فواید چهار مغز برای کودکان
از سری مزیت های بهره گیری از چهار مغز برای کودکان می توان به تقویت سیستم ایمنی، تقویت عملکرد مغز، هوش و بهبود کارکرد قلب اشاره کرد.
به گزارش ایلنا، چهار مغز ترکیبی از مغز های گردو یا بادام زمینی، بادام هندی، پسته و فندق می باشد. این چهار نوع آجیل به عنوان کامل ترین و مقوی ترین خشکبار دارای مقادیر فراوانی منیزیم، آهن، کلسیم، پروتئین، فیبر، چربی سالم و آنتی اکسیدان هستند. از سری مزیت های بهره گیری از چهار مغز برای کودکان می توان به تقویت سیستم ایمنی، تقویت عملکرد مغز، هوش و بهبود کارکرد قلب اشاره کرد.
چهار مغز چیست؟
تنوع فراوان مغزهای آجیل زمینه ی ترکیبات مختلف را فراهم کرده است. با این وجود گسترده ترین و متداول ترین چهار مغز برای کودکان و بزرگسالان اعم از بادام هندی، بادام درختی یا گردو، پسته و فندق می باشد.
تغذیه ی کودکان نقش چشمگیری در سطح سلامتی افراد در بزرگسالی دارد. در واقع تغذیه ی ناسالم در کودکی زمینه ی بروز بیماری های مختلفی را در دوران نوجوانی، جوانی، بزرگسالی، پیری و کهولت به وجود می آورد.
کودک تا شش ماه پس از بدو تولد، همواره به وسیله ی شیر مادر تغذیه می شود. با قدم نهادن نوزاد در هفت ماهگی روند تأمین کردن نیاز های بدنی کودک به وسیله ی مواد مغذی آغاز می گردد.
چهار مغز به موجب برخورداری از چربی های سالم، پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان فراوان سبب تأثیر گذاری مثبت در رشد جسمانی و ذهنی کودک می شود.
لازم به ذکر است نحوه ی مصرف آجیل توسط کودکان با بزرگسالان در تمایز است. توصیه می شود به منظور جلوگیری از گیر کردن آجیل در گلوی کوچک کودک، آجیل های خرد شده را به وعده های غذایی اضافه کنید. علاوه بر این می توانید به وسیله ی چهار مغز در راستای تهیه ی حریره اقدام نمایید.
ترکیب چهار مغز، سرشار از املاح معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن است. اصلی ترین املاح و ویتامین های مورد نیاز کودکان شامل آهن، کلسیم، ویتامین A، B 12 ، C و D می باشد. لذا مخلوط چهار مغز برای کودکان گزینه ی مناسبی در خصوص تأمین ویتامین های مورد نیاز در راستای رشد جسمانی به شمار می رود.
بهتر است بدانید مصرف روزانه از یک مشت آجیل بدن را از وجود روی، پتاسیم، آهن، پروتئین، فیبر ، ویتامین E و ویتامین های گروه B بی نیاز می سازد.
خواص چهار مغز برای کودکان
همان طور که بیان کردیم مغذی ترین چهار مغز متشکل از پسته، فندق، بادام هندی و بادام درختی یا گردو است.
در ادامه خواص چهار مغز را به صورت جداگانه شرح می دهیم.
1. خاصیت پسته
پسته سرشار از روی و فسفر است. روی موجود در پسته نقش چشمگیری در تقویت ناخن، مو و پوست ایفا می کند.
فسفر نیز در استخوان بندی، رشد دندان و رفع ضعف و خستگی از بدن کمک شایان می کند.
بهتر است بدانید فسفر موجود در پسته بهره ی هوشی کودک را افزایش می دهد. علاوه بر این با بهبود عملکرد مغز، سبب به وجود آمدن آرامش درونی می گردد.
میزان کالری پسته نسبت به سایر آجیل های مغذی کمتر است که منجر به جذب ویتامین های D، K، E و A می شود. علاوه بر این، پسته دارای مقادیر فراوانی آهن است که در خصوص درمان بیماران مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن مورد استفاده قرار می گیرد.
