از خواص بی نظیر گوجه فرنگی چه می دانید؟
گوجه فرنگی دارای خواص و مزایای بسیار مناسبی برای بدن می باشد و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است، همچنین استفاده از گوجه کمک شایانی به درمان برخی بیماری ها می کند.
به گزارش ایلنا، زمانی که به سراغ گوجه فرنگی می روید نمی دانید که آن را در طبقه میوه ها و یا دسته سبزیجات مصرف کنید مهم نیست مهم این است که گوجه فرنگی یک منبع غنی است که همه باید از آن استفاده کنند. متخصصان تغذیه گوجه فرنگی را با نام غذای وظیفه شناس می شناسند که بدون طی کردن مراحل آماده سازی پخت عملی ماورای تغذیه ای را انجام میدهد چرا که گوجه فرنگی از بیماری ها پیشگیری می کند و فاکتورهای سلامت را به تمام نقاط بدن ارسال می کند.
محتوای گوجه حدود 95٪ آب بوده و 5٪ باقیمانده را کربوهیدرات و فیبر تشکیل می دهد. گوجه ها حاوی مقدار خوبی ویتامین های آ، ث، کا و خانواده ویتامین های ب است. مواد معدنی همچون پتاسیم، منگنز، منیزیم، مس و فسفر در گوجه فرنگی نیز وجود دارند. این گیاه حاوی فیبر و پروتئین و مقداری ترکیبات ارگانیک مانند لیکوپن است که به شدت برای سلامتی ما مفید می باشد.
این مواد چه فوایدی دارند؟
-
تقویت بدن برای تبدیل کلوگر به انرژی مفید برای فعالیت های بدنی
-
کنترل کلوگز خون و در نتیجه افزایش سیستم مقاومت علیه بیماری های هم چون دیابت و تقویت سیستم عصبی و مغز
-
آنتی اکسیدان موجود در گوجه فرنگی سدی محکم در برابر بیماری های عفونی است
-
فراهم کردن خوابی راحت و بهبود حرکت عضله ها
-
افزایش قدرت یادگیری و حافظه
-
خواص و فواید گوجه فرنگی برای سلامتی
-
کمک به جلوگیری از سرطان
گوجه ها سرشار از ویتامین ث و دیگر آنتی اکسیدان هایی هستند که بر علیه رادیکال های آزاد مضر در بدن ما که باع2 ایجاد سرطان می شوند، مبارزه می کنند. گوجه ها حاوی پلی فنول هستند که یک ترکیب گیاهی و موثر در جلوگیری سرطان پروستات می باشد. بتاکاروتن موجود در گوجه ها همچنین خواص ضد سرطانی نیز دارند. براساس تحقیقات و مطالعات دکتر جان اردمن مواد موجود در گوجه فرنگی با ایجاد حفاظت اپیدمیلوجیکال درصد ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد.
خواص و ارزش غذایی گوجه فرنگی
گوجه برای مقابله با تاثیرات بد استعمال دخانیات:
مصرف دخانیات می تواند منجر به سرطان ریه شود. وجود گوجه در رژیم غذایی شما به ممانعت از این بیماری خطرناک با توجه محتوای فراوان ویتامین آ، کمک می کند. نیتروسامین ها عمده مواد سرطان زا در سیگار ها هستند. کوماریک اسید و کلروژنیک اسید موجود در گوجه فرنگی، به خنثی سازی تاثیرات آسیب زای این مواد سرطان زا کمک می کند.
گوجه برای مراقبت از قلب:
مصرف گوجه با توجه به محتوای فیبری، کولین، ویتامین ث و پتاسیم آن، برای قلب شما بسیار خوب است. تثبیت مقدار بالای پتاسیم نسبت به مقدار سدیم یک مانع کلیدی برای جلوگیری از بروز بیماری های قلبی است. محتوای فیبری این گیاه سطح هموسیستئین را در خون تنظیم می کند. وجود زیاد این ماده می تواند منجر به ریسک های بالاتری از حملات و سکته های قلبی شود. مصرف منظم گوجه به کاهش تری گلیسیرید و کلسترول بد در بدن کمک کرده و در نتیجه ما را در مقابل بیماری های قلبی عروقی مصون می دارد.
گوجه برای درمان افسردگی:
فولیک اسید موجود در گوجه فرنگی عاملی در از بین بردن عوامل استرس زا و تولید کننده افسردگی است.
گوجه برای کمک به بهبود بینایی:
ویتامین آ یک آنتی اکسیدان قوی است که بر ضد رادیکال های آزاد که به چشمان ما صدمه می زنند، وارد عمل می شود. ویتامین آ از ما در مقابل انحطاط بینایی و شل کوری مراقبت کرده و بینایی ما را بهبود می دهد.
خواص گوجه برای بهبود بینایی
گوجه مناسب برای پوست:
کمبود ویتامین ث می تواند منجر به آسیب پذیر شدن پوست در مقابل نور خورشید، آلودگی و دود شود. در این صورت ممکن است پوست شما دارای چین و چروک یا لکه دار شدن همراه با زخم شود. ویتامین ث از بروز و گسترش این شرایط با تسهیل تولید کلاژن که یک ماده ضروری برای پوست، مو، ناخن و بافت پوششی است، جلوگیری می کند. کلاژن همان سیستم حمایت کننده و جوان سازی پوست متکی به ویتامین C می باشد همان ویتامینی که به وفور در گوجه فرنگی یافت می شود.
بهبود سلامت گوارش با گوجه:
گوجه حاوی مقدار مناسبی فیبر است که حرکت روده ها را تحریک می کند و بدینوسیله از حرکت سالم آن درون دستگاه گوارشی اطمینان حاصل می شود. این ماده از یبوست و دیگر مشکلات جلوگیری می کند. محتوای فیبر آن به آزاد شدن و ترشح مایعات و شیره های گوارشی کمک می کند و همچنین به تحریک حرکات دودی در عضلات گوارشی نیز کمک می کند. این موضوع به تنظیم حرکات روده کمک کرده و مانع از اتفاقاتی مانند سرطان روده می شود.
گوجه مناسب برای دیابتی ها:
تاثیر گوجه فرنگی بر روی دیابتی ها دو نوع می باشد. افرادی که از دیابت نوع یک رنج می برند سطح قند خون کمتری دارند، در صورتی که از محصولات دارای فیبر بالا مانند گوجه فرنگی استفاده کنند. از طرفی دیگر افرادی که از دیابت نوع دو رنج می برند، افزایش قند خون، انسولین و چربی را با مصرف این گیاه تجربه می کنند.
مطالعات نشان میدهد که دیابت نوع اول و نوع دوم با مصرف نا درست و بی اندازه فیبرهای مختلف ایجاد می شوند که همان میزان را به صورت بدون ضرر را در یک فنجان گوجه فرنگی می توان به دست آورد.
گوجه برای کاهش فشار خون بالا:
گوجه فرنگی ها حاوی پتاسیم هستند که یک گشاد کننده عروق می باشد که فشار خون را در ورید ها و شریان ها کاهش می دهد. این موضوع به افزایش گردش خون و کاهش سنگینی بر روی قلب و از بین رفتن ریسک فشار خون بالای مزمن کمک می کند. گوجه فرنگی با درصد پایین سدیمی که وارد بدن می سازد فشار خون را در حد پایین و نرمال نگاه می دارد.
مصرف گوجه برای کاهش فشار خون بالا
گوجه برای کمک به جلوگیری از عفونت دستگاه ادراری:
گوجه فرنگی خواص ادرار آوری دارد که تشکیل ادرار در بدن ما را تسهیل می کند. این موضوع به از بین بردن مواد سمی مانند آب آضافی، نمک و اوریک اسید کمک می کند. این گیاه وقوع بیماری هایی مانند عفونت های دستگاه ادراری و سرطان مثانه را کاهش می دهد.
گوجه برای کمک به جلوگیری از سنگ صفرا:
داشتن گوجه فرنگی در رژیم غذایی تان به جلوگیری از بروز سنگ صفرا کمک می کند. این موضوع به علت وجود تعدادی از ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین ها در این گیاه است.
گوجه نیروگاه ویتامین ها و مواد معدنی:
گوجه فرنگی منبع غنی از ویتامین ها و مواد معدنی است. این گیاه می تواند حدود 40٪ از ویتامین ث مورد نیاز انسان را تامین کند که این ویتامین مانند یک آنتی اکسیدان قوی عمل می کند. وجود ویتامین آ، پتاسیم و حتی آهن در گوجه؛ به عملکرد مناسب بدن ما کمک می کند. پتاسیم سلامتی اعصاب را تثبیت و آهن نیز به گردش خون کمک می نماید.
گوجه مفید برای کمک به کاهش وزن:
گوجه ها کالری کمی دارند و اگر مواد کم کالری مصرف کنید، گوارش سریعتر انجام شده و چربی ذخیره نمی شود. گوجه فرنگی محتوای فیبری بالایی دارد که از جذب مولکول های چربی جلوگیری می کند. علاوه بر آن، این فیبر سوخت و ساز چربی ها را بهبود داده، تجمع چربی را از بین می برد و بدین ترتیب به شما در کاهش وزن کمک می کند. علاوه بر آن، گوجه فرنگی حاوی مقدار زیادی آب است که احساس سیری به شما می دهد و ضعف های ناشی از گرسنگی را التیام می بخشد.
فواید گوجه برای کاهش وزن
گوجه برای کمک به حفظ استخوان های محکم:
گوجه حاوی مواد مفیدی همچون کلسیم و ویتامین کا است که هر دو در استحکام، ترمیم استخوان ها و مشکلات استخوانی نقش حیاتی دارند.
گوجه برای ارتقای سیستم ایمنی:
با توجه به محتوای لیکوپن و کاروتنی آن، گوجه در بهبود دادن ایمنی شما عملکرد خوبی دارد. این مواد به راحتی با بیماریهای مسری مانند سرماخوردگی و آنفولانزا مقابله می کنند. علاوه بر آن، مواد مغذی موجود در گوجه، عوامل شناخته شده ای در تاثیر بر روی سیستم ایمنی بدن می باشند.
فواید گوجه برای مو:
به خوبی از گوجه استفاده کنید، چرا که پوست و موی شما با کمک گوجه درخشان می شود. ویتامین های آ، ب، ث و ای موجود در این گیاه تاثیر خارق العاده ای بر روی موهای شما می گذارد. این ویتامین ها ریزش مو را التیام داده، حالت دهنده ی طبیعی فوق العاده ای بوده و موهای خشک و فرفری را کنترل می کند. فراوانی پروتئین در گوجه موهای شما را نرم، درخشان و منعطف می سازد.
فواید گوجه در بارداری:
مصرف کامل فولات، قبل و در حین دوران بارداری برای محافظت از جنین در مقابل نواقص رشته های عصبی کاملا ضروری است. فولیک اسید نوع ساخته شده ی فولات است. این ماده در مکمل های غذایی به مقدار زیادی موجود است.
در حالیکه به زنان باردار توصیه می شود تا از مکمل های فولیک اسید استفاده کنند، گوجه فرنگی منبع قوی از فولات محسوب می شوند. این مقدار برای زنانی که در آینده نزدیک باردار خواهند شد کاربرد دارد.
مصرف گوجه در بارداری
کارکرد به عنوان یک غذای پر کننده:
از آنجا که گوجه ها محتوای آب زیادی دارند، این گیاه به صورت کاملی به عنوان یک غذای اشباع کننده عمل می کند. گوجه ها با محتوای آبی خود، پوست را مرطوب کرده و آن را سالم و درخشان نگه می دارند.
گوجه برای محافظت در مقابل رادیکال های آزاد:
بعضی از آنتی اکسیدان های فلاونوئید، مانند لیکوپن و زیزانتین، برای متخصصین سلامت به علت رفتارهای ضد رادیکال های آزاد، کاملا شناخته شده اند.
خواص گوجه برای ترمیم سلول ها و ساختن ماهیچه:
گوجه فرنگی به صورت طبیعی منبعی سرشار از پروتئین است، که برای ترمیم سلول ها و ساخته شدن ماهیچه ها مناسب است.
گوجه برای جلوگیری از لخته شدن خون:
در کنار وجود ویتامین ث، لیکوپن و نیاسین؛ گوشته گوجه فرنگی نیز حاوی فواید پزشکی است. گرچه، دانه های گوجه فرنگی نیز توسط لایه مخاطی پوشیده شده است. این لایه توسط محققین به عنوان یک لایه دارای مواد مغذی ثبت شده است. مواد این لایه به همراه لیکوپن لخته خون را از بین برده و مانع از تشکیل آن می شوند. لخته شدن خون یکی از دلایل عمده برای بیماری های قلبی است.
گوجه برای جلوگیری از اسیدیته:
پی اچ بدن انسان در حدود 7/365 تثبیت می شود. گرچه رژیم غذایی، الگوهای غذایی نامنظم و عدم ورزش مناسب، این اطمینان را می دهد که بدن ما تجمع شدیدی از اسید را داراست. این حالت منجر به اسیدیته، احتقان و ریفلاکس می شود. معمولا، تعادل پی اچ بدن میتواند با وجود عناصری مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیم و سدیم، تثبیت شود. گوشته و دانه های گوجه فرنگی حاوی مقدار زیادی قلیا است و دانه های گوجه فرنگی به تعادل پی اچ و جلوگیری از اسیدیته کمک می کند.
مصرف گوجه برای جلوگیری از اسیدیته
گوجه برای کمک به باز کردن منافذ:
چهار قطره از آب گوجه فرنگی را با یک قاشق سوپ خوری ترکیب کرده و بر روی پوست خود بمالید. به آرامی بر روی پوست خود مالیده و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه بر روی صورتتان باقی بماند. مصرف مداوم آن منافذ را باز می کند.
گوجه برای درخشان کردن پوست:
گوجه ها نه تنها صرفا قسمت مهمی از رژیم غذایی سالم محسوب می شوند بلکه عملکرد اعجاب انگیزی بر روی پوست دارند. مالیدن آب یا گوشته گوجه فرنگی بر روی پوست شادابی و درخشندگی پوست را احیا کرده و نمای زیبایی به پوست شما می دهد . ویتامین ث موجود در این گیاه پوست را درخشان تر می کند.
گوجه برای جلوگیری از علائم پیری:
گوجه ها و محصولات آن، پوست را قادر می سازند تا اکسیژن را جذب کرده و مانع از علائم پیری می شوند. گوجه درمان طبیعی فوق العاده ای را برای پوست فراهم می آورد که طی آن پوست جوان تر و سالم تر به نظر می رسد.
عمل کردن به عنوان ضد آفتاب:
مطابق چندین مطالعه، گوجه فرنگی حاوی لیکوپن است که به مانند یک ضد آفتاب طبیعی عمل می کند. این اقدام از پوست در مقابل اشعه های ماورای بنفش محافظت می کند.
عمل کردن گوجه به عنوان یک آرام بخش:
عصاره گوجه فرنگی اغلب در روغن های تجملی ماساژ برای مقابله با علائم استرس بر روی پوست، استفاده می شود. عصاره گوجه همچنین در کرم های چشمی استفاده می شود که چشم ها را تازه شدن آن می شود.
فواید مصرف گوجه
گوجه یک منقبض کننده عالی:
خواص منقبض کننده گوجه آن را به یک انتخاب عالی برای شکل گیری پوست تبدیل کرده است.به کار بردن بسته ی تشکیل شده از آووکادو و گوجه ی له شده بر روی پوست آن را التیام داده و پاکسازی کرده و باعث درخشش بیشتر آن می شود.
این ترکیب را به مدت 20 تا 30 دقیقه بر روی پوست بگذارید سپس با آب نیمه گرم بشویید. گوجه حاوی خواص طبیعی کاهش چربی و جمع کننده است.
گوجه یک سفید کننده طبیعی:
گوجه فرنگی به عنوان یک سفید کننده طبیعی بسیار برای روشن کردن پوست مفید است.
گوجه برای جلوگیری از آفتاب سوختگی:
طبق برخی تحقیقات، افرادی که هر روز 5 قاشق سوپ خوری رب گوجه فرنگی به مدت سه ماه پشت سر هم مصرف می کنند، پوستشان به صورت طبیعی در مقابل آفتاب سوختگی محافظت می کند. پوست آفتاب سوخته نیز می تواند با به کار بردن گوجه بر روی قسمت های آسیب دیده درمان شود.
گوجه یک نرم کننده پوست است:
ترکیب عسل و آب گوجه، ترکیب غلیظی به وجود می آورد. این ترکیب را بر روی پوست مالیده و بعد از 15 دقیقه با آب بشویید تا پوست نرم و درخشنده داشته باشید.
