وحدت اصلاحطلبان درشورای شهر
لیست شورای عالی اصلاحات بعد از فراز و نشیبهای فراوان معرفیشد.
جهان اقتصاد نوشت: لیست شورای عالی اصلاحات بعد از فراز و نشیبهای فراوان معرفیشد. نکتهای که درشکلگیری شورای عالی اصلاحطلبان مد نظر بوده در وحله اول ایجاد همگرایی در میان احزاب و تشکلهای اصلاحطلب بود.
حرکت اصلاحطلبان هنگامی که مبتنی برحرکت جبههای قرار گرفت توانست در سال ۹۲ به موفقیت منجر شود. در انتخابات مجلس نیز به رغم همه مشکلات و همه محدودیتهای موجود، جبهه اصلاحطلبان توانست نشان دهد که با حرکت جمعی میتوان در مقابل رقیبی که ناتوان از اداره کشور است، همآوردی کنند.
اصلاحطلبان با دستان بسته و محدودیتهای مختلف اگر چه به ایدهآلهای خود درانتخابات مجلس دست نیافتند اما، توانستند از دلواپسان برای حضور درمجلس و کارشکنی آنها علیه دولت روحانی معانعت به عمل آوردند.
امروز نیز انتخابات شورای شهر همان صحنه و تداوم همان استراتژی جبههای عمل کردن طیف اصلاحطلبان و اعتدالگریان وحتی برخی اصولگریان معتدل، به درون جبهه دوری از تندروی است.
لیست ارئه شده بدون تردید میتواند حاوی برخی از انتقادات و یا ضعیفهای اندک احتمالی باشد و شاید میتوانست از قوت بیشتری نیز برخوردار باشد اما، آنچه اهمیت دارد این است که مجموعه احزاب اصلاحطلب و چهرههای حقیقی مورد اعتماد گروههای اصلاحطلب در یک حرکت جمعی و رعایت چارچوبهای مورد توافق توانستند به ارئه لیستی نائل شوند.
به نظر نویسنده به رغم برخی از کاستیها نباید مساله اصلی همچنان رو در روی توسعه کشور، یعنی جریان تندرو را نادیده گرفت. برخی از کاندیداها و شخصیتهای ممتاز اصلاحطلب با کنارهگیری خویش از کاندیداتوری و سپردن عرصه رقابت با اصولگرایان تندرو به لیست شورای سیاستگذاری حرکت مثبتی انجام دادند.
برخی نیز با کناره گیری خود نشان دادند که مساله آنان مساله فردی و یا در سطح دیگر، مساله تشخیص فردی و گروهی نیست. اصلاحطلبان درحمایت از لیست واحد اصلاحطلب و اعتدالگریان شورای شهر میباید تجربههای روشنتری را برای آینده خود ذخیره کنند.
موفقیت در شورای شهرکمتر از انتخاب ریاست جمهوری نیست اما، انتخابات شورای شهر نباید انتخابات ریاست جمهوری را تحت الشعاع خود قرار دهد و برخی از نارساییهاو دلخوریها که در جای خود نیز میتواند درست و منطقی باشد نباید به مانع بر سراجماع اصلاحطلبان و ایجاد روحیه نامید در میان مردم تبدیل شود.
به نظر میرسد شاید با طرح برخی از کاستیها توسط افراد ذی نفع و یا برخی از گروههای تا حدی ناراضی، بتوان با رایزنیهای بیشتر تغییرات اندگی نیز در لیست اعلام شده برای ارتقاء و تقویت بیشتر آن در نظر داشت.
عمومی کردن انتقادات در فضای عمومی نمیتواند به انسجام اصلاحطلبان در ذهینت مردم کمک نماید.
به همین دلیل نباید انتقادات را به صلاحدید کلان جریان اصلاحات غلبه داد.
محمدکیانوش راد_فعال سیاسی اصلاح طلب