خبرگزاری کار ایران

چگونه عمر ماهی‌های قرمز عید را افزایش دهیم

چگونه عمر ماهی‌های قرمز عید را افزایش دهیم
کد خبر : ۱۴۶۰۴۲۵

عضو هیئت علمی داشگاه منابع طبیعی گرگان ماهی قرمز را جز رایج‌ترین نوع ماهی در دنیا دانست و گفت: تکثیر و پرورش این نوع ماهی در همه جای دنیا مرسوم بوده اما یادگیری نحوه نگهداری درست از این ماهی بسیار حائز اهمیت است.

باید توجه داشت بالغ بر ۹۰ درصد این ماهیان به علت عدم نگهداری صحیح در ایام عید می‌میرند و عمر طولانی نمی‌کنند که این مسئله به لحاظ اخلاقی و انسانی درست نیست.

 وی ماهی قرمز را از خانواده ماهی«کاراس» یا با نام دیگر «اوشین» بیان کرد و گفت: خواستگاه این ماهی به چین نسبت داده شده و این نوع ماهی وارد ایران نیز شده که قدمت آن به حداقل ۵۰ سال قبل بازمی‌گردد.

این استاد تمام رشته شیلات در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با بیان اینکه ماهی‌های قرمز جز ماهی‌های زینتی هستند که تا زمانی که به دست خریدار برسند چند دست چرخیده اند، گفت: اغلب این ماهی‌ها را در تعداد بالا و در محیط‌های کوچک نگه می‌دارند برای همین بسیار ضعیف هستند مگر اینکه در آکواریوم نگه داشته شوند.

با اشاره به اینکه هنگامی که اقتصاد و مسائل اجتماعی را به هم گره می‌زنیم، فرهنگ سازی کار بسیار سختی است، افزود: ماهی قرمز در همین ایام کوتاه سبد اقتصادی بسیار بزرگی است و نمی‌توان به مردم گفت که آن را نخرند یا از سبد خرید شب عید حذف کنند اما باید نحوه نگهداری از آن را به مردم آموزش دهیم به این دلیل که این ماهی‌ها پس از خرید آسیب بسیار زیادی را متحمل شده و تلفات بالایی دارند.

وی ماهی قرمز را جز رایج‌ترین نوع ماهی در دنیا دانست و عنوان کرد: این امر به این دلیل است که این ماهی، یک ماهی مدل بوده و به راحتی هر چه تمام‌تر تکثیر شده و به لحاظ فیزیولوژیکی نیز همه متخصصین دنیا روی آن کار کرده‌اند و تکثیر و پرورش آن در همه جای دنیا مرسوم است، فی‌المثل در ایران در ایام نوروز و در اروپا در شب عید پاک تکثیر و خریداری می‌شود.

چگونه عمر ماهی‌های قرمز عید را افزایش دهیم

عضو گروه آموزشی تکثیر و پرورش آبزیان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی با بیان اینکه آموزش نحوه نگهداری درست از این ماهی بسیار حائز اهمیت است، گفت: این ماهی بهتر است در محیط آکواریومی نگهداری شده یا اینکه اگر در محیط‌های کوچک است آب آن به موقع تعویض شده و از آب بدون کلر استفاده شود، بدین صورت که آب شهری را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت کنار گذاشته تا کلر آن خارج شود، نکته مهم دیگر آن است که این ماهی‌ها باید در محیط‌های خنک تر نگهداری شوند چرا که گرمای زیاد سبب افزایش آلودگی آب می‌شود.

این ماهی‌ها معده حقیقی نداشته و بخش اولیه روده نقش معده را ایفا می‌کند، میزان حجم غذاخوری آن‌ها بالا است و علاوه بر غذاهای آماده مخصوص ماهیان، همه چیز خوار هستند اما باید توجه داشت اگر میزان غذای زیادی به آن‌ها داده شود آب سریعتر آلوده شده و این آلودگی آب است که بیشتر سبب مرگ آن‌ها می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه اگر مردم قصد خرید ماهی قرمز دارند بهتر است آن را رها نکرده و نگهداری کنند، گفت: در نهایت اگر تمایل به رها سازی دارند در محیط‌های بسته‌ای که وصل به رودخانه نیست این کار را انجام دهند مانند آب بندان توشن البته به شرط آنکه محل تکثیر و پرورش ماهیان دیگر نباشد چرا که توانایی تکثیر و پرورش بالایی نسبت به ماهیان دیگر داشته و تبدیل به ماهی مهاجمی می‌شود که پرورش ماهیان دیگر را با اختلال مواجه می‌کند.

این استاد دانشگاه در پایان با اشاره به اینکه شهرداری می‌توانند نقش بسیار مهمی در این زمینه ایفا کنند، افزود: برای کاهش مشکلات ناشی از رهاسازی و نگهداری این ماهیان شهرداری‌ها می‌توانند مکان‌هایی مناسب رهاسازی ماهیان قرمز تعبیه کرده تا مردم ماهی‌ها را با خیال راحت در آنجا رها کنند.

منبع ايسنا
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز