آدم برفیها به بهشت رفتند + تصاویر
دروازههای بهشت فقط چند ماه از بهار و تابستان باز است، زمستان کابوس ساکنان ییلاق سوباتان بوده، اما امسال جامعه محلی با برگزاری جشنواره آدم برفیها، راه ورود به این روستای گردشگری را در زمستان نیز باز کرد.
به گزارش ایلنا، سوباتان یکی از مناطق ییلاقی استان گیلان، معروف به "بهشت" است که در 20 کیلومتری غرب شهر "لیسار" از توابع شهرستان تالش واقع شده و حدود یک دهه است که از "گردشگران انبوه" میزبانی میکند، جمعیتی چند هزار نفره که چند روزی از اواخر بهار به این روستای ییلاقی هجوم میآورند و بهشتگَردی میکنند که البته حضور انبوه آنها در یک دوره زمانی کوتاه، بدون تاثیرات مخرب نبوده است؛ از تغییر بافت بومی روستایی گرفته تا زبالههای بلاتکلیفی که در مسیر منتهی به روستا انباشت میشود و یا سختی انتقال آنها چارهای جز سوزاندن زبالهها نمیگذارد.
راه دسترسی به سوباتان با آنکه ناهموار است، اما مانع ورود گردشگران به این روستای ییلاقی در ارتفاعات تالش نمیشود. هرچند زمستانها بارش سنگین برف، این دسترسی را سختتر میکند، اما با این حال گروهی از مردمان محلی و دوستداران سوباتان که تصمیم گرفتهاند این روستای گردشگری را معرفی و توسعه پایدار را از طریق گردشگری در آن محقق کنند، جشنواره زمستانی آدم برفیها را برای نخستینبار در فصل خواب گردشگری سوباتان برپا کردند تا از ظرفیتهای خفته این روستا نیز استفاده شود.
بهمن جلیلی، از فعالان گردشگری در سوباتان که با مشارکت جامعه محلی، جشنواره زمستانی و آدم برفی را برای اولینبار در این روستای ییلاقی برگزار کرده میگوید: وقتی نام سوباتان را میشنوید، دنیایی از سبزه و دشتهای شقایق و گلهای رنگارنگ و چشمههای پر آب و آبشار در ذهن تداعی میشود، اما اینبار رنگها عوض شدهاند و دوستداران سوباتان در سی و هفتمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران به بهانه جشنواره آدم برفی، دنیایی از سفیدی و یکرنگی را به چشمانِ طبیعت دوست، تقدیم میکنند.
وی درباره انگیزه راهاندازی این جشنواره توضیح میدهد: مدتها بود فریاد میزدیم زمستان سوباتان چیزی از بهارش کم ندارد. سوباتان اگر زیباتر از پیستهای اسکی آلوارس، شمشک و دیزین نباشد، کمتر از آنها نیست.
جلیلی معتقد است: این ییلاق زیبا میتواند به قطب ورزشهای زمستانی شمال کشور تبدیل شود، چرا که سرمایههای کلانی از قبیل خانه و ویلاهای مجهز، بازار مستعد و دهها مورد از امکانات لازم برای یک منطقه گردشگری زمستانی در این ییلاق، شش ماه از سال بدون استفاده رها شده است.
این دوستدار سوباتان امیدوار است، نخستین جشنواره زمستانی و آدم برفی که جمعه گذشته با همراهی بخشدار، شهردار و اعضای شواری شهر لیسار و جامعه محلی برگزار شد، سرآغازی برای تحقق این آرزوی دوستداران سوباتان باشد.
شرکتکنندگان در این جشنواره زمستانی سعی کردند نمادها و پوشش محلی زنان و مردان و حیوانات کمیاب و منقرض شده سوباتان را در قالب آدم برفیها به نمایش بگذارند.
جلیلی همچنین میگوید: با وجود استقبال زیاد شرکتکنندگان از این جشنواره و حضور جمعیت زیاد در این ییلاق، سعی شد اصول اساسی اکوتوریسم و طبیعتگردی رعایت شود و شاید ردپای طبیعتگردان تنها اثر باقیمانده در پایان جشنواره یکروزه آدم برفیهای سوباتان بود و هیچ زبالهای در منطقه باقی نماند.
همراهی نی نوازان محلی با جشنواره آدم برفی
جشنواره آدم برفی در سوباتان
مردی با لباس محلی در سوباتان