خبرگزاری کار ایران

موثرترین راهکار سنتی برای افزایش شیر مادران

موثرترین راهکار سنتی برای افزایش شیر مادران
کد خبر : ۱۳۱۹۵۶۳

اطمینان از تغذیه کافی نوزاد با شیر مادر مسئله بسیار مهمی است که باعث شده مادران در مورد آن وسواس به خرج دهند. اغلب مادرانی که برای اولین بار تجربه فرزندآوری را دارند، با این سوال مواجه هستند که آیا کودک من به اندازه کافی شیر دریافت می‌کند یا خیر؟

به گزارش ایلنا، اغلب مادرانی که برای اولین بار تجربه فرزندآوری را دارند، با این سوال مواجه هستند که آیا کودک من به اندازه کافی شیر دریافت می‌کند یا خیر؟ اطمینان از تغذیه کافی نوزاد با شیر مادر مسئله بسیار مهمی است که باعث شده مادران در مورد آن وسواس به خرج دهند. اغلب مادرانی که برای اولین بار تجربه فرزندآوری را دارند، با این سوال مواجه هستند که آیا کودک من به اندازه کافی شیر دریافت می‌کند یا خیر؟ برای پاسخ به این پرسش لازم است در مورد علت کمبود شیر و اینکه چه میزان شیر برای تغذیه کودک لازم و کافی است، اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم.

در صورتی که همچنان مطمئن به کافی بودن شیر برای نوزاد خود نبودید، می‌توانید از راهکارهای ارائه شده برای افزایش شیر استفاده کنید. توجه داشته باشید که استفاده از داروهای افزایش دهنده شیر مادر می‌تواند با عوارضی همراه باشد که در ادامه اشاره خواهیم کرد.

آیا استفاده از داروهای افزایش دهنده شیر مادر بدون عارضه است؟

هورمون پرولاکتین موجب تحریک غدد شیردهی می‌شود و از طرفی دوپامین که از هیپوتالاموس ترشح می‌شود، باعث جلوگیری از رها شدن پرولاکتین خواهد شد. دارویی مانند دومپریدون که مورد استفاده توسط مادران برای افزایش شیر است، به دلیل اثر ضد دوپامینی، افزایش ترشح پرولاکتین و به دنبال آن افزایش ترشح شیر از غدد پستانی را به همراه دارد.

توجه داشته باشید که دومپریدون در هیچ کشوری به عنوان داروی افزاینده شیردهی شناخته نمی‌شود، از این‌رو دارویی نیست که توسط پزشک برای این منظور تجویز شود. ضمن اینکه با توجه به برخی گزارشات، استفاده از آن خطر تشنج در نوزادان را نیز افزایش می‌دهد.

به خاطر داشته باشید که برخی از شیرخشک‌هایی که دارای خاصیت افزایش دهنده شیر مادر هستند نیز می‌توانند عوارض بسیاری را به همراه داشته باشند.

اهمیت شیر مادر در زمان نوزادی

چهار تا شش هفته اول شیردهی برای موفقیت در شیردهی بسیار مهم است، به خصوص اگر برای اولین بار است که مادر شده‌اید. اگر شما مانند بسیاری از مادران تازه وارد هستید، ممکن است نگران تولید شیر کافی برای کودک خود حتی پس از چند هفته اول باشید.

به خاطر داشته باشید که این یک ترس و نگرانی رایج است و تنها تعداد کمی از مادران وجود دارند که واقعاً قادر به تولید شیر کافی نیستند. اگر میزان شیر شما کم است، معمولاً می‌توان با انجام چند مرحله آسان، آن را به طور طبیعی افزایش داد.

موثرترین راهکار سنتی برای افزایش شیر مادران

راهکار افزایش شیر مادر

در ادامه چند روش معمول برای افزایش شیر را آورده‌ایم که می‌توانید با رعایت آن‌ها میزان شیر را افزایش دهید که به شرح زیر است:

شیردهی منظم

هنگامی که شیر وارد سینه می‌شود، سینه‌های شما از طریق فرآیند «عرضه و تقاضا» شروع به تولید شیر می‌کنند. هر بار که شیر از طریق شیر دادن به نوزاد یا با دوشیدن شیر خارج می‌شود، شیر در سینه‌های شما بیشتر می‌شود.

