خبرگزاری کار ایران

ترازوی پارلمان‌ دهم برای وزن‌کشی گفتمان احمدی‌نژاد

ترازوی پارلمان‌ دهم برای وزن‌کشی گفتمان احمدی‌نژاد
کد خبر : ۲۷۱۹۱۳

اسفند 94، برای محمود احمدی نژاد یک ماه تاریخی است. ماهی که می‌تواند همچون تیر 84، نام او را در تاریخ سیاست ایران مطرح کند. رئیس جمهور سابق ایران این روزها در حال چینش مهره‌های خود برای انتخابات مجلس است. او بیرون از گود صحنه سیاسی ایران نشسته است و در حال پایین و بالا کردن این فضا و نحوه ورودش به این انتخابات است.

کسی باور نمی‌کرد که احمدی نژاد بعد از دوران ریاست جمهور تنها به حضور در دانشگاه ایرانیان اکتفا کند. شهردار سابق تهران به خوبی در دوران ریاست جمهوری‌اش نشان داد که اهل گوشه نشینی نیست و نمی‌تواند بپذیرد همچون بسیاری از سیاستمداران ایرانی در گوشه‌ای بنشیند و به زندگی عادی بپردازد.

احمدی نژاد برای آینده سیاسی خود برنامه دارد و این برنامه از انتخابات مجلس به طور رسمی کلید می‌خورد. برخلاف نظر برخی از تحلیل‌گران سیاسی، احمدی نژاد شخصا علاقه‌ای به حضور در مجلس ندارد و بیشتر دوست دارد جریان منتسب به او وارد پارلمان شود. احمدی نژاد همیشه دوست دارد نفر اول باشد و حضور او در مجلس تنها می‌تواند لقب نماینده مجلس را به او اضافه کند و این درحالی است که او اندیشه‌های بزرگ تری در ذهن دارد.

احمدی نژاد که بارها چه در زمان ریاست جمهوری و چه در بعد از آن اعلام کرده بود، وابسته به هیچ جریانی نیست. او هیچگاه خود را وام دار اصول گرایان ندانست و از 84 تا 92 سعی کرد فاصله‌ای میان خود و آنها ایجاد کند. رئیس جمهور سابق ایران به دنبال ایجاد یک جریان سیاسی منتسب به خود در مجلس شورای اسلامی است.

احمدی نژاد، می‌خواهد جریانی را راهی مجلس کند که نه اصلاح طلب باشد و نه اصول گرا بلکه احمدی نژادی باشد. او برخلاف دو رئیس جمهور پیش از خود نتوانست برای خود جریان سازی کند. رئیس دولت‌های نهم و دهم همین مسئله را بزرگ ترین نقطعه ضعف خود می‌داند و اعتقاد دارد برای ادامه حیات در صحنه سیاسی کشور احتیاج به یک جریان پرقدرت سیاسی همچون کارگزاران هاشمی رفسنجانی و اصلاحات، رئیس دولت اصلاحات داشته باشد.

مجلس دهم این امکان را برای احمدی نژاد فراهم می‌کند که لیست منتسب به خود را وارد مجلس کند. احمدی نژاد برای این کار چشم به دوستان سابق خود دوخته است. او که به خوبی فهمیده است رابطه‌اش با مشایی، زمینه ساز فاصله زیادی میان خود و برخی طرفدارانش شده بود دراین دوره سعی کرده است، با بازگشت به دوستان کم حاشیه اش در دولت نهم و دهم مانند « هاشمی ثمره، کلهر، الهام و تمدن» برگردد و از طریق آنها این فاصله ایجاد شده را کم کند.

احمدی نژاد برای مجلس دهم، سبد رای قشر مذهبی ایران را مورد هدف قرار داده است و می‌خواهد با تکرار احمدی نژاد 84 به این هدف برسد. احمدی نژا کسب کرسی‌های محدودی در مجلس با حضور نیروهای فعال و شناخته شده را یک پیروزی بزرگ برای خود می‌داند.

رییس سابق پاستور با این جریان سازی به دنبال رسیدن به ساختمان پاستور در سال 96 است. رئیس دولت دهم و نهم در انتخابات مجلس به دنبال محک زدن میزان رای خود در مجلس است. او به همین دلیل علاقه‌ای به گره زدن سرنوشت خود با دیگر جریان‌های سیاسی ندارد.

او می‌خواهد یک راستی آزمایی اساسی برای خود انجام دهد تا ببیند گفتمان محمود احمدی نژاد دوسال بعد از دوران ریاست جمهوری‌اش میان مردم خریدار دارد. احمدی نژاد شکست را دوست ندارد و نمی‌خواهد طعم تلخ شکست را بچشد به همین دلیل سعی می‌کند زمین بازی خود در انتخابات 96 را هموار کند.

اگر انتخابات 96 را به جنگی تشبیه کنیم، جریان منتسب به احمدی نژاد نقش، نیروهای اطلاعات و عملیاتی را دارند که برای شناسایی قبل از عملیات‌ها عازم، مناطق عملیاتی می‌شدند. احمدی نژاد اگر در اسفند 94، پی به این معنا ببرد که مردم هنوز طرفدار تفکر او هستند قطعا در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم شرکت می‌کند.

طی روزها و ماه‌های آینده از احمدی نژاد و افراد منتسب به او بیشتر خواهیم شنید. قطعا بعد از مشخص شدن وضعیت ایران در مذاکرات هسته‌ای در تیرماه94 ، احمدی نژاد و طرفدارانش زمین بازی خود را به طور دقیق ترسیم خواهند کرد و براساس آن عمل می‌کنند. آنچه در این میان قطعی به نظر می‌رسد عدم حضور شخص احمدی نژاد در این انتخابات است ولی باقی فرضیه‌ها احتیاج به گذر زمان دارد.

انتخابات مجلس دهم می‌تواند در کنار اضلاع اصول گرایان، اصلاح طلبان و اعتدالیون، طرفداران دولت و احمدی نژادی‌ها را به عنوان یک ضلع داشته باشد تا رقابتی ترین انتخابات مجلس طی سال‌های اخیر رقم بخورد.

منبع: نامه نیوز

ارسال نظر
پیشنهاد امروز