تاخیر در روند پیری با کاهش مصرف کالری
کاهش مصرف کالری میتواند روند فرآیند پیری را در سطح سلولی کاهش دهد.
به گزارش ایلنا به نقل از مهر، تحقیقات نشان میدهد زمانیکه ریبوزومها، سازندگان پروتئین سلول، کُند میشوند فرآیند پیری هم کُند میشود. کاهش سرعت موجب کاهش تولید میشود اما به ریبوزومها یک فرصت اضافی میدهد تا خودشان را ترمیم کنند.
جان پرایس، استاد دانشگاه بیریگام در یوتا آمریکا، در این باره میگوید: «ریبوزومها یک مکانیسم پیچیدهای دارند و به طور متناوب نیاز به تعویض و ترمیم بخشهای خود دارند.»
محققان در این مطالعه دو گروه از موشها را مورد بررسی قرار دادند. یک گروه دسترسی نامحدود به غذا داشتند در حالیکه گروه دیگر محدود به مصرف ۳۵ درصد کالری کمتر بودند، اگرچه تمام مواد مغذی ضروری زنده ماندن را دریافت میکردند.
محققان دریافتند، محدود کردن مصرف کالری موجب افزایش طول عمر میشود.
به گفته پرایس، «محدودیت در کالری مصرفی موجب ایجاد تغییرات بیوشیمیایی واقعی میشود که روند پیری را کُند میسازد.»
وی در ادامه افزود: «موشهای دارای محدودیت در مصرف کالری، پرانرژیتر بوده و کمتر مبتلا به بیماری میشدند. همچنین از آنجائیکه بهتر اعضای بدنشان حفظ میشد با افزایش سن جوانتر هم ماندند.»
با این حال محققان تاکید میکنند که این آزمایش هنوز بر روی انسانها انجام نشده و نتایج آن در مورد انسانها مشخص نیست.