خبرگزاری کار ایران

رسیدن به جام جهانی دیگر هنر نیست!

رسیدن به جام جهانی دیگر هنر نیست!
کد خبر : ۱۵۵۷۷۳۶

تیم ملی ایران در صورت پیروزی مقابل قرقیزستان صعود خود به جام جهانی را تقریبا قطعی کرده است.

تیم ملی ایران روز سه شنبه به مصاف قرقیزستان خواهد رفت و در صورتی که این بازی مثل تمام تقابل‌های قبلی دو تیم باشد، یوزهای ایرانی می توانند با برد صعود خود را به مرحله بعدی جام جهانی 2026 نهایی کنند. شاگردان قلعه نویی در بازی گذشته برخلاف چیزی که انتظار می‌رفت خیلی سخت و با استرس دقایق پایانی از سد کره شمالی گذشت و همین مساله باعث شد که بار دیگر انگشت اتهام به سوی عملکرد ضعیف خط دفاعی نشانه رود.

شجاع خلیل زاده که اخراج شدن در بازی‌های ملی برایش به سرگرمی تبدیل شده با اخراج مقابل کره‌ای ها باعث شد بازی تا یک قدمی کامبک نیز پیش برود و سفیدپوشان ایران برد راحت 3-0 را در نهایت با نتیجه 3-2 به پایان برساند. همین موضوع باعث شد که بین کارشناسان و حامیان تیم ملی اختلاف نظر به وجود بیاید. با نگاهی به عملکرد خط دفاعی تیم ملی متوجه می‌شویم که تیم واقعا در این خط ضعف هایی دارد اما مشکل ما از زمانی شروع می‌شود که افراد به اصطلاح حامی دم از صعود راحت تیم ملی به جام جهانی می‌گویند و بسیار مطمئن هستند که تیم به مرحله دوم این رقابت ها نیز صعود خواهد کرد! آن هم زمانی که دوره بعدی با حضور 48 تیم برگزار خواهد شد!

هوادار را گمراه نکنید!

شاید صعود به دور دوم از جام جهانی ۳۲ تیمی بتواند یک دستاورد باشد که البته فوتبال ایران تاکنون نیز به آن نرسیده است، اما به واقع صعود به دور دوم جام جهانی ۴۸ تیمی دستاورد بزرگی نیست؛ به خصوص اینکه می‌بینیم از همین قاره آسیا قرار است هشت‌ونیم تیم به جام جهانی بروند که احتمالاً این تعداد به ۹ تیم افزایش خواهد یافت که همین تعدد تیم‌های آسیایی خود گواهی است صادق بر این مدعا که جام جهانی آتی آن اعتباری را که مدنظر است، لااقل در مرحله مقدماتی ندارد.بنابراین، گفتن این جمله که تیم ملی باید در جام جهانی آتی به دور دوم صعود کند، یک جمله کاملاً گمراه‌کننده است و آنچه رسانه‌ها و کارشناسان باید مطالبه کنند، صعود تیم ملی به دور سوم جام جهانی است و این موضوع باید تا حضور ایران در جام جهانی بیان شود.

یادآوری!

در جام جهانی ۲۰۲۶، برای نخستین بار ۴۸ تیم حضور خواهند داشت که در ۱۲ گروه ۴ تیمی تقسیم خواهند شد و از هر گروه دو تیم به مرحله بعد صعود می‌کنند. سه تیم آمریکا، کانادا و مکزیک هم به عنوان میزبان این مسابقات، هم جواز صعود به دور بعد را کسب کرده اند و هم در سید نخست قرار خواهند گرفت. به این ترتیب در صورتی که ۹ تیم نخست رنکینگ فیفا بتوانند راهی جام جهانی شوند در سید اول قرار خواهند گرفت و تیم‌های دهم بیست و یکم رنکینگ هم در سید دوم حضور خواهند داشت. اما از آنجا که در حال حاضر، مکزیک در رده شانزدهم و آمریکا در رده هجدهم جهان قرار دارند (و اگر تا آغاز مسابقات در همین حد فاصل دهم تا بیست و یکم باقی بمانند) تیم‌های بیست و دوم و بیست و سوم هم این فرصت را خواهد داشت که یکی از تیم‌های سید دوم در گروه بندی جام جهانی باشد. تیم‌های بیست و چهارم تا سی و پنجم رنکینگ هم در سید سوم جام جهانی قرار می‌گیرند و تیم‌های سی و ششم تا چهل و هشتم هم راهی سید چهارم خواهند شد. از آنجا که کانادا در حال حاضر سی و پنجم جهان است و به واسطه میزبانی در سید اول قرار خواهد گرفت و بعید هم به نظر می‌رسد به جایگاهی بدتر از چهل و هفتم برسد، تیم چهل هشتم رنکینگ فیفا هم در سید چهارم حضور خواهد داشت. البته این مساله، در صورتی است که همه تیم‌های اول تا چهل و هشتم بتوانند به جام جهانی صعود کنند و در صورتی که هر تعداد تیم نتوانند به جام جهانی برسند، به همان تعداد، تیم‌هایی با رنکینگ بالاتر در سیدهای متناسب با رنکینگ خود قرار خواهند گرفت.  تیم ملی ایران در آخرین رنکینگ فیفا در رده نوزدهم قرار دارد که به این معناست که ملی پوشان ایرانی در صورتی که راهی جام جهانی شوند و بتوانند همین جایگاه را برای خود حفظ کنند می‌توانند در سید دوم قرار بگیرند و این امر، می‌تواند گروهی راحت تر را نصیب کشورمان کند تا برای نخستین بار، صعود از مرحله گروهی جام جهانی به کارنامه فوتبال کشورمان افزوده شود.

به‌هرحال همه علاقه‌مندان به فوتبال دوست دارند تیم ملی در یک آوردگاه مهم همچون جام جهانی به دستاوردی بزرگ برسد، اما لازم است درباره نوع هدف‌گذاری‌ها نیز اطلاعات درستی به افکار عمومی داده شود و الگوها طوری تبیین شود که بینش و فهم علاقه‌مندان به فوتبال به بازیچه گرفته نشود.

منبع خبر آنلاین
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز