خبرگزاری کار ایران

چرا مرغ خام را نباید بشویید؟

چرا مرغ خام را نباید بشویید؟
کد خبر : ۱۱۸۷۹۴۷

شستن مرغ خام قبل از پختن می‌تواند خطر مسمومیت غذایی با یک باکتری به نام «کمپیلوباکتر» را افزایش دهد.

به گزارش ایلنا، هنگامی که مرغ خام را زیر شیر آشپزخانه می‌شوید، قطرات آبی که به اطراف پخش می‌شود، می‌توان این باکتری را از مرغ به دست‌ها، سطوح کار، لباس‌ها و تجهیزات آشپزخانه منتقل کند.

قطرات آب ممکن است بیش از ۵۰ سانتی‌متر در هر جهتی حرکت کنند. فقط چند سلول کمپیلوباکتر کافی است تا مسمومیت غذایی به وجود آید.

مسمومیت غذایی با این باکتری می‌تواند باعث درد شکم، اسهال شدید و گاهی استفراع برای ۲ تا ۵ روز شود.

برای جلوگیری از این مسمومیت غذایی این نکات را رعایت کنید:

- دست‌هایتان را پیش و پس از آماده کردن مرغ برای ۲۰ ثانیه با آب گرم و صابون بشویید.

- مرغ یا جوجه خام را بپوشانید و در پایین یخچال بگذارید تا ترشحات آن سایر غذاهای درون یخچال را آلوده نکند.

- پختن مرغ باکتری‌ها از جمله کمپیلوباکتر را می‌کشد. شستن مرغ خام باکتری‌ها در محیط آشپزخانه پراکنده می‌کند.

- از یک تخته برش جداگانه برای آماده کردن گوشت مرغ خام استفاده کنید. پس از آماده کردن مرغ تخته برش، ابزارها، ظرف و پیشخوان را با آب داغ و مواد پاک‌کننده بشویید.

- از دماسنج غذا استفاده کنید و مطمئن شوید که دمای درونی مرغ به ۷۵ درجه سانتی‌گرداد رسیده است.

- اگر دارید مرغ را سرو می‌کنید و به نظر می‌رسد به‌طور کامل پخته نشده است، آن را دوباره برای پختن بیشتربه آشپرخانه بازگردانید.

- مرغ پخته باقیمانده نباید بیش از دو ساعت (یا اگر دمای محیط بالای ۳۲ درجه سانتی‌گراد است بیش از یک ساعت) بیرون از یخچال بماند.

منبع: همشهری آنلاین

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز