خبرگزاری کار ایران

تحریف‌گران نام خلیج‌فارس چه کسانی بودند؟

تحریف‌گران نام خلیج‌فارس چه کسانی بودند؟
کد خبر : ۱۶۳۱۱۵۹

غلامعلی دهقان، کارشناس سیاسی و مدرس تاریخ، در یادداشتی نوشت:

دهم اردیبهشت روز ملی خلیج فارس است. در اواخر اسفند پماه سال۱۰۰۱ شمسی و در دوره‌ شاه عباس صفوی حمله گسترده‌ای به جزیره هرمز که در تصرف قوای پرتغالی بود‌، صورت گرفت و عاقبت در سوم اردیبهشت ۱۰۰۲ با گرفتار شدن محمودشاه سلسله ملوک هرمز منقرض و با تسلیم قوای پرتغال بعد از ۱۱۹سال حاکمیت پرتعال بر هرمز خاتمه یافت.

بعدها برخی مناطق جنوبی خلیج‌فارس به علت ضعف دولت‌های مرکزی ایران و حمایت قدرت‌های خارجی اعلام استقلال کردند که آخرین آنها بحرین در سال۱۳۵۰ رسما از ایران جدا شد.

اما یک نکته واضح و مبرهن است که از چندهزار سال پیش و همچنین بر اساس اسناد قدیمی و متاخر نام پیشرفتگی دریا در خشکی که حد واسط سرزمین ایران و شبه‌جزیره عربستان می‌باشد، خلیج‌فارس است.

با این وجود، پرسش این است در یک قرن اخیر چه کسانی و با چه انگیزه‌ای واژه جعلی "خلیج عربی" را ابداع کردند؟

واقعیت این است اولین بار و در آثار مکتوب مربوط به خلیج‌فارس این سرچارلز بلگریو، کارگزار انگلیس در خلیج‌‌فارس در میانه سال‌های ۱۳۰۵ تا ۱۳۳۶ شمسی، بود که در کتاب خود که در سال۱۳۴۵‌ منتشر کرد، نام جعلی "خلیج عربی" را بر نام خلیج‌فارس نهاد.

وی به طور عجیبی در مقالات و سخنرانی‌های خود نیز تاکید بسیار بر این تحریف تاریخی داشت. انگار سیاست "تفرقه بینداز و حکومت کن" سرلوحه این جماعت بوده تا با ایجاد تضاد میان ایران و اعراب منافع خود را به‌ پیش‌ ببرند.

در جهان عرب هم و در میانه رقایت عبدالکریم قاسم در عراق و #جمال_عبدالناصر در مصر برای در دست گرفتن پرچم مبارزه با اسرائیل، هر دو نفر تلاش کردند برای محبوبیت بیشتر از واژه جعلی "خلیج عربی" استفاده کنند.

به نظر می‌رسد در دوران ما تاکید برخی محافل خبری غربی بر واژه "خلیج عربی" و رد خلیج‌فارس آن باشد تا برای کشورهای عربی دشمن فرضی درست کنند و انان را از دشمن واقعی و اصلی یعنی اسرائیل دور کنند.

به نظر می رسد انچنان منابع مربوط به نام خلیج‌فارس گسترده و فراوان است که جای عرض اندام به جاعلان نخواهد داد.

با این وجود، باید حساسیت‌ها بالا بماند و از هر تلاشی برای مطرح کردن نام خلیج‌فارس حمایت کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز