مواد مغذی کدام نوع شیر بیشتر است؟
محققان کانادایی معتقدند میزان مواد مغذی جایگزینهای شیر گاو مانند شیر سویا، بادام و غیره به اندازه زیادی متفاوت از شیر گاو است و برخی از این جایگزینها فاقد پروتیین، چربی و سایر مواد مغذی هستند.
محققان بیمارستان سنت میشل در کانادا با مطالعه روی پنج هزار کودک کانادایی متوجه شدند که کودکان سه سالهای که روزی سه فنجان شیرهای جایگزین شیر گاو مصرف میکردند، نیم اینچ (1.27 سانتیمتر) کوتاهتر از کودکانی بودند که به همان اندازه شیر گاو مصرف میکردند.
به گزارش به گفته این محققان، مقدار مواد مغذی در جایگزینهای مختلف شیر گاو به اندازه زیادی متفاوت از شیر گاو است و منطقی است که این فرضیه را مطرح کنیم که برخی از این شیرهای جایگزین فاقد پروتیین، چربی و سایر مواد مغذی هستند.
از سوی دیگر یک متخصص تغذیه که در این مطالعه شرکت نداشت، در تایید این ایده گفت: به غیر از شیر سویا، سایر محصولات غیر لبنی نیز تقریبا پروتیینی ندارند.
وی در رابطه با چربی نیز گفت: شیر نارگیل نسبتا مقدار بیشتری چربی دارد اما بسیاری از جایگزینهای شیر گاو حاوی چربی اندکی هستند که برای مصرف بزرگسال خوب است اما برای کودکان نوپا مناسب نیست.
وی افزود: به علاوه، کلسیم ناشی از جایگزینهای شیر گاو معمولا به خوبی کلسیم شیر گاو جذب نمیشوند.
این مطالعه در شماره 7 ژوئن مجله آمریکایی Clinical Nutrition منتشر شده است.
منبع: ایرنا