خبرگزاری کار ایران

اینترنت ماهواره‌ای یک قدم نزدیک‌تر

اینترنت ماهواره‌ای یک قدم نزدیک‌تر
کد خبر : ۱۵۷۱۲۸۲

اینترنت ماهواره‌ای بومی اتحادیه اروپا تا پایان سال ۲۰۳۰ راه‌اندازی خواهد شد.

پس از دو سال مذاکره با بخش خصوصی، اتحادیه اروپا برای توسعه و بهره‌برداری از یک جایگزین اروپایی برای سرویس‌های اینترنت ماهواره‌ای ازجمله استارلینک «ایلان ماسک»، قراردادی منعقد کرده است. اتحادیه اروپا برای توسعه و راه‌اندازی «صورت فلکی IRIS²» می‌خواهد ۱۰ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو هزینه کند.

پس از دو پروژه بزرگ فضایی اتحادیه اروپا، سیستم ناوبری و سامانه‌های رصدی گالیله و کوپرنیک، حالا نوبت به راه‌اندازی صورت فلکی IRIS² رسیده است. اتحادیه اروپا برای ساخت این شبکه ماهواره‌ای یک قرارداد ۱۰.۶ میلیارد یورویی (۱۱.۱ میلیارد دلار) با چند شرکت امضا کرده است. اتحادیه اروپا و آژانس فضایی اروپا (ESA) تقریباً ۶۲ درصد از کل هزینه را پوشش خواهند داد و مابقی از طریق سرمایه‌گذاری‌های خصوصی تأمین خواهد شد.

راه‌اندازی اینترنت ماهواره‌ای اروپا برای رقابت با استارلینک

IRIS² اولین‌بار در سال ۲۰۲۲ به عنوان یک مشارکت عمومی-خصوصی برای ایجاد یک شبکه ارتباطی رمزگذاری‌شده داخلی معرفی شد. در این پروژه اتحادیه اروپا قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ نزدیک به ۳۰۰ ماهواره را برای استقرار در مدارهای پایین و متوسط ​​زمین، در قراردادی به ارزش ۱۰.۶ میلیارد یورو پرتاب کند.

در ابتدا، هزینه این پروژه ۶ میلیارد یورو (حدود ۶.۳ میلیارد دلار) برآورد شد، اما این رقم در طول مذاکرات با کنسرسیوم SpaceRISE افزایش یافت. از شرکت‌هایی که اجرای پروژه IRIS² به آنها واگذار شده است می‌توان به اپراتورهای ماهواره‌ای پیشرو SES، هیسپاست و یوتل‌ست و همچنین شرکت‌های مخابراتی و هوافضا مانند ایرباس، دویچه تلکام، Thales Alenia Space و OHB اشاره کرد.

در نتیجه توافق اخیر، به SpaceRISE امتیازی ۱۲ ساله برای توسعه، استقرار و بهره‌برداری از ماهواره‌های IRIS² داده شده است. بزرگ‌ترین مشارکت‌کننده خصوصی نیز اپراتور ماهواره‌ای فرانسوی یوتل‌ست (Eutelsat) است که حدود ۲ میلیارد یورو (۲.۱ میلیارد دلار) به شبکه فضایی اروپا پرداخت خواهد کرد.

پرتاب ماهواره‌های IRIS² قرار است در سال ۲۰۲۹ آغاز شود و طی ۱۳ مأموریت از موشک‌های سنگین اروپایی آریان ۶ استفاده خواهد شد. اگر هیچ تأخیری صورت نگیرد، این سرویس تا پایان سال ۲۰۳۰ به‌طور کامل عملیاتی خواهد شد.

منبع دیجیاتو
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز