طرز تهیه خوراک زبان گاو رستورانی با سس قارچ
خوراک زبان گاو با سس قارچ یکی از خوشمزهترین و لذیذترین غذاهای گوشتی است که برخلاف تصور عموم طرز تهیه ساده و آسانی دارد.
به گزارش ایلنا، خوراک زبان گاو با سس قارچ یکی از خوشمزهترین و لذیذترین غذاهای گوشتی است که برخلاف تصور عموم طرز تهیه ساده و آسانی دارد. بعضی هم ترکیب خوراک زبان رستورانی و مغز را به عنوان ساندویچ دوست دارند که البته خیلی پر کالری است. طرز تهیه خوراک زبان گاو رستورانی مجلسی با سس قارچ و نان یا برنج را در این مطلب بخوانید.
با طرز تهیه زبان گوساله رستورانی همراه ما باشید.
مواد لازم خوراک زبان گاو یا گوساله برای ۶ نفر
-
زبان گوساله یا گاو: ۱ عدد
-
برگ بو: ۲ عدد
-
چوب دارچین: ۱ عدد
-
سیر: ۲ حبه
-
پیاز بزرگ: ۱ عدد
-
فلفل سیاه تازه و آسیاب شده: ۱ قاشق چایخوری
-
فلفل فرنگی شیرین آسیاب شده: ۱ قاشق چایخوری
مواد لازم برای سس قارچ
-
کره: ۲ قاشق غذاخوری
-
پیاز: ۲ عدد متوسط و ریز خرد شده
-
قارچ: ۲۵۰ گرم
-
سیر: ۱ حبه له شده
-
آب گوشت یا آب مرغ: ۲ فنجان
-
فلفل سیاه تازه و آسیاب شده: ½ قاشق چایخوری
-
نمک: به مقدار دلخواه
-
آرد ذرت: ۱ قاشق مرباخوری (اختیاری)
مراحل طرز تهیه خوراک زبان گاو یا گوساله با سس قارچ
زبان گاو و خوراک آن یک غذای مجلسی است که با مراحل طرز تهیه زبان گوساله رستورانی همراه ما باشید.
مرحله اول؛ پاک کردن و آماده کردن زبان گوساله
برای طرز پخت زبان گوساله مجلسی ابتدا زبان گاو یا گوساله را خوب بشورید تا حالت لزجی آن از بین برود. زبان را در یک قابلمه بزرگ بگذارید و مقداری آب روی زبان گاو بریزید، آب باید روی زبان را بپوشاند. شعله گاز را روشن کنید و اجازه دهید آب به جوش بیاید.
در این مرحله کف تشکیل شده روی زبان گاو را با قاشق بردارید و دور بریزید.
مرحله دوم؛ اضافه کردن ادویه و سیر به زبان
شعله گاز را کم کنید و دو عدد برگ بو، ۱ حبه سیر، ۱ عدد پیاز پوست گرفته و درسته، یک عدد چوب دارچین، پودر فلفل سیاه تازه و پودر فلفل فرنگی شیرین را به قابلمه حاوی آب و زبان گاو اضافه کنید.
بسته به اندازه زبان گوساله مدت ۳ تا چهار ساعت زمان برای پختن گوشت آن لازم است. بعد از دو ساعت زبان گاو را زیر و رو کنید تا سمت دیگر زبان هم خوب بپزید.
مرحله سوم؛ برش دادن گوشت زبان روی تخته
بعد از پختن کامل زبان گاو، آن را روی تخته گوشت خرد کن قرار دهید و اجازه دهید خنک شود. برای اینکه راحتتر بتوانید زبان گاو را در دست بگیرید و پوست آن را کاملا جدا کنید لازم است که خوب سرد شود. با نوک چاقو شکافی روی پوست زبان ایجاد کنید تا راحتتر کنده شود. بعد از جدا کردن کامل پوست زبان آن را به اندازههای دلخواه برش دهید.
مرحله چهارم؛ آماده کردن سس قارچ برای خوراک زبان
برای درست کردن سس قارچ خوراک زبان گاو، یک ماهیتابه متوسط و گود را گرم کنید. کره را اضافه کنید و آن را به تمام قسمتهای ماهیتابه برسانید. حالا پیازها را اضافه کنید و در کره تفت دهید. حدود ده دقیقه زمان لازم است تا پیازها روی شعله ملایم گاز سرخ و کاراملی شوند.
بعد از کاراملی شدن پیازها، یک حبه سیر له شده را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید و سپس قارچهای خرد شده را اضافه کنید.
قارچ و پیاز را خوب هم بزنید و تفت دهید تا قارچها سبک و نرم شوند. در مرحله بعد آب گوشت یا آب مرغ، پودر فلفل سیاه تازه و نمک را اضافه کنید.
کمی هم بزنید و سپس برشهای زبان گاو را اضافه کنید. تمام برشهای زبان باید به سس قارچ آغشته شوند. شعله گاز را کم کنید و حدود ۳۰ دقیقه زمان بدهید تا سس قارچ حسابی به خورد برشهای زبان گاو برود.
مرحله آخر؛ سرو کردن خوراک زبان گوساله
اگر دوست دارید سس قارچ شما غلیظتر شود قبل از اضافه کردن برشهای زبان، یک قاشق مرباخوری آرد ذرت به مواد سس اضافه و ۵ دقیقه هم بزنید تا غلظت سس به کیفیت مطلوب برسد. سپس برشهای زبان گاو را اضافه کنید و نیم ساعت زمان دهید تا مواد به خورد هم بروند.
فوت و فنهای طلایی طرز تهیه خوراک زبان گوساله مجلسی رستورانی
-
اگر برای خوردن غذای کمی چرب مشکلی ندارد میتوانید به سس قارچ کمی هم خامه صبحانه اضافه کنید تا طعم خوراک زبان گاو شما لذیذتر شود و یک خوراک زبان رستورانی داشته باشید.
-
کالری خوراک زبان گوساله زیاد است پس در خوردن آن زیادهروی نکنید. هر ۱۰۰ گرم زبان گوساله حدود ۱۳۰ کالری انرژی دارد.
-
اضافه کردن سیر به سس قارچ اختیاری است.
-
طرز تهیه ساندویچ زبان هم به همین ترتیب است. میتوانید زبان گاو پخته شده را ریش ریش کنید، کمی در کره یا روغن تفت دهید و با آن ساندویچ زبان گاو درست کنید.
-
خوراک زبان گاو یا گوساله را با سس قارچ و پوره سیبزمینی سرو کنید. برای تهیه پوره سیبزمینی، ۳ عدد سیبزمینیها را بپزید، پوست آنها را بکنید و با رنده ریز رنده کنید. به مقدار دلخواه کره اضافه کنید و خوب هم بزنید. ادویه مورد نیاز برای پوره سیبزمینی نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پودر گشنیز به مقدار دلخواه است. بعد از هم زدن سیبزمینی با کره و ادویه، یک پیمانه شیر را به صورت تدریجی اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا یک پوره صاف و یکدست حاصل شود.
خوراک زبان گوساله را با باقالی پلو هم میتوانید سرو کنید.
منبع:مجله کوروش