خبرگزاری کار ایران

مشکلات گوارشی که علامت هشدارند

مشکلات گوارشی که علامت هشدارند
کد خبر : ۱۱۸۹۵۵۹

اغلب افراد به مشکلات گوارشی توجه خاصی نمی کنند و آن ها را ساده در نظر می گیرند، در حالی که برخی از مشکلات گوارشی هشدار از یک وضعیت جدی می دهند و هرگز نباید آن ها را نادیده گرفت!

به گزارش ایلنا، سوزش معده یا سر دل که هر از گاهی رخ می دهد معمولا نگران کننده نیست اما برخی از علائم گوارشی به خودی خود برطرف نمی شوند و بیش از دو هفته طول می کشند که در این شرایط باید توسط پزشک ارزیابی شوند. علائم گوارشی مداوم می توانند یک وضعیت جدی را به همراه داشته باشند که ممکن است نیاز به درمان باشد. به منظور آگاهی راجع به علائمی که نباید نادیده گرفته شوند و زمان مراجعه به پزشک، خواندن این قسمت را از دست ندهید.

1- سوزش سردل مکرر

معمولا سوزش سردل به خودی خود نگران کننده نیست به خصوص زمانی که پس از خوردن غذاهای پر ادویه، چرب یا اسیدی احساس شود. بیشتر اوقات نوشیدن یا خوردن کافئین و آنتی اسید ها می تواند این علائم را کنترل کند اما اگر دچار سوزش سردل مکرر (یعنی هرهفته دو بار یا بیشتر اتفاق بیفتد) یا سوزشی که به تدریج بدتر می شود و با داروهای آنتی اسید بهبود نمیابد، شدید، باید به پزشک مراجعه کنید. سوزش سردل مکرر، از علائم بیماری ریفلاکس معده است که در صورت عدم درمان می تواند عوارض جدی به همراه داشته باشد.

مشکلات گوارشی که علامت هشدارندمشکلات گوارشی که علامت هشدارند

2- استفراغ خونی

استفراغ خونی ممکن است نگران کننده به نظر برسد و می تواند نشان دهنده یک مشکل جدی پزشکی نیز باشد. این خون ممکن است قرمز روشن یا قرمز تیره به نظر برسد و یا حتی ممکن است قرمز متمایل به قهوه ای نیز باشد بدین معنا که خون چندین ساعت در معده بوده است یا هنگام خونریزی بینی آن را بلعیده باشید. در این شرایط باید فورا به پزشک مراجعه کنید. استفراغ خونی می تواند نشان دهنده خونریزی در قسمتی از دستگاه گوارش یا یک وضعیت سلامتی باشد که به مراقبت و درمان اضطراری نیاز دارد بنابراین هرگز آن را نادیده نگیرید.

مشکلات گوارشی که علامت هشدارندمشکلات گوارشی که علامت هشدارند

3- اسهال خونی

خون ریزی مدفوع بنا بر محل خونریزی می تواند متفاوت باشد. این خون می تواند قرمز روشن، قرمز تیره، سیاه یا قهوه ای به نظر برسد و مهم است که پزشک محل خونریزی را شناسایی کند. این مشکل می تواند در نتیجه زخم معده، بیماری کرون، التهاب روده بزرگ، عفونت اشریشیا کولی یا عوارض جانبی دارو رقیق کننده خون باشد. با این وجود اسهال حاد خونی یک فوریت پزشکی است زیرا در صورت عدم درمان می تواند عاملی تهدید کننده برای زندگی محسوب شود. چنان چه اسهال خونی دارید با پزشک خود تماس بگیرید یا سریعا به اورژانس بروید.

مشکلات گوارشی که علامت هشدارندمشکلات گوارشی که علامت هشدارند

4- احساس سیری قبل از خوردن زیاد غذا

اگر پس از خوردن غذا به مقدار کم احساس سیری می کنید؛ سیری زودرس نامیده می شود وهیچ توضیحی در این امر وجود ندارد و باید به پزشک مراجعه کنید. این احساس که گاهی اوقات می تواند تهوع پس از خوردن یک وعده غذایی عادی را شامل شود، به معنای وجود یک مشکل جدی تر خواهد بود. زخم، انسداد یا تومور می توانند مقصر این امر باشند یا به منزله آن باشد که به بیماری ریفلاکس معده یا مری مبتلا شده اید. بنابراین این علامت را نادیده نگیرید زیرا ممکن است برای رفع علت اصلی به درمان نیاز داشته باشید.

مشکلات گوارشی که علامت هشدارندمشکلات گوارشی که علامت هشدارند

5- درد شدید شکمی

اگر درد شکمی بصورت هرازگاهی رخ دهد شایع بوده و معمولا جدی نیست. با این حال اگر احساس درد شکمی حاد دارید و به قدری شدید است که نمی توانید حرکت کنید، باید فورا به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است به درمان اضطراری نیاز داشته باشید به ویژه اگر علائم دیگر گوارشی مانند مدفوع خونین، استفراغ مداوم یا تورم شکم را نیز تجربه می کنید. درد شدید شکم می تواند در اثر موارد اضطراری پزشکی مانند آپاندیسیت، حاملگی خارج رحمی یا حتی حمله قلبی ایجاد شود بنابراین هرگز آن را نادیده نگیرید.

مشکلات گوارشی که علامت هشدارندمشکلات گوارشی که علامت هشدارند

6- شکم متورم

شکم متسع - به معنای تورم شکم - احتمالا جای نگرانی ندارد زیرا گاهی اوقات با زیاد خوردن غذا ایجاد می شود اما نباید این علامت نادیده گرفته شود. اگر تورم ساعت ها بعد از هضم غذا از بین نرود ممکن است لازم باشد به پزشک مراجعه کنید. اگر تورم بدتر شد یا سایر علائم غیر توجیه مانند تب و احساس درد هنگام لمس شکم داشتید، وقت آن است که به پزشک مراجعه کنید.

مشکلات گوارشی که علامت هشدارندمشکلات گوارشی که علامت هشدارند

7- ترکیبی از چندین علائم گوارشی

داشتن ترکیبی از بسیاری علائم لزوما دلیل نگرانی نیست با این حال در صورت ماندگاری علائم می توانند نشان دهنده سرطان تخمدان باشند. از آن جا که علائم سرطان تخمدان همزمان با مشکلات گوارشی رایج است بسیاری از زنان تا مراحل بعدی سرطان آن را تشخیص نمی دهند و درمان نمی شوند. اگر به طور مداوم با مشکلات گوارشی مواجه هستید به ویژه هنگامی که با کاهش وزن یا افزایش وزن غیر قابل توجیهی اتفاق بیفتد، با پزشک خود راجع به خطر ابتلا به سرطان تخمدان مشورت کنید.

منبع: نمناک

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز