طرز تهیه خورش کدو حلوایی مجلسی با مرغ
خورش کدو حلوایی یک غذا با کدو حلوایی مجلسی است که فرصت پخت آن را به هیچ وجه نباید از دست داد. هرچند خود کدو حلوایی مزه چندانی ندارد اما با ادویهها و چاشنیهای در دسترس میتوان از آن یک خورش کدو حلوایی خوشرنگ و خوش طعم ساخت.
به گزارش ایلنا، خورش کدو حلوایی یک غذا با کدو حلوایی مجلسی است که فرصت پخت آن را به هیچ وجه نباید از دست داد. هرچند خود کدو حلوایی مزه چندانی ندارد اما با ادویهها و چاشنیهای در دسترس میتوان از آن یک خورش کدو حلوایی خوشرنگ و خوش طعم ساخت. خورش کدو حلوایی با مرغ یا خورش کدو حلوایی با گوشت قلقلی مرسوم است. میتوانید خورش کدو حلوایی را با گردو یا لپه هم بپزید. طرز تهیه خورش کدو حلوایی مجلسی با مرغ را در این مطلب بخوانید.
خورش کدو حلوایی غذای کجاست؟
شاید جالب باشد بدانید که با وجود اینکه عموما کدو حلوایی را میوهای شمالی میدانند ولی خورش کدو حلوایی در شهرهای مختلف از شمال تا جنوب مورد استقبال قرار میگیرد. برای مثال طرز تهیه خورش کدو حلوایی بوشهری، یا خورش کدو حلوایی با غوره، آبلیمو و خورش کدو حلوایی با رب انار، از انواع مختلفی است که بسته به سلیقهتان میتوانید هر کدام را که دوست دارید، تهیه کنید.
طرز تهیه خورش کدو حلوایی مجلسی با مرغ
زمان آماده سازی مواد: ۲۰ دقیقه
زمان تقریبی پخت خورش کدو حلوایی: ۱ ساعت
مواد لازم خورش کدو حلوایی با شکر (برای ۵ نفر)
-
کدو حلوایی: ۵۰۰ گرم
-
فیله مرغ: ۵۰۰ گرم
-
پیاز: یک عدد متوسط
-
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذا خوری
-
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
-
روغن: به میزان کافی
-
شکر: ۱ قاشق غذا خوری
-
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
-
آلو بخارا: به اندازه دلخواه
مراحل طرز تهیه خورش کدو حلوایی بدون گوشت
برای طرز تهیه خورش کدو حلوایی کرمانشاهی، باید کدوها را بعد از آماده کردن تفت دهید و بعد گوشت را بپزید. در آخر همه مواد را با هم ترکیب کنید و بپزید تا جا بیفتد. زمان پخت این خورش، بسته به گوشتی که در آن استفاده میکنید متغیر است. برای آموزش مراحل تهیه خورش کدو حلوایی، ادامه مراحل را بخوانید.
مرحله اول: کدوها را آماده کنید
بعد از آنکه کدوها را شستید، پوست و هسته آن را جدا و به شکل دلخواه، نگینی یا هلالی یا خلالی، خرد کنید. کدوها را با مقداری روغن سرخ کنید تا موقع پخت، شکل خود را حفظ کنند.
مرحله دوم: مرغ را بپزید
پیاز را به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید و در روغن تفت بدهید. فیله مرغ را خرد کنید و با پیاز حدود دو دقیقه تفت بدهید. رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید تا سرخ و طعم خام آن گرفته شود. نمک، فلفل، زردچوبه و آلو را اضافه کنید و یک دقیقه تفت بدهید. به مواد داخل قابلمه، ۲ لیوان آب جوش اضافه کنید تا مرغ به خوبی بپزد.
مرحله سوم: کدوها را به مرغ اضافه کنید
بعد از ۳۰ دقیقه، کدوها را به مایه مرغ اضافه کنید. ۱۰ دقیقه قبل از خاموش کردن اجاق گاز، آبلیمو و زعفران دم کرده را به خورش کدو حلوایی اضافه کنید.
فوت و فنهای پخت خورش کدو حلوایی مجلسی با مرغ
* اگر میخواهید خورش کدو حلوایی با مرغ شما طعم ملس متمایل به ترش داشته باشد، دو قاشق غذاخوری آبغوره یا آبلیمو به خورش اضافه کنید.
* درصورتی که به خورشهای شیرین علاقمند هستید، با اضافه کردن آلو یا یک قاشق غذاخوری شکر، طعم خورش را شیرینتر کنید.
* طرز تهیه خورش کدو حلوایی با رب انار نیز دقیقا مشابه دستور غذایی است که در بالا آوردیم، فقط باید به جای آبلیمو از رب انار استفاده کنید.
* زمان پخت کدو حلوایی کوتاه است پس حواستان باشد که کدو حلواییهایتان، له نشوند.
*خورش کدو حلوایی با برنج (پلو) سرو میشود.
*معمولا خورش کدو حلوایی با مرغ را زیادی آبدار نمیپزند. هر چه آب این غذا کمتر و غلیظتر باشد، خوشمزهتر خواهد بود.
*میتوانید از نخود فرنگی و هویج هم در خورش کدو حلواییتان استفاده کنید.
*در برخی شهرها، خورش کدو حلوایی با لپه پخته میشود. در این روش، باید لپه را جداگانه، به صورت نیمپز، پخته و بعد با گوشت یا مرغ بپزید. در آخر نیز کدو حلواییهایی را که سرخ کرده بودید، به مواد بیفزایید و ۳۰ دقیقه دیگر بپزید تا آماده شود.
*برای طرز تهیه خورش کدو حلوایی با گوشت چرخ کرده، مشابه طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ، گوشت چرخکرده را با پیاز و ادویهها تفت دهید. سپس کدو حلوایی تفت داده شده را به آن بیفزایید. به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه خورش را بپزید تا کمآب و آماده شود. البته میتوانید گوشت چرخکرده را به صورت کوفته قلقلی هم در آورید و خورش کدو حلوایی با گوشت قلقلی بپزید.
*طرز تهیه خورش کدو حلوایی بوشهری، مشابه خورش کدو حلوایی با مرغ است، با این تفاوت که در آن از گوشت خورشتی (گوشت قرمز) استفاده میشود و به عنوان چاشنی، آب نارنج در آن به کار میرود.
منبع: مجله کوروش