2. خاصیت بادام
بادام سرشار از پروتئین، انرژی فراوان، خاصیت ملین، خاصیت تسکین کنندگی و ضد یبوست می باشد ، مصرف بادام زمینی به موجب برخورداری از ویژگی حساسیت زا، برای افراد مبتلا به حساسیت های غذایی و کودکان زیر یک سال توصیه نمی شود.
در ادامه برخی از خواص بادام را به عنوان یک آجیل حاوی ارزش غذایی بالا ذکر می کنیم:
• برطرف کننده ی التهابات پوستی و اگزما
• محافظت کننده ی سلول در برابر نابودی
• رفع کننده ی یبوست
• رفع و پیشگیری از کم خونی
• تسکین کهیر و خارش پوستی
• رفع سرفه
• درمان تنگی نفس
3. خاصیت فندق
فندق دارای مواد مغذی و ویتامین های گروه E و B است. مصرف فندق سبب عملکرد مناسب عضلات، تشکیل سلول های خونی و سلامت مغز می گردد.
مصرف فندق به صورت موضعی نیز فواید متعددی برای بدن دارد. از سری فواید مالش روغن فندق بر روی بدن می تواند به پیشگیری از ابتلا به بیماری های تنفسی اشاره کرد.
4. خاصیت گردو
گردو به عنوان یک مغز آجیل دارای اسید های آمینه ضروری، منیزیم، پروتئین و کالری فراوان می باشد. نوجوانان به صورت روزانه، نیازمند 390 میلی گرم منیزیم هستند. مصرف روزانه ی یک مشت گردو قادر به تأمین منیزیم مورد نیاز بدن است.
از سری خواص چشمگیری گردو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• تقویت کننده ی سیستم ایمنی
• جلوگیری از اضافه وزن
• افزایش قدرت ذهن
• پیشگیری از بروز بیماری های جسمانی
• رفع اختلالات خواب و اختلالات مربوط به بد خلقی
مزیت های بهره گیری چهار مغز برای کودکان
چهار مغز دارای مقادیر فراوانی آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان های موجود در آجیل در راستای پیشگیری از بروز انواع سرطان در بدن نقش چشمگیری ایفا می کنند.
علاوه بر این پروتئین موجود در چهار مغز، در راستای درمان بیماری های پوستی و جلوگیری از بروز بیماری های کلیه ای، سنگ صفرا، قلبی و دیابت نقش دارد.
در ادامه فواید مصرف چهار مغز را ذکر می کنیم.
• کاهش کلسترول بد خون به موجب برخورداری از چربی های غیر اشباع
• بهبود سلامت قلب و عروق به موجب برخورداری از اسید آلفالینولیک، امگا 3 و چربی غیر اشباع
• رفع سردی معده
• ارتقا دهنده ی کیفیت خواب در خصوص برخورداری از ملاتونین
• تسریع روند گردش خون در بدن به موجب وجود اسید آمینه
• بهبود عملکرد سلول های مغزی
• تقویت عملکرد مغز و حافظه
• جلوگیری از اضافه وزن با کاهش اشتهای کاذب
• کند سازی روند پیری
• تقویت سیستم ایمنی
• رفع کننده ی کم خونی در نوجوانی به موجب برخورداری از مقادیر فراوانی آهن
• پیشگیری از پوکی استخوان در کهن سالی
• افزایش دهنده ی تراکم و رشد مناسب استخوان به موجب برخورداری از کلسیم
دو نمونه از مهمترین فواید چهار مغز برای کودکان
1. بهبود کارکرد دستگاه گوارش
مشکلات گوارشی و سوء هاضمه به عنوان متداول ترین مشکلات میان کودکان شناخته می شوند. چهار مغز سرشار از فیبر است. فیبر موجود در آجیل علاوه بر تسریع روند هضم غذا، سبب تقویت عملکرد دستگاه گوارش و جلوگیری از سوء هاضمه می گردد.
2. بهبود کارکرد قلب و عروق
چهار مغز دارای مواد معدنی متعددی نظیر منیزیم می باشد. منیزیم با انعطاف پذیری رگ های خونی سبب تسریع روند جریان خون در بدن و اکسیژن رسانی به اجزای مختلف می گردد. در طی این فرایند ضربان قلب نیز تنظیم می شود.
بهتر است بدانید وجود پتاسیم در چهار مغز در ارتقای سلامت قلب مؤثر است.
منبع:بیتوته