خبرگزاری کار ایران

علت های بد استارت خوردن خودرو چیست؟

علت های بد استارت خوردن خودرو چیست؟
کد خبر : ۱۲۶۷۹۴۰

خودروهای نو یا کارکرده، گاهی اوقات ممکن است با بد استارت خوردن خودرو روبرو شوید. اما باید بدانید که چه چیزی باعث آن مشکل شده است، تا بتوانید اقدام مناسب را انجام بدهید. در ادامه این مقاله چند دلیل متداول بد استارت خوردن خودرو را برای شما آورده ایم.

به گزارش ایلنا، برای آشنایی با دلایل و علت بد استارت خوردن خودرو به نکات زیر توجه کنید.

اگر خودرو شما بعد از استارت زدن زیاد روشن شده و سپس دود سیاه از اگزوز خارج می شود، علت زیاد بودن نسبت بنزین به هوا در فضای سیلندر است، دلیل آن می تواند یا خرابی سنسور دمای موتور و یا نشتی بنزین از انژکتورها باشد.

اگر خودرو دیر روشن شده و سپس دود آبی از اگزوز خارج شود، علت نشتی روغن به محفظه احتراق است و دلیل آن خرابی کاسه نمد سوپاپها می باشد.

اگر خودرو، با استارت زیاد روشن شده و سپس، دود سفید از اگزوز خارج می شود و موتور لرزش دارد، احتمالاً علت آن ورود آب به فضای احتراق است که خرابی واشر سرسیلندر دلیل آن است. یکی دیگر از نشانه های آن ورود روغن به آب رادیاتور است.

اگر خودرو دیر روشن شده و هیچ دودی از اگزوز خارج نمی شود، دلیل آن می تواند نسبت کم بنزین به هوا در محفظه احتراق، خطای سنسور دمای موتور، ضعیف بودن جرقه شمع، خرابی شمع یا کوئل، پایین بودن تراکم موتور به دلیل سفتی فیلر سوپاپها و یا نامرغوب بودن سوخت باشد.

گاهی تغییرات شدید آب و هوایی باعث می شود که موتور خودرو با استارت های مکرر روشن شود، این موضوع به تنظیمات سیستم سوخت رسانی و تامین هوای موتور مربوط می شود، زیرا ECU خودرو، بر اساس تنظیمات قبلی این ترکیب را برای موتور فراهم می کند.

علت بد استارت خوردن خودرو چیست ؟

فیوزها را چک کنید

بعضی از خودرو ها فیوزی وابسته به استارت دارند ممکن است مشکل استارت شما به ساده ترین حالت با اصلاح نمودن عیوب این فیوز حل شود. پس قبل از هر چیز از سالم بودن آن مطمئن شوید.

علت های بد استارت خوردن خودرو چیست؟

به چه دلایلی خودرو بد استارت می خورد

سوئیچ استارت مشکل دارد

سوئیچ استارت برق را از باتری به اجزای خودرو منتقل می کند. اگر برق موتور استارت یا سیستم جرقه زنی مشکل داشته باشد، بد استارت می خورد. یک نکته این است که در این صورت چراغ های کیلومتر شما روشن شما روشن می شود، یعنی باتری کار می کند، اما هیچ چیز دیگری کار نمی کند. در این صورت باید خودرو خود را به مکانیکی ببرید.

دینام خراب است

اگر می توانید ماشین خود را روشن کنید یا چراغ های داخلی، روشن و سپس کم نور می شوند، دینام می تواند خراب باشد. نماد باتری نیز ممکن است روی کیلومتر ظاهر شود و حتی ممکن است متوجه بوی سوختگی شوید، زیرا دینام با تسمه کار می کند. هیچ راه حل سریعی وجود ندارد، بنابراین باید آن را یک متخصص بررسی کند. اگر دینام خراب باشد، ممکن است به باتری نیز آسیب برساند.

فیلتر بنزین مسدود شده است

فیلترهای سوخت به رساندن سوخت خوب و تمیز از باک بنزین به انژکتورهای سوخت کمک می کنند. اگرچه معمولاً دلیل عملکرد ضعیف است، اما اگر آنها کثیف باشند، خودرو بد کار می کند. فیلترهای سوخت کثیف می تواند نتیجه سوخت کم کیفیت یا مسافت پیموده شده زیاد باشد.

مشکلات مربوط به باتری خودرو

واکنش های شیمیایی وجود دارند که باید در داخل باتری انجام شوند تا ماشین به شکل درستی کار کند. علت ضعیف استارت خوردن اتومبیل در اوایل صبح این است که در دمای پایین این واکنش های شیمیایی کند می شوند و در نتیجه باتری‌ جریان انرژی کافی برای استارت تولید نمی کند. هنگامی که این اتفاق بیفتد، چرخاندن سوییچ با دشواری روبرو خواهد شد.

برای رفع این مشکل باید بدانید که ممکن است عمر باتری ماشین شما به سادگی به پایان رسیده باشد و نیاز به تعویض داشته باشد. البته اتصال ضعیف نیز ممکن است علت سنگین استارت زدن ماشین باشد. برای حل این مشکل مطمئن شوید که هر گونه خوردگی از پایانه های باتری پاک شده باشد و همینطور مطمئن شوید که کابل های باتری محکم به هم وصل شده اند.

علت های بد استارت خوردن خودرو چیست؟

دلایلی که باعث بد استارت خوردن خودرو می شود

خوردگی باطری

استفاده از باطری ماشین در طولانی مدت موجب می شود اتصالات آن جرم گرفته یا خورده شوند. خوردگی در بعضی موارد ارتباط باطری با سایر قطعات خودرو را قطع کرده و مانع استارت زدن خودرو می شود. اگر جرم گرفتگی یا خوردگی در اتصالات مشاهده کردید آن را برطرف کنید. و دوباره استارت بزنید. ممکن است به همین راحتی مشکل استارت برطرف شود.

مشکلات مربوط به روغن موتور

از مهمترین عاملان بد استارت خوردن خودرو هنگام صبح و وقتی دمای بیرون سردتر می شود، روغن غلیظ داخل موتور است. اگر روغن بیش از حد غلیظ شود، گردش آن در سرتاسر موتور و روغن کاری قطعات برای آن سخت تر خواهد شد. زمانی که این چنین اتفاقی می افتد، موتور باید سخت تر فعالیت کند تا روغن با فشار بیشتر به قطعات برسد. این اتفاق در نهایت باعث ایجاد مشکلاتی در هنگام استارت زدن ماشین و رانندگی با ماشین شما می شود. برای رفع این مشکل اطمینان پیدا کنید که از نوع روغن و ویسکوزیته صحیحی استفاده می کنید.

ویسکوزیته یا گرانروی روغن به مقاومتی که سیال در برابر سر خوردن لایه ها  روی هم دارند گفته می شود. استفاده از روغن هایی که دارای گرانروی کمتر هستند در دمای پایین برای راحت تر روشن شدن موتور پیشنهاد می شود. علت بد استارت خوردن خودرو در هوای گرم نیز گاهی همین روغن موتور است که اگر دارای ضریب گرانروی پایین باشد در چنین زمان هایی مشکل ایجاد می کند و بهتر است در دمای بالا از روغن موتور با ضریب گرانروی بیشتری استفاده شود. همچنین نباید روغن را برای مدت طولانی نگهداری کنید. باید مطمئن شوید که طبق فاصله زمانی تعویض روغن توصیه شده توسط سازنده خودرو، به طور منظم روغن خودرو تعویض شود.

به طور کلی گرانروی روغن پارامتر مهمی است که با سرد و گرم شدن هوا سختی آن تغییر کرده و جریان روغن را در موتور تحت تاثیر قرار می دهد. با سخت تر شدن جریان روغن نیز فشار بیشتری در باتری و در پی آن در استارت به وجود می آید. علت سنگین استارت خوردن ماشین کاربراتور و انژکتوری در همین عامل خلاصه می شود و اگر باتری شما هم ضعیف باشد همه ی موارد دست به دست هم داده تا از عمر دیگر قطعات ماشین بکاهند.

پمپ سوخت و رله

برای چک کردن پمپ سوخت می توانید تست فشار را در صورت داشتن تجهیزات روی سیستم سوخت خودرو انجام دهید. از آنجایی که بیشتر افراد دسترسی به تجهیزات تست فشار را ندارند ابتدا باید اتصالات الکترونیکی را چک کنید. به وسیله ی تستر جریان ,در حالی که سوئیچ به حالت روشن قرار دارد, جریان سر مثبت پمپ سوخت رابررسی نمایید. اگر وضعیت عادی بود مرحله ی بعدی را امتحان کنید. اگر نه فیوز را بررسی نمایید. اگر فیوز هم سالم بود مشکل از رله ی پمپ سوخت می باشد.

منبع: خودروکار

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز