تلاش برای ورود پاکدستان به شورا
شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات به عنوان یک کارکرد انتخاباتی و مکانیزمی مطلوب و نقش اثرگذاری در دو انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ و مجلس شورای اسلامی ۹۴ ایفا کرد که نمیتوان به هیچ روی از نقش آن به عنوان یک سازوکار انتخاباتی در به وحدت رساندن احزاب متکثر اصلاحطلب در دوره اخیر و در نهایت تهیه لیست مطلوب در انتخابات مجلس دهم غافل ماند.
جهان اقتصاد نوشت: شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات به عنوان یک کارکرد انتخاباتی و مکانیزمی مطلوب و نقش اثرگذاری در دو انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ و مجلس شورای اسلامی ۹۴ ایفا کرد که نمیتوان به هیچ روی از نقش آن به عنوان یک ساز و کار انتخاباتی در به وحدت رساندن احزاب متکثر اصلاح طلب در دوره اخیر و در نهایت تهیه لیست مطلوب در انتخابات مجلس دهم غافل ماند. براین اساس، شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات همانطور که در انتخابات مجلس دهم علیرغم رد صلاحیتهای گسترده چهرههای سرشناس اصلاحطلب، با تهیه یک لیست معقول افرادی را راهی مجلس کرد که در وهله نخست با دولت همراه بوده و سپس از رویکردی اعتدالی برخوردار باشند.
بدین ترتیب در انتخابات شورای شهر نیز با توجه به تکثر چهرههای سرشناس اصلاح طلب و ثبت نام آنها در پنجمین دوره از انتخابات شوراها یکی از دغدغه های شورای عالی به عنوان یک ساز اثرگذار این است که طیف گسترده اصلاحات را به زیر یک چتر گرد هم آورده و در نهایت بدون بروز چالشی به یک لیست واحد در انتخابات شورای شهر دست یابند. دغدغه دیگر شورای عالی سیاستگذاری با توجه به تجربه دورههای چهارم و سوم به ویژه مسائلی نظیر املاک و استخدامهای نجومی این است که افراد اثرگذار، پاکدست، شجاع و متخصص به پارلمان شهری تهران و حتی شهرستانها راه پیدا کند. زیرا هیچ یک از این مولفه بدون دیگری به تنهایی کافی نبوده و شورایعالی در نظر دارد که افرادی به شورای شهر راه یابند که از شجاعت و جسارت کافی برای احقاق حقوق شهورندی و پیگیری برای رفع بحرانهای شهری برخوردار باشند و توانایی رساندن صدای شهروندان وانتقال پیامهای آنها را به گوش مسئولان شهری را داشته باشد.
علاوه بر آن، جریان اصلاحات بر این باور است که شورای شهر باید قبل از هر چیز نقش نظارتیش بر شهرداری برجسته باشد و همچنین نمایندهها در پارلمان محلی نخست؛ باید توانایی دفاع از حق مردم را داشته باشند. سپس؛ از توزیع عادلانه منابع در شهرها دفاع کرده و در نهایت؛ اگر در جایی تخلفی صورت میگیرد به اطلاع مردم برسانند و همچننین شورای شهر باید شهرداری را ملزم به پاسخگویی سازند.
در این میان توجه به مساله پاکدستی افراد امری بسیار مهم است که شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات دقت نظر فراوانی به آن دارد اگرچه پاکدستی افراد با هیچ معیاری قابل اندازه گیری نیست اما شورای عالی با توجه به سوابق افراد این مهم را مورد بررسی قرار داده است.
بر این اساس به تدریج شمارش معکوس برای ارائه یک خروجی مطلوب یا تنظیم لیست شورای شهر اصلاحات رو به پایان است و این خروجی میتواند با خود تغییرات شگرف و قابل توجهی در شهر تهران به دنبال داشته باشد و یا مانند گذشته تنها یک شورای شهر سیاسی باشد و در آن اعضای شورای شهر به دنبال دغدغههای سیاسی و سودای قدرت باشند.
به نظر میرسد که در این دوره با توجه به تمرکز شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات بر مولفههای پاکدستی، تخصصگرایی و سوابق افراد در پارلمان شهری و محلی شاهد یک لیست یا خروجی اثرگذار و مطلوب در پنجمین دوره از انتخابات شورای شهر و در نهایت ورود آنها به شورا در بهشت باشیم.
غلامعباس توسلی – فعال سیاسی اصلاح طلب