نحوه نگهداری انواع آبمیوه های طبیعی
استفاده از آبمیوه های طبیعی، انرژی بسیاری به بدن انسان می دهد، به همین علت از آن دسته نوشیدنیهایی است که بدن به مرتبا به آن احتیاج دارد. همان گونه که از اسم آبمیوههای طبیعی معلوم است، کاملا طبیعی هستند. ویتامینها و مواد معدنی موجود در آبمیوه برای سلامتی بدن موثر هستند. آیا آبمیوههای تازه تهیه شده برای مدت زمان طولانی قابل نگهداری هستند یا خیر؟
به گزارش ایلنا،بعضی از تاثیرات موثر آبمیوه مثل بعضی ویتامینهای حساس به اکسیژن و نیز آنتیاکسیدانهای موجود در آن به سرعت بعد از گرفتن آبمیوه شروع به خراب شدن میکنند. پس چنانچه میخواهید از ترکیبات موثر آن استفاده کنید، بهترین زمان استفاده بلافاصله بعد از تهیه آن است.
نوع آبمیوه هم تعیینکننده مدت زمان نگهداری آن است. مثلا، آبسیب بسیار سریع بر اثر واکنشهای قهوهایشدن آنزیمی رنگ عوض می کنند یا درباره آب مرکبات تغییر رنگ با تاخیر ولی بسیاری از ویتامین C آن واکنشهای اکسیداسیون می دهد.
نوع شیوه آبمیوهگیری هم بسیار مهم است. هر چقدر دور پایینتر باشد، افت کیفی آبمیوه کمتر است. آبمیوههای تهیه شده با دستگاههای دور پایین یا دستی بعضی اوقات تا 24 ساعت می توان نگهداری کرد، ولی در انواع سانتریفیوژی این زمان به 8 ساعت کم می شود.
بهترین ظرف برای نگهداری آبمیوه، ظروف شیشهای است و بعد از آن ظروفی از جنس استیل ضد زنگ. استفاده از ظروف پلاستیکی برای نگهداری آبمیوه در یخچال توصیه نمیشود، چون بیشتر آبمیوهها اسیدی است و باعث نشت مواد شیمیایی از بطری به داخل آبمیوه میشوند.
تا حد امکان از تماس آبمیوه با اکسیژن پیشگیری کنید به این معنی که ظرف را پر کنید تا هیچ اکسیژنی درون آن باقی نماند. این اکسیژن علت اصلی تغییر رنگ و افت ارزش غذایی است.
آبمیوه را بعد از گرفتن حتما در یخچال نگهداری کنید. میتوانید قدری آب لیمو به عنوان نگهدارنده طبیعی به آن بیفزایید.
چنانچه حجم زیادی از آبمیوه را گرفته اید، میتوانید آن را در ظروف ویژه یخ و در زمان های نیاز استفاده کنید، ولی مقدار صدمه به مواد مغذی در این شیوه بیشتر از یخچال است.
زمانی که هر نوع تغییر طعم و رنگ غیرمعمول در آبمیوه نگهداری شده دیدید، آن را دور بریزید. این تغییرات بر اثر انجام نوعی واکنشهای آنزیمی و اکسیداسیون در آبمیوه اتفاق می افتد.