خبرگزاری کار ایران

خرمالو؛ درمانگر هزار و یک بیماری

خرمالو؛ درمانگر هزار و یک بیماری
کد خبر : ۱۱۶۱۸۴۲

خرمالو با هسته و بدون هسته، میوه‌ای خوشمزه و تقریبا گس است که شاید هر کسی طرفدار آن نباشد. ولی شاید اگر از خواص خرمالو بدانید نظرتان عوض شود.

به گزارش ایلنا، خرمالو تقریبا شبیه یک گوجه‌فرنگی است و رنگ آن از زرد تا نارنجی درخشان متفاوت است. رنگ میوه‌ها بسته به رسیده بودن آن تغییر می‌کند. طبع خرمالو، گرم و تر است.

خرمالو تقریبا بزرگ است و تا حدی هم اندازه پرتقال یا گریپ فروت کوچک است. حتی شکل آن هم متنوع است و می‌تواند دایره‌ای باشد یا حتی شبیه بلوط.

ارزش غذایی خرمالو

سرشار از ویتامین A

۱۱۹ کالری انرژی

۳۱/۲ گرم کربوهیدرات

۰/۳ گرم چربی

۶ گرم فیبر

یک گرم پروتئین

خرمالو میوه چه فصلی است؟

در ماه‌های اکتبر تا فوریه یا به عبارتی بین ماه‌های مهر تا بهمن خودمان، همان زمانی که برگ‌های درختان شروع به ریزش می‌کنند، می‌توانید خرمالوها را که میوه‌هایی خوشمزه و قرمز رنگ هستند بر بالای درخت‌ها مشاهده کنید.

خرمالو میوه بومی ژاپن و چین است برای اولین بار در سال ۱۸۵۰ در آمریکا نیز برداشت شد. در حال حاضر در سراسر جهان، در مناطقی که به قدر کافی گرم باشد، خرمالو رشد می‌کند.

آیا خرمالو برای خانم‌های باردار ضرر دارد؟

شما می‌توانید از خوردن خرمالو در دوران بارداری لذت ببرید. با این حال، باید به مقدار کافی از آن استفاده کنید. محتوای تغذیه‌ای خوب خرمالو باعث رشد و بزرگ شدن جنین می‌شود و سلامت مادر را نیز تضمین می‌کند. با این حال پیش از اضافه کردن میوه به رژیم غذایی خود با دکتر خود نیز صحبت کنید.

در زیر به برخی از خواص خرمالو در طول بارداری اشاره می‌شود:

– خرمالو سرشار از کلسیم و فسفر است و می‌تواند به رشد جنین کمک کند.

– میزان آهن موجود در خرمالو می‌تواند خطر ابتلا به آنمی را در طول بارداری کاهش دهد. همچنین باعث بهبود عملکرد هموگلوبین خون می‌شود.

– خرمالو به دلیل داشتن منیزیم می‌تواند تاثیر زیادی در درمان فشار خون در طول بارداری داشته باشد. همچنین دارا بودن منیزیم به پیشگیری از بروز سنگ کلیه نیز در طول بارداری کمک می‌کند.

– خرمالو به دلیل محتوای سرشار از آنتی اکسیدان آن می‌تواند به سم‌زدایی و بهبود عملکرد کبد هم کمک کند.

خواص خرمالو در دوران شیردهی

خرمالو جزو میوه‌هایی است که قبلا توسط متخصصین اطفال، برای مادران شیرده ممنوع شده بود. اما متخصصین مدرن استفاده از این میوه‌ها را به صورت دوره‌ای و در مقدار کم برای مادران جوان مجاز می‌دانند و عقیده دارند که می‌تواند در رژیم غذایی این افراد قرار گیرد.

مادران شیرده باید توجه داشته باشند که استفاده از میوه‌هایی چون خرمالو، گلابی و انار می‌تواند منجر به یبوست شود.

خرمالو؛ درمانگر هزار و یک بیماری

آیا خرمالو نفاخ است؟

میوه‌هایی که حاوی مقدار زیادی قند هستند به طوری که مجموع قند آنها بیش از ۳ گرم فروکتوز باشد، حتی با وجودی که فروکتوز آنها بیشتر از گلوکز نباشد، می‌توانند موجب تولید گاز و نفخ شوند. خرمالو هم جز همین دسته از میوه‌هاست.

آیا خرمالو چاق‌کننده است؟

میوه خرمالو مقدار بسیار کم چربی دارد. حتی محتوای کربوهیدرات آن نیز بسیار کم است و از این رو، کسانی که قصد گرفتن رژیم دارند و می‌خواهند وزن اضافی خود را با حفظ رژیم غذایی خوب کم کنند، می‌توانند از این میوه استفاده‌های زیادی کنند.

همچنین کسانی که می‌خواهند یک رژیم غذایی کم کالری را برای حفظ وزن خود و نه برای کاهش وزن داشته باشند نیز می‌توانند از مصرف خرمالو بهره‌مند شوند.

خرمالو می‌تواند یک افزودنی عالی برای صبحانه باشد. محتوای کالری یک خرمالوی معمولی بسیار کم است و فقط ۷۰ کالری دارد. از سوی دیگر هم شامل تمام مواد مغذی ضروری، ویتامین‌ها و مواد معدنی است که باید برای بدن تامین شوند. اما این مواد به خاطر این که معمولا در غذاهایی هستند که پرکالری هستند، از رژیم غذایی افراد حذف می‌شوند. اما مصرف خرمالو می‌تواند آنها را تامین کند.

خواص خرمالو برای سرماخوردگی

از بروز برخی از مشکلات التهابی، عفونتی و همین‌طور سرماخوردگی و آنفلوانزا را می‌توان از طریق مصرف منظم خرمالو جلوگیری کرد. این به این دلیل است که میوه خرمالو حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با عفونت‌ها قوی‌تر می‌کند.

خواص خرمالو برای پوست

ویژگی گس بودن خرمالو می‌تواند به باز شدن منافذ پوستی کمک می‌کند و همین طور برخی از خطوط ریز را نیز صاف کند. در نتیجه، پوست جوان‌تر و درخشان‌تر می‌شود.

هنگامی که میوه برای کاربرد به صورت ماسک از ترکیب مخلوط پالپ‌های خرمالو با آب لیمو و زرده تخم مرغ، مورد استفاده قرار گیرد، می‌تواند منجر به درخشش بیشتر پوست شود.

فواید خرمالو برای سکسکه

با وجودی که درمان قطعی سکسکه مشخص نیست، اما پزشکان طب چینی، استفاده گسترده‌ای از این میوه برای درمان سکسکه‌های طولانی مدت داشته‌اند.

ساقه خرمالو را با چند قطعه گل میخک و کمی زنجبیل به مدت ۱۰ دقیقه خیس کنید و سپس آن را  با آب کمی گرم بنوشید تا سکسکه‌تان کاهش یابد.

مضرات خرمالو

با توجه به این که خرمالو دارای مقدار زیادی تانین است، در صورتی که با شکم خالی مصرف شود، می‌تواند منجر به اسهال شود.

قند موجود در خرمالو زیاد است و از این رو افرادی که مبتلا به دیابت هستند باید از مصرف آن پرهیز کنند.

مصرف خرمالو با پوست آن به دلیل این که بیشترین میزان اسید تانین در پوست آن قرار دارد، می‌تواند منجر به بروز سنگ کلیه شود. همچنین خوردن میوه با غذاهای سرد مانند ماهی، خرچنگ یا میگو منجر به تشکیل سنگ در معده می‌شود. این به این دلیل است که این غذاهای پروتئین و اسید تاننیک بالایی دارند و واکنش آنها با هم می‌تواند منجر به بروز سنگ شود.

منبع: بهداشت نیوز

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز