طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ
آلبالو پلو یکی از انواع غذاهای پلویی ایرانی است که به دلیل استفاده از آلبالو در آن به عنوان یک غذای فصلی شناخته میشود. اصالت این غذای خوشمزه متعلق به شهر شیراز است؛ البته امروزه در سراسر کشور فراگیر شده است.
به گزارش ایلنا، میتوان در فصل تابستان آلبالو را گرفت و هسته آن را خارج کرد، سپس در فریزر نگهداری کرد تا در تمام فصلها بتوان این غذای خوشمزه را تهیه کرد و از خواص خوب آلبالو بهرهمند شد، خواصی همچون ضد التهاب، رفع کمخونی، تسکین دهنده درد، سلامت پوست و مو.
مواد لازم برای ۳ نفر
آلبالو بدون هسته: یک و نیم لیوان
برنج: دو و نیم پیمانه
مرغ تکه شده: به تعداد دلخواه
زعفران دمکرده: یک استکان
خلال پسته و بادام برای تزیین
پیاز: یک عدد
روغن به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی با مرغ
مرحله اول
برای تهیه آلبالو پلو خوشمزه و مخصوص با گوشت مرغ در ابتدای کار، پیاز را شسته و پوست میکنیم. سپس به صورت خلالی ریز خرد میکنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب را با کمی روغن روی حرارت قرار میدهیم تا داغ شود.
مرحله دوم
سپس پیاز ها را به آن اضافه کرده و به خوبی تفت میدهیم تا سبک و طلایی شود. در ادامه تکههای مرغ را به پیاز اضافه کرده و در روغن خوب سرخ میکنیم. نصف استکان از زعفران و کمی نمک را به آن اضافه میکنیم.
مرحله سوم
زیر آن را خیلی کم می کنیم تا مرغ با زعفران پخته و طلایی شود. آلبالوها را با یک لیوان آب و نصف لیوان شکر میگذاریم تا یک ربع بپزد و رنگ پس بدهد. حالا آلبالو ها را آبکش کرده و آب آن را به همراه ۲ لیوان آب به برنج خیس خورده اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
سپس روی شعله گاز قرار میدهیم تا برنج نیم پز شود و آب آلبالو به خوردش برود. در آخر برنج را آبکش کرده و با آلبالو ها مخلوط میکنیم و می گذاریم به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد، سپس با خلال پسته و پلو زعفرانی تزئین می کنیم.
نکات کلیدی هنگام پخت آلبالوپلو
۱- برای تزیین آلبالو پلو، مقداری از آلبالوها را بصورت جدا نگهداری کرده و زمان سرو برای تزیین از آن استفاده کنید.
۲- میتوانید اواسط پخت غذا کمی شربت آلبالو را به برنج اضافه نمایید.
۳- روش دیگری نیز برای پخت مرغها در آلبالو پلو وجود دارد و میتوانید آنها را بصورت ریش ریش خرد کنید.
۴- در زمان پخت آلبالوها بهتر است مقداری کره به آن اضافه کنید تا هم خوش عطر شود و هم به یکدیگر نچسبد.
۵- برای سرو آلبالو پلو مجلسی میتوان از مقداری خلال بادام و پسته نیز استفاده کرد.
۶- بهتر است زمان پخت آلبالو دقت کنید زیادی نجوشد تا له نشود.
۷- میتوانید این غذا را بصورت دمی نیز تهیه کنید . برای این کار کافی است میزان آب برنج را کم کنید و زمانی که برنج سر آمد آلبالوها را همراه با مقدار کمی روغن به برنج اضافه کنید و برنج را مخلوط کنید.
۸- در صورتی که تمایل دارید طعم پلو شیرینتر باشد میتوانید میزان شکر را افزایش دهید.
۹- همچنین میتوانید شکر را به طور کامل حذف کنید.
۱۰- برای خوشعطر شدن بیشتر این غذا میتوانید از دارچین، هل و ادویه پلویی استفاده کنید.
منبع: همشهری آنلاین