دردهای مچ پا چه زمانی خطرناک هستند؟
افراد سن بالا، حتما باید فعال بوده و در روز تقریبا بیست دقیقه، پیاده روی داشته باشند.
به گزارش ایلنا، فوق تخصص ارتوپدی گفت: به طور کلی ما یکسری دردهایی داریم که عامل آن میتواند بیماریهای رماتیسمی باشد. بیماریهای رماتیسمی، مفاصل را درگیر میکند که یکی از مفاصل آسیب پذیر، ناحیهی مچ پا است که میتواند به علت رماتیسم باشد البته خوشبختانه دردهای رماتیسمی و ناحیه پا خیلی شایع نیست.
ترکمان ادامه داد: دردهای مچ پا بیشتر به علت کار، فعالیت و فشار زیاد است و این فشارها باعث میشود تاندونهای مچ پا التهاب دار میشوند. به دردهای ناحیه پاشنه پا، نیز التهاب پاشنه کف پا یا خار پاشنه میگویند.
این فوق تخصص ارتوپدی در ادامه بیان کرد: در کودکان هم مچ پا ممکن است درد بگیرد که اکثرا به علت رشد بچه است و مشکلی ایجاد نمیکند؛ اما گاهی به صورت مادرزادی است و حرکتها و فعالیتهای کودک ممکن است، درد داشته باشد؛ اما باید بررسی شود تا علت مشخص شود.
وی تصریح کرد: خوشبختانه دردهای مچ پا و پاشنه خطراتی ندارند و نگران کننده نیستند. درد اذیت کننده است؛ اما آینده بدی ندارد. دردها تا دو ماه میتوانند با دارو آرام شوند؛ اما اگر بیشتر از دو ماه به طول انجامید نیاز به بررسی است.
این فوق تخصص ارتوپدی گفت: افرادی که صافی کف پا دارند یا افرادی که افزایش قوس کف پا دارند، دچار درد میشوند که فشاردر آن ناحیه دردشان را بیشتر میکند. این افراد از کفی باید استفاده کنند تا کمک کننده باشد و فشار را کمتر کند. در موارد شدیدتر ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد.
وی در خصوص علتهای ورم مچ پا گفت: ورم یکی از مشخصههای بیماریهای رماتیسمی است، اما باید دقیقتر بررسی و معاینه شود. مفصل هم باید بررسی شود تا علت ورم مشخص گردد.
ترکمان اظهار کرد: دردهای مچ پا که هنگام حرکات کششی ایجاد میشود، اغلب به خاطر خستگی کار و فشار فعالیت است و ممکن است اشکال ساختاری داشته باشند از این رو، عضلات شان خسته شود و درد داشته باشند؛ که با حرکات کششی خستگی کم میشود و درد کاهش مییابد.
منبع: بهداشت نیوز