اگر هر روز نوشابه بخورید چه بلایی سرتان میآید؟
یک کارشناس تغذیه به تشریح آسیبها و مضرات مصرف طولانی مدت نوشابههای گازدار پرداخت.
فرشاد رشیدی با اشاره به مضرات بسیار نوشابه، گفت: نوشابه طیف وسیعی از مایعات را در برمیگیرد، اما آنچه در این بحث مقصود ما بوده و قرار است در خصوص مضرات آن صحبت کنیم نوشابههای گازدار شناخته شده در جامعه است.
طبق تحقیقات متعدد، مصرف طولانی مدت نوشابههای گازدار با مضرات و آسیبهای بسیاری برای بدن همراه است و در همین راستا توصیه میشود مصرف این نوشیدنی از برنامه غذایی افراد کنار گذاشته شود.
نوشابههای گازدار مقدار زیادی قند دارند، اما به دلیل وجود گاز درون آنها، افراد کمتر طعم شیرینی آن را احساس میکنند و همین قند به راحتی بدن را دچار آسیب می کند.
قند زیاد موجود در نوشابه خطر ابتلا به چاقی و متعاقب آن ابتلا به دیابت و فشار خون بالا را به همراه دارد، همچنین این قند موجب افزایش پوسیدگی دندانها میشود.
همچنین قند موجود در نوشابه به تدریج ذائقه افراد را به سمت استفاده از خوراکیهای شیرین سوق میدهد که باز هم زمینه ساز ابتلای افراد به چاقی و سایر بیماریهای مرتبط با آن میشود. علاوه بر اینها قند موجود در نوشابه موجب ایجاد نفخ در سیستم گوارشی میشود.
این اسید فسفریک موجب کاهش جذب کلسیم در بدن شده و در طولانی مدت زمینه ساز ابتلا به بیماریهای مفاصل و بویژه پوکی استخوان میشود، همچنین اسید فسفریک روند پوسیدگی دندانها را تسریع میکند.
گاز کربنیک موجود در نوشابه هم در طولانی مدت زمینه ساز ابتلا به سرطان است و موجب ضعف در عملکرد دستگاه گوارش می شود.
این مواد هم در طولانی مدت در ابتلای افراد به سرطان نقش دارند.
متاسفانه بسیاری مردم خیلی از مواقع برای رفع عطش اقدام به نوشیدن نوشابه میکنند، در حالی که برخلاف تصور عموم مصرف نوشابه به دلیل قند بالای آن موجب تشدید کم آبی بدن شده و عطش فرد را افزایش میدهد.
متاسفانه مصرف این نوع نوشابهها به دلیل عنوان جذاب آن در میان جوانان و نوجوانان افزایش پیدا کرده، درحالی که مصرف این نوع نوشابهها به دلیل کافئین بالای موجود در آن روی سیستم عصبی اثرگذار است و موجب بیقراری و بیخوابی افراد میشود.
همچنین مصرف این نوع نوشابهها در برخی افراد بویژه کودکان موجب ایجاد حساسیت میشود.