تاثیر چای بر سلامت
رژیم غذایی فاقد مواد مغذی و غنی از قند می تواند باعث فرسایش و پوسیدگی دندان شود.
به گزارش ایلنا، در عین حال، این نوع رژیم غذایی می تواند باعث تغییر رنگ دندان ها نیز شود. بسیاری از نوشیدنی ها، چای، قهوه، و آبمیوه های غیر طبیعی نیز می توانند باعث آسیب به دندان شوند. با این حال، تاثیر چای بر دندان از دو جهت است.
تاثیر چای بر دندان
تغییر رنگ دندان:
یکی از مهم ترین معایب نوشیدن چای اثر آن بر رنگ دندان هاست. چای دارای ماده ای تحت عنوان تانیک اسید است که عامل رنگ تیره آن است. اگر دندان های شما شیار داشته باشند، تانیک اسید روی آنها می نشیند و باعث تغییر رنگ سطح دندان می شود.
نوشیدن آب پس از مصرف چای، استفاده از نی یا پاک کردن دندان ها با دستمال می تواند سرعت تاثیر چای بر دندان را کاهش دهد. تغییر مصرف چای سیاه به نوشیدن چای سبز می تواند این تغییر رنگ را کاهش دهد. با این حال، دندانپزشک نیز می تواند با استفاده از روش های بلیچینگ دندان موجب درخشان شدن آنها شود.
فرسایش:
شیرین کردن چای با قند یا نبات به دلیل چسبیدن ذرات قند به دندان باعث پوسیدگی آنها می شود. در صورتی که عادت دارید روزی چند بار چای شیرین می خورید یا همراه با چای خود از شکلات، قند و خرما استفاده می کنید، هر بار دندان های شما دوش شکر می گیرند. این نوع نوشیدنی می تواند به مینای دندان شما آسیب جدی وارد کند. چای تلخ گزینه بهتری نسبت به چای شیرین است.
چای دارای ماده ای تحت عنوان پلی فنول است که به حفظ سلامت دندان های شما کمک می کند. مصرف روزانه پلی فنول موجود در چای می تواند به کاهش التهاب بافت لثه در اثر ژنژیویت و آسیب طولانی مدت آن بر دندان کمک کند. از این رو، مصرف یک فنجان چای تلخ در طول روز می تواند به استفاده از منافع حفاظتی آن برای دندان منجر شود.
آنتی اکسیدان ها:
یک فنجان چای غنی از آنتی اکسیدان است که به سلامت کمک می کند و پیشگیری از بیماری های دهان و دندان تاثیر چای بر دندان در اثر وجود این ماده است. برای مثال، رژیم غذایی حاوی آنتی اکسیدان می تواند ریسک ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع دو و برخی انواع سرطان را کاهش دهد. آنتی اکسیدان می تواند از دندان ها در برابر فرسایش و پوسیدگی دندان حفاظت کند. در عین حال، این ماده می تواند از ابتلا به سرطان دهان نیز پیشگیری کند.