گوجه برای کمک به مقابله با ریزش مو:
گوجه ها درمان عالی برای جلوگیری از ریزش مو هستند. این باور وجود دارد که به کار بردن گوشته گوجه بر روی پوست می تواند مانع از ریزش مو شود. آب گوجه را نیز می توانید به موهای خود بمالید.
گوجه برای از بین بردن سلول های مرده پوست:
گوجه به خوبی می تواند سلول های مرده پوست را از بین ببرد.
از بین بردن سلول های مرده پوست
حالت دهنده مو:
گوجه ها حالت دهنده طبیعی فوق العاده ی مو هستند. این گیاهان درخشش طبیعی پوست را فراهم می کند و مو را نرم کرده و قابل انعطاف می سازد. چند قطره از آب آن را بر روی دستان خود ریخته و بر موهای خود بمالید. این کار مانند یک حالت دهنده طبیعی عمل خواهد کرد و موها را قابل مدیریت می سازد.
گوجه برای درمان موهای خشک:
پوره گوجه فرنگی به درخشش و انعطاف موهای خشک کمک می کند. پوره گوجه را با روغن ترکیب کرده و بر روی موها بمالید. بگذارید 20 دقیقه باقی بماند سپس آن را بشویید. این کار مو را به شدت نرم، درخشان و منعطف می سازد.
در فصل زمستان معمولا رطوبت مو کم می شود و رشته های مو را خشک شکننده می کند. پس به وسیله گوجه فرنگی موهای خود را مجددا متراکم کنید. گوجه رطوبت را در مو حبس کرده و از خشکی آن جلوگیری می کند.
درمان شوره و پوسته پوسته شدن پوست سر:
گوجه ها برای درمان شوره و پوسته پوسته شدن پوست سر بسیار مفیدند. این مشکلات به علت مشکلات مرتبط با پوست سر مانند اگزما و پسوریازیس به وجود می آیند. گوجه محتوای ویتامین ث بالایی دارد که با شوره سر مقابله کرده و کلاژن را برای لایه های بافت پوست سر فراهم می کند.
عوارض جانبی گوجه فرنگی
ریفلاکس اسیدی و سوزش سر دل:
گوجه ها اسیدی هستن و و ممکن است باعث سوزش سر دل شوند. گوجه ها مملو از مالیک اسید و سیتریک اسید هستند و می توانند باعث تحریک معده جهت ترشح بیشتر اسید معده شوند. زمانی که مقدار اسید افزایش پیدا می کند، تحت فشار به سمت مری بالا می آید و باعث بروز علائمی می شود. در حقیقت پختن گوجه ها نیاز به کمک زیادی ندارد و این پختن مانع از ریفلاکس می شود.
آلرژی ها و عفونت ها:
علائم حساسیت به گوجه فرنگی اغلب فورا بعد از خوردن آن دیده می شود. این علائم شامل؛ کهیر، خارش پوست، اگزما، سرفه و عطسه، خارش گلو، ورم صورت، دهان و زبان می شود.
حساسیت پوست به گوجه:
ممکن است قسمتی از پوست شما بعد از لمس گوجه فرنگی خارش کرده یا ورم می کند. گوجه ممکن است به خارش لب ها منجر شود. واکنش آلرژیک احتمالی دیگر وجود هاله قرمز به دور پلک ها و ابروها است.
عوارض گوجه فرنگی چیست؟
مضرات برای افراد مبتلا به مشکلات کلیوی:
افراد با مشکلات کلیوی ممکن است در مصرف گوجه خود محدود شوند به علت محتوای آب بالای گوجه. سطح بالای پتاسیم در خون که یکی از علل بیماری کلیوی است می تواند با اجتناب از مصرف گوجه یا سس آن درمان شود. سس گوجه فرنگی سرشار از اگزالات است که دلیل مستعد حساسیت دیگری می باشد.
سندرم روده تحریک پذیر:
پوست و دانه های گوجه ممکن است می تواند دلیلی بر سندرم روده تحریک پذیر باشد. اگر مبتلا به این سندرم باشید، گوجه می تواند باعث نفخ کردن شود.گوجه ها همچنین یکی از خوراکی حساسیت برانگیز است که ممکن است باعث مشکلات روده ای شود.
احتمال اسهال با مصرف گوجه :
در مواردی که افراد در برابر گوجه فرنگی مقاوم نیستند، اسهال مشاهده می شود.
سدیم زیاد:
اطمینان حاصل کنید که از سس گوجه فرنگی دارای سدیم کمتر استفاده می کنید چرا که سس های گوجه فرنگی معمولا مقدار زیادی سدیم دارند.
لیکوپنودرمیا:
گوجه ها منبع عالی از لیکوپن هستند. مصرف بیش از حد لیکوپن ممکن است باعث لیکوپنودرمیا می شود که منجر به رنگ نارنجی غلیظ پوست می شود. هر چند این موضوع یک تهدید محسوب نمی شود اما به شدت جلب نظر می کند.
مشکلات ادراری:
خوراکی های اسیدی مانند گوجه ممکن است مثانه را تحریک کنند و منجر به فی اختیاری دفع ادرار شوند. این خوراکی ها ممکن است بروز علائمی دیگری همچون سوزش هنگام ادرار شوند.
احتمال مشکلات تنفسی با مصرف گوجه:
افراد حساس به گوجه فرنگی ممکن است دچار سختی در تنفس شوند.
انتخاب و خرید گوجه خوب و با کیفیت:
گوجه ها در تمام طول سال به صورت تازه و یا بسته بندی شده موجود هستند. هزاران نوع گونه وجود دارد که در شکل ها، اندازه ها و رنگ های مختلف موجود هستند. دو شکل عمده گوجه گرد یا گلابی شکل و از لحاظ اندازه نیز گوجه های اندازه گیلاس موجود است. گوجه هایی را انتخاب کنید که قرمز تیره و با طراوت هستند.
گوجه ها در رنگ های زرد و بنفش نیز وجود دارند اما این انواع رنگی اسیدیته کمتری دارند و بنابراین عطر و طعم آنچنانی ندارند. گوجه ها باید شکل مناسبی داشته باشند و تو رفتگی، شکستگی و کشیدگی نداشته باشند.
پوست آنها باید محکم باشند و خشک و چروک نباشند. گوجه تازه و رسیده در مقابل فشار استقامت کمی دارد و عطر خوبی از آن در محیط وجود دارد.
انتخاب و خرید گوجه خوب
ذخیره کردن گوجه:
گوجه ها به شدت در مقابل سرما حساس هستند به قدری که از داخل منفجر می شود و عطر و طعمش را از بین میرود. گوجه ها را در دمای معمولی اتاق نگه دارید و در مقابل نور مستقیم آفتاب قرار ندهید و هر چه زودتر آن را مصرف کنید. گوجه های رسیده شده را از روی بوته هایش بچینید که در این صورت طعم و ترشی و بوی آن باقی می ماند. از خریدن گوجه های به شدت رسیده اجتناب کنید. اگر بر حسب تصادف گوجه ی نارس خریدید، آن را در داخل کاغذ در کنار موز یا سیب قرار داده و در طی شب کنار آنها واگذارید. گاز اتیلن آزاد شده از این میوه روند رسیدن گوجه فرنگی را تسریع می کند. بعد از آنکه کاملا رسیده شدند آنها را در یخچال قرار دهید. جایی که دو تا سه روز در آنجا تازه می مانند.
حدود نیم ساعت قبل از مصرف آنها را از یخچال بیرون بیاورید، اینکار طعم و لذیذی آن را بیشتر می کند. زمانی که سس کچاپ گوجه فرنگی می خرید، صرفا ارگانیک آن را بخرید و از خرید گوجه های آلوده به سموم و دیگر مواد شیمیایی خودداری کنید. گوجه های بسیار رسیده به راحتی خراب می شوند و باید در یخچال نگهداری شوند.
محتوای اسیدی بالای گوجه ها اولین دلیلی است که نسبت به سایر گیاهان بیشتر کنسرو می شوند. گوجه های کنسرو ده شکل های مختلف خرد شده، له شده و پخته شده و به شکل سس دارند. کنسروهای باز نشده گوجه می توانند تا شش ماه طی یک هفته خورده شوند.
شما میتوانید در صورت داشتن گوجه های فراوان آنها را فریز کنید. فریز کردن گوجه ها منجر به تحت تاثیر قرار گرفتن عطر و طعم آنها نمی شود. آنها را شسته و خشک کنی و و سپس درون یک کیسه زیپ دار قرار دهید. در موارد مورد نیاز آن را از کیسه خارج کنید.
منبع:نمناک