طرز تهیه شربت آلبالو خوشرنگ
«شربت آلبالو» از انواع نوشیدنی خنک و به عنوان یک شربت ضد عطش سرد از جمله ترفندهای قدیمی مادربزرگها برای درمان گرمازدگی بزرگسالان در روزهای گرم تابستان است.
به گزارش ایلنا، «شربت آلبالو» از انواع نوشیدنی خنک و به عنوان یک شربت ضد عطش سرد از جمله ترفندهای قدیمی مادربزرگها برای درمان گرمازدگی بزرگسالان در روزهای گرم تابستان است. این در حالی است که آلبالو چه به صورت میوه تازه و چه به صورت شربت مجلسی از قدیمالایام برای درمان گرمازدگی و پیشگیری از گرمازدگی در فصل تابستان توصیه شده است. در این مقاله طرز تهیه شربت آلبالو خوشرنگ و خانگی در منزل را برای شما توضیح میدهیم.
طرز تهیه شربت آلبالو خوشرنگ با آلبالوی تازه
مدت زمان پخت: ۳۰ الی ۴۰ دقیقه
مدت زمان انتظار برای آماده سازی مواد: ۲۴ ساعت
مواد لازم برای شربت آلبالو خانگی
-
آلبالو: یک کیلوگرم
-
شکر: ۱ کیلو و دویست گرم (اگر کم شیرینتر میپسندید مقدار شکر را کمتر کنید)
-
آب: یک لیوان
-
وانیل: یک قاشق چایخوری
-
آب زنجفیل تازه رنده شده: چند قطره
-
۳ تا چهار شاخه نعنا تازه و شسته شده
-
رنده پوست لیمو ترش: ¼ قاشق چایخوری
مراحل طرز تهیه شربت آلبالو با آلبالوی تازه
برای درست کردن شربت آلبالو خانگی بدون شکرک، ابتدا باید آلبالوها را بشویید و هسته آنها را بیرون بیاورید. سپس آنها را در شکر بخوابانید و ۱ تا ۲ روز در یخچال استراحت دهید. موقع پخت، ۱ لیوان آب به آلبالوها اضافه کنید و اجازه دهید آلبالوها بپزند و قوام پیدا کنند. در آخر شربت آلبالو را از صافی بگذرانید و مایع را صاف کنید.
مرحله اول: آلبالوها را آماده کنید
ابتدا آلبالوها را بشورید و هستهشان را بگیرید. هم با دستگاه هستهگیر و هم با دست به راحتی میتوانید هسته آلبالوها را جدا کنید. سپس به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت آلبالوها را در شکر بخوابانید. در این مدت حتما مخلوط آلبالو و شکر را در یخچال نگهداری کنید.
مرحله دوم: آلبالوها را بجوشانید
در مرحله بعد، در یک قابلمه تمیز لعابی (قابلمه لعابی برای تهیه تمام شربتها مناسبتر است) مخلوط شکر و آلبالو را بریزید و یک لیوان آب اضافه کنید. حرارت شعله برای درست کردن شربت آلبالو باید متوسط باشد. شعله خیلی کم رنگ شربت را تیره و شعله خیلی زیاد رنگ آن را قهوهای میکند.
مرحله سوم: شربت آلبالو را آبکش کنید
رمان پخت شربت آلبالو خیلی طولانی نیست. شربت را مرتب هم بزنید و به مدت ۴۰ دقیقه روی حرارت متوسط نگه دارید تا حسابی غلیظ شود و قوام پیدا کند. برای اینکه یک شربت شفاف داشته باشید بعد از ۴۰ دقیقه یا بیشتر (تا زمانی که شربت قوام پیدا کند) محتویات درون قابلمه را در یک ظرف تمیز آبکش کنید و شربت حاصله را در یک شیشه تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید. بهترین ظرف برای نگهداری شربت آلبالو بطری شیشهای است.
مرحله چهارم: درست کردن شربت آلبالو
برای درست کردن شربت آلبالو ۲ الی سه قاشق از شربت را در یک لیون آب خنک بریزید، هم بزنید و با چند قطعه یخ شربت را سرد میل کنید.
نکته: آلبالوهای داخل آبکش را فشار ندهید چون رنگ شربت کدر میشود. خوبی درست کردن شربت آلبالو این است که همزمان مربای آلبالو هم میتوانید درست کنید. پس باقی مانده آلبالوها را دور نریزید و با این آلبالوها مربای آلبالو درست کنید. از این مربای آلبالو برای تهیه آلبالو پلو هم میتوانید استفاده کنید.
طرز تهیه شربت آلبالو با آب آلبالو به ۲ روش
روش اول تهیه شربت آلبالو با آب آلبالو
اگر برایتان این سوال پیش آمده که چگونه با آب آلبالو شربت آلبالو درست کنیم درست کنیم، بهتر است بدانید که بهترین روش برای درست کردن آب آلبالو این است که آلبالوها را همراه با کمی نمک در قابلمه بریزید و بجوشانید. سپس یک لیوان آب اضافه کنید و بعد از ۱۵ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. آلبالوها را از صافی رد کنید و بعد از خنک شدن به صورت شربت آلبالو میل کنید.
روش دوم تهیه شربت آلبالو با آب آلبالو
یک روش دیگر برای درست کردن شربت آلبالو با آب آلبالو این است که یک لیتر آب آلبالو را با دو کیلو گرم شکر برای چند ساعت در یک قابلمه بگذارید تا مزهها به خورد هم بروند و شکر در آب آلبالو حل شود.
بعد از چند ساعت قابلمه را روی گاز بگذارید تا محلول به حالت جوش برسد. وقتی محلول شروع به جوشیدن کرد شعله گاز را کم کنید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا شربت آلبالو روی حرارت ملایم گاز غلیظ شود.
در ۲ دقیقه پایانی وانیل را اضافه کنید و بعد از اینکه شربت چند قل خورد شعله گاز را خاموش کنید. صبر کنید شربت آلبالو خنک شود سپس آن را از صافی رد کنید. شربت آلبالو باید کاملا تهنشین شود. سپس به مقدار لازم شربت آلبالو در یک لیوان آب سرد بریزید و با یخ شربت را خنک میل کنید.
چه زمانی شربت آلبالو به غلظت مناسب رسیده است؟
برای اینکه ببینید شربت آلبالو به غلظت کافی رسیده است یا نه، زمانی که شربت هنوز گرم است چند قطره از شربت را در بین دو انگشت خود امتحان کنید. اگر شربت، حالت چسبندگی و کشسانی داشت، شربت آلبالو به قوام و غلظت کافی رسیده است.
فوت و فنهای حرفهای برای درست کردن شربت آلبالو خوشرنگ و خانگی
* اضافه کردن وانیل به شربت آلبالو طبیعی و خانگی الزامی نیست. بعد از اینکه شربت درست شد طعم آن را بچشید و اگر عطر مورد نیازتان را نداشت وانیل را لحظه آخر به آن اضافه کنید که طعم تلخی نگیرد. اغلب طعم ترش و شیرین شربت آلبالو را میپسندند و نیازی به وانیل نیست.
*طبع شربت آلبالو در طب سنتی سرد است. برای گرفتن سردی شربت آلبالو طبیعی و خانگی کمی زنجبیل تازه رنده کنید و آب آن را با پارچه تنظیف بگیرید. در اواخر پخت شربت آلبالو و قبل از آبکش کردن چند قطره از این آب زنجبیل را به شربت اضافه کنید. از زعفران هم برای گرفتن سردی شربت آلبالو میتوانید استفاده کنید.
*سه تا چهار شاخه نعنای تازه و شسته شده را حین پخت شربت آلبالو داخل قابلمه بیندازید تا شربت آلبالوی شما ضمن حفظ طعم بینظیرش، عطر خوش نعنا را هم به خودش بگیرد. در این صورت یک شربت آلبالوی خوش طعم و عطر خواهید داشت.
*بهتر است از شعله پخشکن برای درست کردن شربت استفاده کنید تا شربت شما روی حرارت متوسط و یکنواخت عطر و طعم و قوام خوبی پیدا کند.
*به اندازه ¼ قاشق چایخوری رنده پوست لیمو بو و عطر بینظیری به شربت آلبالو میدهد. در اواخر پخت شربت، رنده پوست لیمو را به آن اضافه کنید.
*اگر شربت آلبالو را با آلبالوی اول فصل که هنوز خیلی نرسیده و رنگ روشنی دارد درست کنید، رنگ مربا و شربت آلبالو شما قرمز روشن و مزه آن مقداری ترش خواهد بود و برعکس اگر با آلبالوی رسیده درست کنید، رنگ شربت آلبالو تیره و طعم ترش آن کمتر خواهد بود.
*در طرز تهیه آب آلبالو با اسانس میتوانید در طول مراحل طرز تهیه شربت آلبالو، اسانس را اضافه کنید تا رنگ و مزه شربت شما بهتر شود.
*شربت آلبالو خوشرنگ و طبیعی علاوه بر مقابله با گرمازدگی، در درمان ناراحتیهای کبد، ورم معده و روده، ورم و التهاب کلیه و نارحتیهای مثانه بسیار مفید است.
*اگر میخواهید شربت آلبالو با هسته درست کنید مرحله هستهگیری آلبالو را حذف کنید.
*میتوانید شربت آلبالو با هسته هم درست کنید. ذکر این نکته ضروری است که یک کیلوگرم آلبالو حدود ۲۰۰ گرم هسته دارد و این اضافه وزن را باید در مقدار شکر در نظر بگیرید.
*اگر به ترازو دسترسی ندارید، برای هر یک کاسه آلبالوی بدون هسته از یک و نیم تا دو کاسه سرصاف شکر استفاده کنید. مقدار شکر به ترشی و شیرینی آلبالو بستگی دارد.
*اگر نمیخواهید شربت آلبالو خیلی شیرین باشد، میتوانید هم وزن آلبالو شکر اضافه کنید یا ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم بیشتر از وزن آنها در شربت، شکر بریزید.
منبع: مجله کوروش