روش طبخ کوکو پاغازه مرحله به مرحله
کوکو پاغازه یکی از کوکو های مخصوص استان کرمانشاه است. این کوکو شباهت زیادی به کوکو سبزی های معروف دارد اما سبزی که در آن به کار می رود متفاوت است و مخصوص استان کرمانشاه می باشد.
به گزارش ایلنا، این سبزی در واقع نوعی گیاه دارویی است که در فصل بهار رشد می کند. در فصل بهار در کرمانشاه تره های زیادی برای فروش به بازار می آیند که از جمله آنها پاغازه است و برای تهیه بورانی، سبزی پلو و کوکو استفاده می شود. این سبزی برای کسانی که بیماری گوارشی مانند ناراحتی معده و روده دارند بسیار مناسب است. عصاره این گیاه التیام دهنده زخم پوستی بوده و همچنین اثرات محافظتی آن از مخاط معده در برابر مواد شیمیایی ایجاد کننده و زخمهای گوارشی به اثبات رسیده است.
این گیاه تقویت کننده قلب و گشاد کننده عروق قلب نیز است. این گیاه به صورت موضعی در دردها و التهابات مفاصل و نیز زخمهای پوستی اثرات درمانی قابل توجهی دارد. در حال حاضر به صورت محلی جوشانده این گیاه به صورت خوراکی به منظور درمان التهاب روده و زخممعده و نیز التهابات گوارشی و کولیت روده مصرف میشود. خوردن آن چشم و گوش را تیز و حساس میکند، رنگ رخسار را درخشان مى نماید، عمر را طولانى مى کند، وزن بدن را کم و انسان را سبک مى سازد.
اگر خانمی هنگام وضع حمل از جوشانده آن بخورد وضع حمل برایش آسان می شود و درد کمتری را تحمل می کند. می توانید تازه آن را له کنید و با نمک و سرکه مخلوط کنید و چیزی شبیه به پماد به دست آورید و در محل سوختگی و زخم های بد و جراحتها بگذارید. در ادامه به شما پیشنهاد می شود با طرز تهیه کوکو ریواس و کماج آشنا شوید.
مواد لازم :
پاغازه پاک کرده :800 گرم
تخم مرغ : 4 عدد
پیاز متوسط : 1 عدد
ماست : نصف لیوان
روغن مایع : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم
فلفل : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم
مراحل پخت :
گام 1 نمک ، فلفل ، زردچوبه ، ماست و تخم مرغ ها را کاملا مخلوط می کنیم.
گام 2 پیاز را رنده کرده و پاغازه خرد شده را نیز اضافه می کنیم و هم می زنیم.
گام 3 در پایان ترکیب تهیه شده را در اندازه های دلخواه و یا یک باره در روغن ریخته سرخ می کنیم. (همانند کوکو سبزی)