کاروان سه هزار نفره احمدینژادیها
هر چقدر اطرافیانش تلاش کنند و مصاحبه پشت مصاحبه بیاورند که احمدینژاد برای مجلس هیچ برنامهای ندارد، باز خبری از ولنجک درز میکند که خلاف این گفته را ثابت میکند.
روزنامه اعتماد با این مقدمه نوشت: روز پنجشنبه هفته گذشته احمدینژاد در دفتر ولنجک پذیرای استانداران دوره ریاستش در دولت بود. او در طول دولتهای نهم و دهم با 55 استاندار کار کرد که از این تعداد تنها هفت نفر به دلیل اتخاذ مواضعی مخالف با احمدینژاد دعوت او را قبول نکردند.
اگرچه از محتوای این جلسه خبری در دست نیست اما شنیدههای «اعتماد» حاکی از آن است که اطرافیان رییس دولتهای نهم و دهم طی هفته آینده میزبان فرمانداران دولت خود خواهند بود. بر اساس آمارهای وزارت کشور در دوران ریاست احمدینژاد بر دولت حدود 800 فرماندار منصوب شدهاند.
پیشبینی احمدینژادیها برای این جلسه این است که حدود 600 نفر در این جلسه حضور خواهند داشت. آنها برای برگزاری این جلسه در تهران به دنبال سالنی با گنجایش 600 نفر هستند و تلاش میکنند تا آن را در سکوت خبری برگزار کنند و محتوایش را در اختیار رسانهها قرار ندهند.
این در حالی است که احمدینژاد هر هفته حدود 16 نفر از مدیران دولتی زمان خود را به طور خصوصی ملاقات میکند که این رقم به 64 نفر در ماه میرسد. البته این تنها یک بخش از شبکه مدیران احمدینژادی در سراسر کشور است.
آنها حدود چهار هزار بخشدار در سراسر کشور داشتهاند که روی 900 بخشدار و صد بخشدار ویژه حساب خاص باز کردهاند، چراکه معتقدند برای کار انتخاباتی و شبکهسازی آنها نیروهای حاضر در میدان خواهند بود. در حوزه ستاد نیز احمدینژاد با حدود 60 نفر به عنوان وزیر کار کرد که میانگین عمر مفید هر کدام حدود سه سال بود.
بررسیهای روزنامه اعتماد نشان میدهد قریب 70درصد این نیروها همچنان احمدینژادی شناخته میشوند. هر کدام از وزرا دارای پنج معاونت حساس هستند که با توجه به میانگین عمر یک و نیم ساله عمر مفید معاونین وزرا در دولت وی تعداد معاونین وزرا در دولت احمدینژاد به 450 نفر میرسد. پیشبینی تیم انتخاباتی احمدینژاد این است که حدود 50 درصد از این افراد با فرمان او برای انتخابات فعال خواهند شد.
هر کدام از روسای جمهور سابق میتوانند چنین شبکهای را برای انتخابات فعال کنند. حتی طبیعی هم هست که امروز اصلاحطلبان بخشی از شبکه استانی خود را روی مدیران اجرایی، وزرا و معاونین آنها در دولت اصلاحات بسازند اما آنچه احمدینژاد را از سایر روسای دولت متمایز میکند، توجه او به شرکتهای دولتی با گردش مالی بالای دو هزار میلیارد تومان است.
تیم انتخاباتی احمدینژاد لیستی از شرکتهای دولتی با گردش مالی بالای 2 هزار میلیارد تومان تهیه کردهاند تا بر اساس آن مدیران عامل و اعضای هیاتمدیره این شرکتها را که در دوران دولتهای نهم و دهم مسوولیت داشتهاند، شناسایی کنند. به عنوان مثال میتوان به سازمانهای گستردهای نظیر شستا، سازمان گسترش و نوسازی صنایع، سازمان توسعه و نوسازی معادن، خودروسازان، شرکت قطارهای مسافری رجا، سازمان بنادر و دریانوردی، شیلات، صندوقهای بازنشستگی و... اشاره کرد.
در این لیست تیم احمدینژاد به رقمی حدود دو هزار نفر رسیده که پیشبینی میشود حدود یک هزار و 100 نفر از آنان منتظر سوت رقابتهای انتخاباتی باشند. جمع نیروهای شناسایی شده از سوی حامیان و اطرافیان به حدود هفت هزار و 400 نفر میرسد که از میان آنها میتوان روی فعالیت انتخاباتی حدود سه هزار نفر حساب کرد.
در واقع احمدینژاد امروز شبکهای سه هزار نفره از مدیران دولتش را در اختیار دارد که میتوانند سرشاخههای عملیاتی ستاد انتخاباتی حامیان او در مجلس و احتمالا ریاستجمهوری آینده باشند. شبکهای پیوسته و در هم تنیده از قدرت، ثروت و البته نفوذ در حوزههای انتخابیه که میتواند برای هر جریان سیاسی رقیبی جدی باشد.
گفتنی است روز پنجشنبه هفته گذشته احمدینژاد در دفتر ولنجک پذیرای استانداران دوره ریاستش در دولت بود. او در طول دولتهای نهم و دهم با 55 استاندار کار کرد که از این تعداد تنها هفت نفر به دلیل اتخاذ مواضعی مخالف با احمدینژاد دعوت او را قبول نکردند.