دستور تهیه انگشت پیچ
انگشت پیچ شیرینی سنتی و سوغات همدان است که طعمی شبیه گز دارد و غلظت آن شبیه عسل است.
به گزارش ایلنا، گز انگشت پیچ قدمتی 130 ساله دارد و اگر طعم گز را دوست دارید حتما از طعم انگشت پیچ هم خوشتان خواهد آمد.
انگشت پیچ ، شیرینی سنتی و سوغات همدان است که حالتی مایع و غلیظ مثل عسل دارد ، علت نام گذاری انگشت پیچ هم به دلیل همین بافت غلیظش است که میتوانید در آن انگشت بزنید و دور انگشتتان میپیچد.
انگشت پیچ را به نام گز انگشت پیچ هم می شناسند. طعمی شبیه به گز دارد ولی حالت روان داشته و بدون مغز است ، اگر طعم گز را دوست دارید مسلما از انگشت پیچ هم خوشتان خواهد آمد.
انگشت پیچ یا عسل سفید را قنادی ها معمولا از ترکیب سفیده تخم مرغ ، گزانگبین ، شکر و آب تهیه می کنند و آن قدر هم میزنند تا ظاهری سفت و حالتی مانند عسل به خود بگیرد.
انگشت پیچ همدانی از ترکیب سفیده تخم مرغ هم زده با شربت غلیظ تهیه می شود. طرز تهیه انگشت پیچ بسیار ساده است ولی نیاز به صبر و زمان و هم زدن زیاد دارد.
برای طعم دار گردن انگشت پیچ می توانید علاوه بر گلاب از اسانس هل یا دارچین استفاده کنید. قدمت انگشت پیچ به 100 – 130 سال قبل باز میگردد و یکی از سوغاتی های پرطرفدار شهر همدان محسوب می شود. طرز تهیه انگشت پیچ در خانه کار ساده ای است و شما با مطالعه آموزشی که در ادامه مقاله برای شما گذاشته ایم با کمی صبر و زمان گذاشتن میتوانید این شیرینی خوشمزه و پرطرفدار به خصوص بین کودکان را تهیه کنید.
این سوغات معروف همدان بیشتر در ماه رمضان مورد استفاده قرار می گیرد.
انگشت پیچ همدانی
مواد لازم انگشت پیچ همدانی
شکر |
۱ کیلوگرم |
سفیده تخم مرغ |
۳ عدد |
جوهر لیمو |
۱/۸ قاشق چایخوری |
گلاب |
۲-۳ قاشق غذاخوری |
آب |
به میزان لازم |
طرز تهیه انگشت پیچ همدانی
شکر را در قابلمه ریخته و رویش آب اضافه کنید تا به اندازه 1 بند انگشت بالاتر از شکر قرار بگیرد.
قابلمه را روی حرات متوسط قرار بدهید و اجازه دهید شکر در آب حل شود و بجوشد تا شربت قوام بیاید و کاملا حالت کشدار پیدا کند.
برای تست غلظت شربت با قاشق شربت را به آرامی از بالا بریزید ، در صورتی که شربت به صورت خط ممتد داخل قابلمه ریخت یعنی به غلظت لازم رسیده است.
جوهر لیمو را به شربت اضافه کنید و هم بزنید و اجازه دهید شربت به حدی خنک شود که باعث پخته شدن سفیده تخم مرغ نشود.
سفیده تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا پف کند و فرم بگیرد سپس به شربت اضافه کرده و هم بزنید تا مواد کاملا یکدست ، سفید و کشدار شود و به غلظت عسل برسد.
گلاب را اضافه کرده مخلوط نمایید.
در صورت تمایل می توانید از اسانس هل یا پودر دارچین برای طعم در کردن انگشت پیچ استفاده کنید.
برای تزئین روی انگشت پیچ می تواند از انواع مغز ها و پودر دارچین استفاده کنید.
از آنجا که انگشت پیچ بیشتر از شکر تهیه شده بهتر است هیچ مغزی به آن اضافه نکنید که نیازی به جویدن نداشته باشد و لای دندان ها نرود.
انگشت پیچ را در شیشه در بسته در یخچال نگهداری نمایید.
منبع:نمناک