کاهش ۸۹۰ هزار بشکهای تولید اوپک در ماه ژانویه
گزارش ماهانه بازار نفت اوپک با ارائه آمارهایی که از پایبندی کامل اعضای آن به توافق کاهش تولید حکایت میکند، از کاهش ۸۹۰ هزار بشکه در روز مجموع تولید این سازمان نسبت به ماه دسامبر و ثبت میانگین تولید ۳۲٫۱۴ میلیون بشکه در روز در ماه ژانویه خبر داد.
به گزارش ایلنا، جهان اقتصاد نوشت: گزارش ماهانه بازار نفت اوپک با ارائه آمارهایی که از پایبندی کامل اعضای آن به توافق کاهش تولید حکایت میکند، از کاهش ۸۹۰ هزار بشکه در روز مجموع تولید این سازمان نسبت به ماه دسامبر و ثبت میانگین تولید ۳۲٫۱۴ میلیون بشکه در روز در ماه ژانویه خبر داد.
آمارهای منابع ثانوی اوپک شباهت بسیاری به محتوای گزارش آژانس بین المللی انرژی مبنی بر پایبندی ۹۰ درصدی اعضای اوپک به توافق بینشان و مجموع تولید ۳۲٫۱ میلیون بشکه در روز کشورهای عضو این سازمان در ماه ژانویه دارد. بر اساس توافق ۳۰ نوامبر، سازمان کشورهای صادر کننده نفت متعهد به کاهش ۱٫۲ میلیون بشکه در روز مجموع تولید و رعایت سقف تولید ۳۲٫۵ میلیوم بشکه در روز طی ماههای ژانویه و ژوئن شدند.
گزارش اوپک نشان از نقش پرنگ تر عربستان سعودی، عراق و امارات متحده عربی در کاهش تولید دارد در حالی که کشورهای نیجریه، لیبی و ایران که از همراهی با توافق معاف شده بودند، تولید خود را افزایش داده اند. میزان تولید نیجریه ۱۰۱ هزار و ۸۰۰ بشکه در روز، لیبی ۶۴ هزار و ۷۰۰ بشکه در روز و ایران ۵۰ هزار و ۲۰۰ بشکه در روز افزایش یافته است. در میان اعضای اوپک، ایران تنها کشوری بود که اجازه افزایش روزانه ۹۰ هزار بشکه تولید نفت را کسب کرد با این حال بر اساس آمارها تاکنون به این میزان افزایش تولید دست پیدا نکرده ایم.
با وجود اینکه اوپک درصدی از میزان پایبندی کشورها به توافق را ارائه نکرده اما محاسبات رویترز نشان دهنده همراهی ۹۳ درصدی کشورهای عضو اوپک با برنامه کاهش تولید دارد. آمار منابع ثانوی نشان میدهد عربستان بیشتر از آنچه متعهد شده بود، تولید خود را کاهش داده است و با ۴۹۶ هزار و دویست بشکه کاهش نسبت به ماه دسامبر، تولید خود را به ۹ میلیون و ۹۴۶ هزار بشکه در روز رسانده است. این کشور در توافق اوپک کاهش ۴۸۶ هزار بشکه در روز تولید خود را متعهد شده بود. کشورهای کویت و امارات نیز تولید خود را بیش از میزان متعهد شده شان کاهش داده اند. از طرف دیگر، آمار منابع ثانوی حاکی از کاهش کمتر از میزان متعهد شده تولید توسط کشورهای عراق، ونزوئلا، آنگولا و الجزایر حاکی است.
درمورد تحرکات بهای نفت، گزارش اوپک تصریح کرده است که همراهی کشورهای غیر عضو در برنامه کاهش تولید این سازمان بازار را بهبود بخشیده است. البته افزایش فعالیت سکوهای نفت آمریکا با جبران بخشی از کسری مازاد عرضه بازار به دستاورد اوپک ضربه زده است. گزارش اوپک با اشاره به رشد تقاضای نفت، برآورد رشد بالقوه تقاضا را ۱٫۲ میلیون بشکه در روز پیش بینی کرده است که نسبت به میانگین تقاضای ۱ میلیون بشکه در روز طی ۱۰ سال اخیر، عدد قابل ملاحظه ای به حساب میآید.