شایع ترین علائم مسمومیت با گوشت
شایع ترین علائم مسمومیت غذایی با گوشت شامل حالت تهوع، استفراغ و اسهال است.
مصرف مواد غذایی آلوده به این دو میکروب باعث ایجاد علائم شبیه سرماخوردگی، تهوع، استفراغ، درد شکم و دل پیچه می شود. متاسفانه سالیانه هزاران انسان در اثر آلودگی مواد غذایی جان خود را از دست می دهند. نوعی باکتری نیز در گوشت نپخته وجود دارد که سم خطرناکی ایجاد می کند و می تواند مغز و کلیه را مبتلا سازد.
یکی از مشکلات گوشت، آلودگی آن با مدفوع، باکتری ها و بیمار بودن حیوانات ذبح شده است. همیشه فرض کنید گوشتی که استفاده می کنید آلوده است، بنابراین ضرورت دارد گوشت به طور کامل پخته شود. به علاوه برای جلوگیری از انتقال میکروب به سایر مواد غذایی، پس از دست زدن به گوشت باید دست های خود را شست و شو دهید.
برای از بین بردن میکروب لازم است درجه حرارت گوشتی که می پزید حداقل به ۱۶۰ درجه برسد. به علاوه پس از پخته شدن مواد غذایی را در یخچال نگهداری کنید و تخم مرغ را کاملا بپزید و از تخم مرغ خام نیز استفاده نکنید. میکروب سالمونلا از ترک های تخم مرغ وارد آن می شود بنابراین تخم مرغ های ترک دار را نیز استفاده نکنید.
علائم اصلی مسمومیت با گوشت
از مهم ترین علامت های مسمومیت غذایی با گوشت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
درد شکم
-
اسهال
-
استفراغ
-
بی اشتهایی
-
تب ضعیف
-
بی حالی و ضعف
-
احساس تهوع
-
سر درد
درمان مسمومیت غذایی با گوشت
بیشتر مسمومیتهای غذایی در خانه درمان میشود و در اغلب اوقات بیماری در عرض ۳ تا ۵ روز از بین خواهد رفت. اما بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود.
اگر به مسمومیت غذایی دچار شدید، بسیار مهم است که آب کافی مصرف کنید تا از خشک شدن آب بدنتان جلوگیری کنید. از خوردن کافئین خودداری کنید چون ممکن است باعث تحریک دستگاه گوارشتان شود. گیاهان آرامش بخشی مانند بابونه، نعناع و قاصدک میتوانند برای درمان معده شما مفید باشند.
اگر دچار این بیماری شدید در ابتدا باید استراحت مناسب و کافی داشته باشید. در موارد شدید بیماری به تشخیص پزشک ممکن است لازم باشد برای خشک نشدن آب بدن بیمار به او سرم تزریق کنند.
بهترین غذاهایی هنگام مسمومیت
بهتر است به رژیم غذایی که پزشک به شما توصیه میکند عمل کنید. در ادامه چند توصیه غذایی را برای شما توضیح خواهیم داد.
بهتر است تا هنگامی که اسهال و استفراغتان ادامه دارد از استفاده غذاهای سفت و سنگین خودداری کنید و با خوردن غذاهای ملایم و کمچرب که به آسانی قابل هضم هستند میتوانید سلامت خود را به دست آورید. غذاهای زیر برای شما مفید هستند.
موز
برنج
بلغور جو دوسر
آب مرغ
پوره سیب زمینی
سبزیجات آبپز
آب میوهی رقیق