به همین دلیل است که دادن بطری‌های شیر خشک می‌تواند میزان شیر شما را کاهش دهد، چراکه بدن شما پیام تولید بیشتر شیر مادر را دریافت نمی‌کند.

ایجاد موقعیت مناسب نوزاد برای شیردهی

هنگام شیر دادن، مهم است که کودک شما به درستی به سینه شما بچسبد. لازم به ذکر است که برای یک شیردهی موفقیت‌آمیز، نوزاد باید به طور صحیح نوک سینه را در دهان بگذارد، اگر کودک شما فقط به نوک پستان شما بچسبد، شیر جریان نمی‌یابد و شیردهی با مشکل مواجه خواهد شد.

رعایت یک رژیم غذایی سالم

یک رژیم غذایی متعادل با دو تا سه وعده پروتئین، سه وعده سبزیجات و دو وعده میوه و غلات کامل هنگام شیردهی ایده‌آل است. اگر گیاه‌خوار هستید، باید با خوردن انواع سبزیجات برگ‌دار، آجیل، لوبیا و غلات غنی شده، از دریافت روی، آهن و B12 کافی در رژیم غذایی خود اطمینان حاصل کنید.

علاوه بر یک رژیم غذایی سالم، برخی از غذاها ممکن است نتایج مثبتی در مورد تامین شیر داشته باشند. برخی از والدین با خوردن غذاهای شیرزا مانند رازیانه، بلغور جو دوسر و زردچوبه، افزایش شیر را گزارش می‌دهند.

خالی کردن سینه‌ها

مانند افزایش تحریک، تخلیه هر دو سینه در طول شیردهی می‌تواند از تولید شیر مولد حمایت کند. می‌توانید هر دو سینه را با تغییر طرف در هر شیردهی به کودک بدهید یا با استفاده از پمپ برقی یا دستی، در حالی که به کودک خود از طرف مقابل شیر می‌دهید، هر دو سینه را به طور هم‌زمان تحریک کنید.

تخلیه منظم سینه‌ها همچنین می‌تواند از گرفتگی جلوگیری کند، این اتفاق زمانی بروز می‌کند که شیر تخلیه نمی‌شود و در آلوئول ها (محل ذخیره شیر) همراه با خون و مایع لنفاوی تجمع می‌یابد و در نتیجه باعث درد و تورم سینه خواهد شد، که به طور بالقوه به غدد ترشح کننده شیر آسیب می‌رساند.

موثرترین راهکار سنتی برای افزایش شیر مادران

ایجاد تماس پوست به پوست

مادرانی که تماس پوست به پوست را انجام می‌دهند، یعنی زمانی که نوزاد بدون لباس مستقیماً روی سینه برهنه والدین قرار می‌گیرد، سطوح بالاتری از موفقیت در شیردهی را در شش ماه اول گزارش می‌دهند. تماس پوست به پوست باعث ترشح اکسی توسین (هورمونی که به شیردهی کمک می‌کند) می‌شود. اکسی توسین همچنین زمانی که اعصاب داخل نوک پستان تحریک می‌شوند، آزاد شده و باعث می‌شود شیر شروع به جریان کند.

نوشیدن مقدار کافی آب

اطمینان از هیدراته ماندن در دوران شیردهی ضروری است. در حالی که نوشیدن آب اضافی باعث افزایش ذخیره شیر در شما نمی‌شود (و ممکن است در واقع آن را کاهش دهد)، هیدراته ماندن در طول روز به شما در حفظ تولید شیر کمک می‌کند. مادران شیرده باید با هر وعده غذایی و شیردهی یک لیوان آب بنوشند تا به خوبی هیدراته شوند.

منبع: دلگرم

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز