چیپس تنوری سالم تر است یا سرخ شده؟
یک کارشناس تغذیه تفاوتهای میان چیپس تنوری و چیپس سرخشده را بررسی کرده است که نتایج آن ممکن است حیرتزدهتان کند.
گبی مکفرسن ارزش غذایی یک بسته معمولی از هر چیپس را بررسی کرد تا مشخص شود آیا گزینه کمچربتر واقعا سالمتر است.
در سالهای اخیر، چیپسهای تنوری بسیار پرطرفدار شدهاند و شرکتهای غذایی آنها را بهعنوان جایگزین سالمتر نمونههای چرب سرخشده تبلیغ میکنند.
اما بررسی مکفرسن نشان میدهد که چیپس سیبزمینی سرخشده شاید آنقدر که فکر میکنید گزینه بدتری نباشد.
این کارشناس تغذیه میگوید چیپس سیبزمینی سرخشده کالری و چربی بیشتری دارد، اما تفاوت میان این نوع و چیپس سیبزمینی تنوری خیلی قابلملاحظه نیست.
یک بسته معمولی چیپس سرخشده ۱۴۹ کالری، ۱۰ گرم چربی و ۱ گرم چربی اشباعشده دارد. در مقابل، چیپس تنوری ۱۳۱ کالری، ۵ گرم چربی و ۰.۷ گرم چربی اشباعشده دارد. این تفاوت شاید در مجموع کالری دریافتی روزانه اثر چندانی نداشته باشد.
بررسی مکفرسن همچنین نشان داد که کربوهیدرات چیپس تنوری در مقایسه با چیپس سرخشده ۲۵ درصد بیشتر است.
او توضیح میدهد که برای بهبود طعم و بافت، نشاسته و شکر بیشتری به چیپس تنوری اضافه میشود.
علاوه بر این، چیپس سیبزمینی سرخشده دارای ویتامینها و مواد معدنی است که در چیپس تنوری وجود ندارد. چیپس سرخشده معمولی ۱۲ درصد پتاسیم و ۲۴ درصد ویتامین ث دارد که این رقم در چیپس تنوری بهترتیب ۷ درصد و صفر است.
این متخصص تغذیه توصیه میکند عادت سالم کنترل اندازه مصرف است، میتوانید هر نوع چیپسی میخواهید بخورید بهشرط آنکه به اندازه یک بسته تکوعده باشد.