خبرگزاری کار ایران

جایگاه و نقش زنان در تحقق اقتصاد مقاومتی

جایگاه و نقش زنان در تحقق اقتصاد مقاومتی
کد خبر : ۴۸۷۸۵۸

محور اساسی سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، مردمی بودن آن و توجه به همه آحاد ملت بوده و همگان اعم از مسئولین و مردم را به همکاری و مشارکت در تحقق برنامه ترغیب و دولت را مکلف به تهیه ساز وکار مناسب تکلیف نموده است

جهان اقتصاد نوشت: سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، الگوی الهام بخشی از نظام اقتصای اسلامی بوده و زمینه و فرصت مناسب را برای نقش آفرینی  همه آحاد ملت در تحقق حماسه اقتصادی فراهم کرده و مشارکت همه اقشار جامعه را در فعالیت‌های اقتصادی فراهم می‌نماید. محور اساسی سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، مردمی بودن آن و توجه به همه آحاد ملت بوده و همگان اعم از مسئولین و مردم را به همکاری و مشارکت در تحقق برنامه ترغیب و دولت را مکلف به تهیه ساز وکار مناسب تکلیف نموده است.

یکی از مهمترین ارکان جمعیتی کشور، زنان هستند. بررسی روندهای قبلی شرکت زنان در فعالیت‌های اقتصادی نشان می‌دهد در برخی از فعالیت‌های اقتصادی که زنان پیش قدم بوده و به عنوان کار آفرین در اعتلای اقتصاد این مزر و بوم  با همت و تلاش شبانه روزی نقش آفرینی کرده‌اند و توانسته‌اند در جهت رشد اقتصادی گام‌های مهمی بردارند؛ ضمن اینکه به عنوان همسر و مادر نیز در هریک از خانواده‌های این سرزمین،کمک شایانی به اقتصاد خانواده داشته‌اند. صرفه جویی، مصرف بهینه درآمد خانواده، کمک به تولید بخشی از نیازمندی‌های خانواده در منزل و … مواردی هستند که با دیدگاه ارزشمند زنان در راستای رشد اقتصادی خانواده و کشور، صورت پذیرفته‌اند.

تجارب گذشته کشور و نیز تجار سال‌های اخیر نشان می‌دهد زنان در مواجهه با هر نوع گرفتاری اقتصادی یار و پشتیبان خانواده و کشور هستند. تجربه نشان داده که زنان این سرزمین در همه ادوار انقلاب در برخی از زمینه‌ها الگوی مردان در فعالیت های اقتصادی هم بوده‌اند.

در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، زنان می‌توانند از طریق تشکیل تشکل‌های بانوان مثل شرکت‌های تعاونی به صورت گروهی ضمن ایجاد اشتغال به کسب درآمد و ارتقاء سطح اقتصاد خانواده کمک نمایند. بررسی‌ها نشان می‌دهد تعاونی‌های بانوان در کشور موفق بوده و معرفی تجارب این تعاونی‌ها می‌تواند در سایر بخش‌های کشور نیز به کار گرفته شود.

نتیجه گیری

با توجه به تداوم جنگ اقتصادی کشورهای استکباری علیه کشور و ملت ایران، حضور زنان به عنوان بخش قابل توجهی از جمعیت، برای نقش آفرینی و در دست گرفتن مدیریت و ابتکار عمل در بسیاری از موضوعات اقتصادی، نقش ارزنده ای در تحقق اقتصاد مقاومتی داشته و انتظار می‌رود زنان در این حوزه بیش از پیش موثر باشند. لازمه حضور موثر زنان در بخش اقتصادی، برنامه‌ریزی در سطوح کلان کشور و نهادینه شدن نگاه به حضور دراز مدت زنان در این بخش می‌باشد.

محسن خلیلی کالی - کارشناس تعاون سوادکوه

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز