شده است تا صف های خرید طولانی از بین برود

زمان انتشار گزارش‌های فصلی و همچنین اوج‌گیری فصل مجامع تالار شیشه‌ای با رفت و برگشت‌های زیادی مواجه خواهد شد. به طوری که توقف‌ برخی نمادها مانع از استفاده ظرفیت آنها برای رونق بازار سهام شده است.

بازگشایی نمادهای پالایشی محرک افزیش نقدینگی و رشد باثبات بازار عنوان می‌شود؛ معامله‌گران در حالی روز شنبه هفته جاری شاهد توقف دسته‌جمعی نمادهای پالایشی فعال در بازار سرمایه بودند که مشخص شد این توقف‌ها به ‌دلیل اعلامیه شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی مبنی بر اعلام نرخ جدید بوده است. این خبر تعدیل مثبت سود این شرکت‌ها را در پی خواهد داشت.

با توجه به مطالب فوق، روز چهارشنبه، شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران از ابتدای باز شدن معاملات روندی صعودی را در پیش گرفت و تا میانه ساعات معاملات حدود ۷۰ واحد رشد کرد، اما در ادامه با روندی نزولی همراه شد و  در نهایت به رقم ۷۹ هزار و ۵۰۹ واحدی رسید. با این تفاسیر دماسنج بازار سرمایه با ۱۹ واحد رشد همراه شد. اما شاخص کل هم وزن کمتر از یک واحد جابه‌جا شد و در تراز ۱۷ هزار و ۳۴۴ واحدی ایستاد.

شاخص آزاد شناور نیز با رشد ۱۴۶ واحدی مواجه شد و عدد ۸۷ هزار و ۳۰۴ واحد را تجربه کرد. همچنین شاخص بازار اول با ۷۲ واحد افزایش به عدد ۵۴ هزار و ۹۵۱ واحدی رسید، اما شاخص بازار دوم با ۲۹۱ واحد افت همراه شد و تا رقم ۱۷۷ هزار و ۵۱۲ واحدی پایین آمد.

در معاملات روز چهار شنبه نماد صنایع پتروشیمی خلیج فارس با ۷۵ واحد تاثیر کاهنده، بیشترین نقش را روی دماسنج بازار داشت. پس از این نماد معدنی و صنعتی گلگهر و ایران خودرو بیشترین نقش کاهنده را روی دماسنج بازار داشت.

در طرف مقابل نماد شرکت ملی صنایع مس ایران با ۱۹ واحد تاثیر مثبت بیشترین نقش افزاینده را در نماگر بازار برعهده گرفت. گروه پتروشیمی سرمایه‌ گذاری ایرانیان و فولاد خوزستان نیز هر یک در حدود ۱۵ واحد تاثیر مثبت روی شاخص داشتند.

در آخرین روز معاملات این هفته خودرویی‌ها بار دیگر روند کاهشی در قیمت پایانی را سپری کردند هرچند که این روند کاهشی چندان چشم‌گیر نبود. نسبت P/E گروه خودرو به عدد ۱۹.۰۶ می‌رسد.

در گروه فلزات اساسی نیز نماد ملی صنایع مس ایران با بیش از هشت میلیارد تومان بیشترین ارزش معامله را داشت. همچنین در این نماد حجم معاملات به بیش از ۴۶ میلیون سهم رسید که در این میان بین از ۹۱ درصد از خریدها توسط سهامداران حقوقی انجام شد و این موضوعات سبب شد تا این نماد بیشترین نقش افزاینده را در نوسانات دماسنج بازار برعهده داشته باشد.

در آخرین روز معاملات این هفته در گروه قند و شکر ۲۳ میلیون و ۸۶۴ هزار سهم به ارزش بیش از شش میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت. در این گروه اکثریت نمادها توانستند شرایط رو به رشدی را تجربه کنند. در تعدادی از نمادها در این گروه صف خرید مشاهده می‌شد.

در گروه سیمان، آهک و گچ روز چهار شنبه تعداد زیادی از نمادها روند کاهش در قیمت پایانی را تجربه کردند و پنج نماد نیز مقداری افزایش قیمت داشتند. هرچند که این افزایش و کاهش‌ها هیچ کدام چندان چشم‌گیر نبود.

ارزش معاملات بورس تهران به رقم ۱۳۴ میلیارد تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن ۵۲۶ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۴۰ هزار و ۱۲۹ نوبت بود.

آیفکس نیز روز چهار شنبه ۴.۱ واحد رشد کرد و به رقم ۹۰۹.۵ رسید. ارزش معاملات فرابورس ایران به رقم ۱۱۵ میلیارد تومان بالغ شد که این رقم ناشی از دست به دست شدن ۳۴۳ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی نزدیک به ۳۲ هزار نوبت معامله بود.

مرتضی ابراهیمی

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز