خبرگزاری کار ایران

دستور تهیه مربای خربزه خوشمزه، لطیف و پرخاصیت

دستور تهیه مربای خربزه خوشمزه، لطیف و پرخاصیت
کد خبر : ۱۲۶۱۹۷۱

مربای خربزه یکی از مرباهای مقوی و پرخاصیت تابستانی است که میتوانید با دو روش با آهک و بدون آهک، این مربای خوشمزه را تهیه کنید.

به گزارش ایلنا، خربزه یکی از میوه های تابستانی شیرین و آبدار و سرشار از خاصیت است. مربای خربزه به دو روش تهیه می شود و در برخی از دستورها مثل مربای کدو حلوایی برای ترد شدن و قوام گرفتن بافت خربزه از آهک استفاده می شود. 

مربای خربزه با آهک

مواد لازم مربای خربزه با آهک   

   خربزه سبز ( ایوانکی )

۱ کیلوگرم

آهک

 ۱ پیمانه

آب برای آهک

۳ لیتر ( ۱۲ پیمانه )

شکر

۱.۵ کیلو گرم

آب برای شربت

۷۵۰ میلی‌ لیتر

آب لیمو ترش 

۲ قاشق سوپ‌ خوری

وانیل

۱/۴ قاشق مربا خوری

دستور تهیه مربای خربزه خوشمزه، لطیف و پرخاصیت

مربا خربزه با آهک

طرز تهیه مربای خربزه با آهک

خربزه را بشویید و پوست و تخمه های آن را بگیرید و به قطعات کوچک در اندازه دلخواه برش بزنید. 

آب و آهک را مخلوط کنید و 5 دقیقه صبر کنید تا آهک ته نشین کند. 

آب زلال روی آب آهک را جدا کنید و روی خربزه ها بریزید و 24 ساعت کناری بگذارید. 

خربزه ها را آبکش کنید و 3 ساعت در آب معمولی بریزید . در این مدت 2 – 3 بار آبش را عوض کنید تا آهکش گرفته شود. 

آب و شکر را مخلوط کنید و 15 دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا شکر حل شود. 

آب لیموترش را به شربت اضافه کنیدو صبر کنید شربت قوام بگیرد. 

خربزه ها را اضافه کنید و 5 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید.

کمی وانیل اضافه کرده و 1 دقیقه بجوشانید و حرارت را خاموش کنید. 

بعد از سرد شدن ف مربا را در شیشه تمیز و در بسته در یخچال نگهداری کنید. 

برای این که مربا خوشرنگ تر شود میتوانید همراه وانیل زعفران دم کرده هم اضافه کنید. 

تکه های خربزه را نباید خیلی ریز کنید که هنگام پخت له شود. 

خربزه های سبز و زرد کوچک برای تهیه مربا مناسب ترند. 

مربا خربزه بدون آهک

مواد لازم مربا خربزه بدون آهک 

 خربزه مشهدی ربزه رنده شده

۱ کیلو گرم

شکر

۹۰۰ گرم

وانیل

۱ قاشق چای خوری

گلاب

۱/۲ استکان

 

دستور تهیه مربای خربزه خوشمزه، لطیف و پرخاصیت

مربای خربزه بدون آهک

طرز تهیه مربا خربزه بدون آهک

شکر و خربزه را مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و قوام بیاید. 

کف روی مربا را بگیرید.

گلاب و وانیل را اضافه کرده 1 دقیقه دیگر بجوشانید و شعله را خاموش کنید.

وقتی مربا کاملا خنک شد ، در شیشه تمیز در بسته در یخچال نگهداری نمایید. 

در صورت تمایل میتوانید در مرحله آخر پخت مقداری گردو یا بادام هم به این مربا اضافه کنید تا مقوی تر و خوشمزه تر شود.

منبع: بیتوته

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز