طرز تهیه مربای خرمالو خوشمزه و براق
مربای خرمالو یکی از انواع مرباهای خانگی است که طرز تهیه آن بسیار ساده است. در سادهترین حالت میتوان مربای خرمالو را به سادگی و در عرض یک ساعت آماده کرد و از خواص خرمالو بهره برد.
مربای خرمالو یکی از انواع مرباهای خانگی است که طرز تهیه آن بسیار ساده است. مربا خرمالو به روشهای مختلف درست میشود. برخی مربای خرمالو را به همراه سیب میپزند و برخی دیگر برای پخت آن یک روز زمان میگذارند. اما در سادهترین حالت میتوان مربای خرمالو را به سادگی و در عرض یک ساعت آماده کرد و از خواص خرمالو بهره برد. در این مقاله طرز تهیه مربای خرمالو به ۳ روش بدون شکرک و کپک را آموزش داده و علت گس شدن مربای خرمالو را توضیح میدهیم.
روش اول: طرز تهیه مربای خرمالو ساده
مواد لازم برای تهیه مربای خرمالو
-
خرمالوی تازه: یک کیلوگرم
-
شکر: ۵۰۰ گرم
-
آبلیمو: حدود ۲ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه مربای خرمالو ساده
برای درست کردن مربا خرمالو، باید خرمالو را له کنید و در قابلمه به آرامی بپزید. این روش از تهیه خرمالو، حدود ۴۰ دقیقه زمان میبرد و اجازه بدهید کاملا آب آن غلیظ شود. برای این که این مربای خوشمزه را بپزید، دستورالعمل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: خرمالوها را آماده کنید و بپزید
در مرحله اول از طرز تهیه مربا خرمالو به شیوه ساده، خرمالوها را پوست کنده و ریز خرد کنید. سپس خرمالو را با چاقو له کنید و در یک قابلمه بریزید. شعله زیر قابلمه را کم کنید.
مرحله دوم: شکر را اضافه کنید
در مرحله دوم از طرز تهیه مربای خرمالو، شکر را آرام آرام به مخلوط خرمالو در قابلمه اضافه کنید و با خرمالوها کاملا هم بزنید. بعد از این که شکر و خرمالوها کاملاً با هم مخلوط شدند، آبلیمو را به محتوای قابلمه اضافه کنید.
مرحله سوم: مربای خرمالو را بپزید
در مرحله آخر از طرز تهیه مربای خرمالو کافیست تا کمی شعله گاز را متوسط کرده و ۴۰ دقیقه زمان دهید تا شکر و آبلیمو به خورد خرمالوهای له شده بروند و یک مایع غلیظ به دست آید. شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا مربای خرمالو شما خنک شود. شما میتوانید بعد از خنک شدن مربا آن را درون شیشهها ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
روش دوم: طرز تهیه مربای خرمالو به همراه سیب
مواد لازم برای تهیه مربا خرمالو و سیب مجلسی
-
خرمالو: ۵۰۰ گرم
-
سیب: یک عدد
-
هل: یک قاشق چایخوری
-
گلاب: یک لیوان دستهدار فرانسوی
-
آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
مراحل تهیه مربا خرمالو مجلسی
در این روش از طرز تهیه مربا خرمالو باید سیب و خرمالوها را رنده کنید و روی حرارت بجوشانید. ابتدا شکر را اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس بقیه مواد را اضافه کنید. این مربای خوشمزه را میتوانید با طی کردن مراحل زیر، درست کنید.
مرحله اول: خرمالوها را رنده کنید
در مرحله اول طرز تهیه مربای خرمالو با سیب، ابتدا سیب را پوست بکنید و رنده کنید. سیب رنده شده را در داخل یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. سپس شکر را به سیب اضافه کنید. گلاب را هم در مرحله بعد به مخلوط سیب رنده شده و شکر بیفزایید. مخلوط مواد مربا را آنقدر هم بزنید تا شکر کاملا در گلاب و سیب پخته شده حل شود.
مرحله دوم: شربت را اضافه کنید و بپزید
در مرحله دوم از طرز تهیه مربای خرمالو، خرمالوها را پوست بگیرید. پس از آن که مخلوط شکر و گلاب و سیب کاملاً غلیظ شد، آنها را به قابلمه اضافه کنید. سعی کنید خرمالوها را در ۵ دقیقه آخر کار به مخلوط داخل قابلمه اضافه کنید.
پس از آن، آب لیمو و هل را هم به مواد اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه قابلمه مربا را از روی حرارت بردارید. ۱۲ ساعت زمان دهید تا مربای خرمالو خنک شود. بعد از آن شما میتوانید مربا را در داخل ظروف شیشهای ریخته و آن را در یخچال قرار دهید. اگر میخواهید مربای خرمالو را به صورت کمپوت خرمالو مصرف کنید، بهتر است میزان شکر آن را نصف کنید.
روش سوم: طرز تهیه مربای خرمالو بدون آب
مواد لازم برای تهیه مربای خرمالو رسیده
-
خرمالو: یک کیلوگرم
-
شکر: یک کیلوگرم
-
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
-
چوب دارچین: یک یا دو عدد
مراحل تهیه مربا خرمالو بدون آب
در این روش از درست کردن مربای خرمالو، باید خرمالو و شکر را با هم استراحت بدهید و بعد آن را بجوشانید تا غلیظ شود. برای مشاهده جزییات تهیه این مربا، ادامه مراحل را بخوانید.
مرحله اول: خرمالوها را آماده کنید
در مرحله اول از طرز تهیه مربای خرمالو، ابتدا پوست خرمالوها را جدا کنید. به مدت یک روز خرمالوها را در دمای معمولی اتاق قرار دهید تا کاملاً نرم شوند. هم وزن خرمالوها به آن شکر اضافه کنید. مخلوط خرمالو با شکر را در داخل یخچال قرار دهید. مخلوط خرمالو و شکر باید به مدت یک شب در یخچال بماند تا خرمالوها کاملاً در شکر آب بیندازند.
مرحله دوم: شکر و خرمالو را بجوشانید
در مرحله دوم، مخلوط شکر و خرمالو را در قابلمه بریزید و روی حرارت کم قرار دهید. دقت داشته باشید تا مربا به نقطه جوش نرسد. خرمالوها را به مدت یک ساعت بپزید. مربا خرمالو شما تقریباً آماده است. برای جلوگیری از شکرک زدن مربای خرمالو به آن کمی آبلیمو اضافه کنید و ۵ دقیقه روی شعله متوسط قرار دهید.
فوت و فنهای طرز تهیه مربای خرمالو
*میتوانید از چوب دارچین و یا هل برای خوش طعم کردن مربای خرمالو استفاده کنید.
*در صورت تمایل زمانی که آبلیمو را به مربای خرمالو اضافه میکنید، کمی هل و چوب دارچین و یا هر دو را به مخلوط خود اضافه کنید.
*علت گس شدن مربای خرمالو استفاده از خرمالو سفت و کال است.
*برای تمام روشهای طرز تهیه مربا خرمالو از خرمالو نرم و رسیده استفاده کنید تا طعم مربا گس نشود.
منبع: مجله کوروش