زلزله آذربایجان - احمدینژاد / روحانی-فاجعه منا
مرداد ماه سال 1391 زمانی که کشور در سوگ و شوک وقوع زلزله در آذربایجان شرقی بود آقای احمدی نژاد با گروهی عریض و طویل راهی عربستان شد و پس از دو هفته در مناطق زلزله زده حضور یافت.
« زلزله آذربایجان - احمدی نژاد- حادثه منا - روحانی » عنوان یادداشت روز روزنامه آفتاب یزد است که میتوانید آن را در ادامه بخوانید:
متاسفانه برخی افراد این روزها اظهاراتی را مطرح می نمایند که عدم پاسخ به ایشان ممکن است حمل بر حقگویی و درست گویی شان تعبیر شود؛ بنابراین در این خصوص سکوت جایز نیست.
روز گذشته سوپر حامی احمدی نژاد طی اظهاراتی به خبر گزاری فارس گفت :« پس از وقوع ضایعه جانسوز منا و شهادت صدها تن از حجاج ایرانی، انتظار آن بود که رئیس جمهور بلافاصله سفر خود را متوقف کرده و به کشور بازمی گشت.» وی که همچنان خود را حامی احمدی نژاد می داند در ادامه افاضات خود گفته است :« ادامه سفر ایشان علاوه بر آن که در عرف دیپلماتیک اقدامی سوال برانگیز و غیرقابل توجیه تلقی می شود، اهانت به مردم و بی اعتنایی به جانباختگان فاجعه منا و خانواده های آنان نیز هست.»
این اظهارات در شرایطی مطرح می شود که به نظر می رسد آقای شریعتمداری رفتار و کردار محب خود را فراموش نموده است.مرداد ماه سال 1391 زمانی که کشور در سوگ و شوک وقوع زلزله در آذربایجان شرقی بود آقای احمدی نژاد با گروهی عریض و طویل راهی عربستان شد و پس از دو هفته در مناطق زلزله زده حضور یافت.این در حالی بود که مقام معظم رهبری و بسیاری دیگر از مقامات غیر دولتی در همان لحظات اولیه در منطقه حضور یافته و با مردم زلزله زده و مصیبت زده همدردی و همنوایی نمودند.
از آنجایی که رییس جمهور وقت دو روز بعد از زلزله و در حالی که دو روز هم به اجلاس عربستان مانده بود ، راهی مکه و مدینه شد مردم انتظار داشتند به جای این که دو روز زودتر از اجلاس ، برای مناسک حج مستحبی به مکه برود ، ابتدا سری به مناطق زلزله زده بزند و سپس راهی اجلاسی شود که به میزبانی ملک عبدالله برگزار می شد.اما به هر صورت این اتفاق رخ نداد و جالب آنکه رسانه های حامی وی در توجیه عدم حضور او ، مدعی بودند که نیازی به حضور احمدی نژاد در مناطق زلزله زده نیست!
حال در چنین شرایطی همین رسانهها به یکباره رنگ عوض کرده و مدعی احقاق حقوق مردم شده اند و گفته اند که رییس جمهور می بایست سفر خود به سازمان ملل را لغو و راهی تهران شود. این در صورتی است که امکان حضور مقامات ایرانی در عربستان اصلا و ابدا میسر نیست و طبق گفته وزیر ارشاد مقامات سعودی مانع این حضور به طرق مختلف می شوند بنابراین چه حسن روحانی تهران باشد و چه نیویورک بایستی دستورات او از راه دور اجرایی شود. ضمنا اظهارات مخالفان دولت در شرایطی می توانست درست باشد که این حادثه در یکی از شهرهای کشور خودمان رخ می داد نه کشوری دیگر که تخاصم آن با ملت و دولت ما محرز است.
همچنین این نکته نباید دور از ذهن بماند که حضور روحانی و ظریف در مقر سازمان ملل می تواند دیپلماسی ایران علیه دولت سعودی را فعال تر و پویاتر نماید تا بتوانند از آن طریق به مقامات آن کشور برای پیگیری ماجرای هولناک منا فشار بیاورند.
جان کلام آنکه حادثه منا مورد مناسبی برای سوءاستفاده سیاسی علیه دولت و رئیس جمهور روحانی تلقی نمی شود و حتی می تواند برای مخالفان دولت هم تبعات بدی داشته باشد.