طرز تهیه شور خانگی؛ ترد و مجلسی
در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه شور خانگی را به شما آموزش دهیم.
به گزارش ایلنا، شور و ترشی از چاشنیهای محبوب ایرانی هستند که میتوان آنها را به همراه انواع غذاها میل کرد.
طرز تهیه شور خانگی ساده است، اما برای اینکه شور کپک نزند، باید مراحل تهیه آن را با دقت رعایت کنید.
مواد لازم جهت تهیه شور خانگی:
مراحل تهیه شور خانگی
اکنون که مواد اولیه را تهیه کردهایم، میتوانیم شور خانگی را آماده کنیم.
مرحله اول: آماده هویج و کرفس
اولین مرحله، آمادهسازی هویج و کرفس است. برای این کار، هویجها را شسته و پوست بگیرید. سپس، آنها را به صورت حلقههای با ضخامت متوسط و یکسان خرد کنید. کرفسها را نیز بشویید و ساقههای آنها را جدا کنید. سپس، کرفسها را به صورت قطعات با طول و عرض یکسان برش دهید.
توجه: برگهای کرفس را نگه دارید، زیرا در ادامه به آنها نیاز داریم.
مرحله دوم: آماده کردن گل کلمها
برای اینکه گل کلمها را برای شور آماده کنید باید آنها را به قطعات کوچک و دلخواه خرد کنید. سپس با آب سرد بشویید و روی پارچهای تمیز قرار دهید تا کاملا خشک شود.
مرحله سوم: آماده کردن سیر و فلفل سبز
سیرها را از پوست و ریشه جدا کرده و بشویید. سپس آنها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شوند. اگر دوست دارید شور عطر و طعم سیر بیشتری داشته باشد، میتوانید تعدادی از حبههای سیر را به صورت حلقهای خرد کنید. فلفل سبزها را نیز شسته و خشک کنید، اگر ترجیح میدهید که تندی شور زیاد باشد میتوانید فلفل سبزها را خرد کنید.
مرحله چهارم: آماده کردن خیار
نحوه آمادهسازی خیار بستگی به اندازه آن دارد. خیارهای قلمی را فقط بشویید، اما خیارهای درشت را باید بعد از شستن به حلقههایی با ضخامت هویج برش بزنید تا شور ظاهری زیبا و یکنواخت داشته باشد.
مرحله پنجم: آماده کردن سبزیها
شوید، مرزه، ترخون و جعفری از جمله سبزیهای معطری هستند که برای تهیه شور استفاده میشوند. این سبزیها به شور عطر و طعمی دلپذیر میبخشند. برای استفاده در شور، ابتدا باید این سبزیها را پاک کرده و بشویید. سپس، آنها را آبکش کرده و روی پارچهای تمیز پهن کنید تا خشک شوند. سبزیجات را زیاد خرد نکنید، فقط آنها را به چند قسمت تقسیم کنید.
مرحله ششم: آماده کردن ظرف شور
برای جلوگیری از کپک زدن و افزایش ماندگاری شور، باید از ظرف مناسب و استریل شده استفاده کنید. برای این کار، ابتدا ظرف را با آب گرم و صابون به خوبی بشویید و سپس آن را با آب جوش استریل کنید. پس از آن، ظرف را با یک حوله تمیز خشک کنید. استفاده از ظرف شیشهای بهترین گزینه است، زیرا با مواد اسیدی موجود در شور واکنش نمیدهد.
مرحله هفتم: تهیه آب شور
برای تهیه آب نمک شور، از یک قابلمه مناسب استفاده کنید و به ازای هر یک لیتر آب، سه قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه دهید آب به جوش آید. پس از جوش آمدن آب، نصف لیوان سرکه سفید را به قابلمه اضافه کنید. سرکه باعث میشود که اجزای شور سفید بمانند. در نهایت، شعله را خاموش کرده و اجازه دهید آب نمک خنک شود.
توجه: اگر شوری آب نمک کم باشد موجب کپک زدن شور میشود پس از نمک کافی استفاده کنید، ولی توجه داشته باشد که نباید در اینکار زیادهروی کنید.
مرحله هشتم: ریختن مواد در ظرف
برای چیدن مواد داخل ظرف، ابتدا ته ظرف را با سبزیجات معطر بپوشانید. سپس کرفس، هویج و گل کلمها را در لایههای بعدی بچینید و این کار را تکرار کنید. بین لایهها سیر و فلفلها را هم بچینید. در نهایت، برگ کرفسها را هم داخل ظرف قرار دهید تا شور خوشعطرتر شود. از برگ کرفس میتوانید به عنوان لایه آخر و پوشش استفاده کنید.
مرحله نهم: ریختن آب نمک در ظرف
در مرحله پایانی، آب نمک آماده و خنکشده را به ظرف اضافه کنید تا تمام مواد را بپوشاند و ظرف را تا بالای آن پر کند. سپس، روی ظرف را با نایلون بپوشانید و درب آن را محکم ببندید. ظرف شور در محیط خشک و خنک نگهداری کنید و از قرار دادن آن در معرض نور خورشید پرهیز کنید. شور پس از دو الی سه هفته جا افتاده و آماده است، نوش جانتان!
نکته: برای جلوگیری از کپک زدن شور، تمام مواد استفاده شده باید خشک باشند. بنابراین، مواد اولیه را پس از شستشو باید کاملاً خشک کنید. همچنین، ظرف مورد استفاده برای شور نیز باید کاملاً خشک و تمیز باشد.
نکته: همچنین لزجی و لغزندگی شور نشان میدهد که هوا وارد شیشه شور شده است. برای جلوگیری از این اتفاق، حتماً ظرف شور را کاملاً پر کنید و استفاده از نایلون را فراموش نکنید.
امیدواریم که این شور خانگی و خوشمزه را تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید.
منبع: فرارو