روش و مدت زمان نگهداری ماهی در فریزر
نگهداری ماهی در فریزر ، منجمد کردن یک راه عالی برای حفظ کیفیت بسیاری از غذاها می باشد . در این مقاله چندین نکته را برای فریز کردن یک ماهی با کیفیت با هم مرور می کنیم .
چون ماهی در یخچال بیشتر از دو روز ماندگاری ندارد و برای نگهداری زمان بیشتر آن احتیاج به نگهداری در فریزر هست. در این باره به طور کامل شرح نگهداری ماهی از زمان خرید تا فریز کردن و نهایتا شیوه یخ زدایی آن را بررسی می کنیم.
نگهداری ماهی در هوای سرد یا یخ بعد از خرید آن
در زمان رسیدن به خانه ماهی را در ظرف پر از یخ بگذارید.
ماهی را در صورت تمیز نبودن، پولکهای آن را جدا کنید و به صورت کامل تمیز کنید.
ماهی را بهتر است قطعه قطعه کنید و در درون ظرف پر یخ بگذارید.
در آخر ماهی ها را تمیز بشویید و خشک نمایید.
ماهی های تمیز شده را در داخل پلاستیک فریزری بگذارید.
هوای داخل پلاستیکها را کامل بگیرید و ببندید.
ماهی ها را در سطح پلاستیک پخش کنید و روی همدیگر نگذارید تا زودتر منجمد شوند.
بعد از بسته بندی ماهی، حتما تاریخ را بر روی بسته بندی ها درج کنید.
برای منجمد کردن ماهی آن را در دمای 18- تا 20- درجه قرار دهید.
پلاستیکی که میخواهید تکههای ماهی خود را در آن قرار دهید دقت کنید سوراخ نباشد. اگر ماهی در معرض هوا قرار بگیرد، سفت و خشک می شود.
بیشترین زمان لازم برای نگهداری گوشت ماهی کم چرب در یخچال یک تا دو روز و در فریزر 4 تا 6 ماه است ، ولی برای نگهداری گوشت ماهی پر چرب در یخچال یک تا دو روز و در فریزر دو تا سه ماه زمان نیاز است .
چگونه ماهی را از حالت انجماد خارج کنیم؟
برای اینکه به مواد غذایی فریزری صدمه ای نرسد و ارزش غذایی آنها از میان نرود، باید پس از خارجکردن از فریزر به طور صحیح یخ این مواد غذایی را آب کرد و سپس آنها را استفاده نمود.سه شیوه برای این کار وجود دارد، یخزدایی در یخچال، یخزدایی در آب سرد و یخزدایی با مایکروویو.
در روش یخزدایی در یخچال، 24 ساعت قبل، اول باید بسته ی گوشت را از فریزر به یخچال انتقال داد. بسته را نباید باز کنید یا نباید روی آن نمک بپاشید تا زودتر یخ آن باز شود. این کارها به شدت به ماده غذایی صدمه می زند.
در یخزدایی با آب سرد باید بسته مواد غذایی یا گوشت بدون آنکه از بسته بیرون بیاورید، داخل آب سرد بگذارید. آب باید هر نیم ساعت یک بار تعویض گردد تا بسته غذایی ما تا هنگام بازشدن یخ آن در آب سرد باشد. در غیر این صورت عوامل بیماریزای احتمالی موجود در هر ماده غذایی آغاز به فعالیت کرده و ماده غذایی شما را آلوده خواهد نمود.
برای یخزدایی با مایکروویو نیز باید طبق دستور آن عمل کنید. تنها لازم است دما را به دقت تنظیم کرده تا ماده غذایی به جای یخ زدایی، نیم پز نشود. درضمن باید موادی را که به وسیله مایکروویو یخزدایی شده زود استفاده کنید.
از گرفتن آنها زیر آب جوش و قرار دادن آنها در محیط اتاق یا داخل آب گرم و به طور کلی هر حرکتی که سبب تغییر ناگهانی دمای بسته می شود، جداً خودداری کنید.
توجه کنید ماهیهای منجمدی که به وسیله عرضهکنندگان متخلف انجمادزدایی و به صورت تازه عرضه میشوند، خیلی زود فاسد می شوند و اغلب دارای بافتی نرم و شل و دارای خونابه هستند.
پس حتما ماهیهای جنوب را به صورت منجمد و از مراکز و فروشگاه های معتبر خریداری کنید و تلاش کنید ماهی (چه تازه و چه منجمد) را به صورت بستهبندی شده تهیه کنید.
چگونه بفهمیم ماهی فاسد شده یا نه
بعد از نگهداری ماهی در فریزر و بیرون آوردن آن برای پخت و استفاده توجه کنید که ماهی تغییرات زیر را نداشته باشد:
-
ماهی منجمد سالم، مردمک چشمش دارای یک نقطه سفید رنگ است، اما ماهی فاسد شده و بی کیفیت چشم شیری رنگ یا کاملا کدر است و چشمان آن تو رفته است.
-
بعد از یخ زدایی ماهی، گوشت ماهی همچنان باید نرم باشد و خشک نشده باشد.
-
بعد از یخ زدایی ماهی کامل، از آب ششهای آن نباید خونابه بیرون آید.
-
بوی زننده ماهی نشانه فاسد شدن آن است.