طرز تهیه مرصع پلو
تاریخچه مرصع پلو به دوره صفوی برمی گردد؛ در این دوران آشپزی ایرانی پیشرفتهای شگرفی کرد و بسیاری از غذاهای مجلسی ایرانی مانند مرصع پلو متولد شدند.
به گزارش ایلنا، تاریخچه مرصع پلو به دوره صفوی برمی گردد؛ در این دوران آشپزی ایرانی پیشرفتهای شگرفی کرد و بسیاری از غذاهای مجلسی ایرانی مانند مرصع پلو متولد شدند.
از آنجا که تزئین این غذا به اندازه کیفیت اجزای تشکیل دهنده اش اهمیت دارد و روی برنج با انواع مغزها و میوه های رنگارنگ پوشیده می شود، می توان آن را از نظر زیبایی به فرش ایرانی تشبیه کرد. به دلیل زرشک و خلال پرتقال یا نارنج، از جمله غذاهایی است که مردم استان های فارس و خراسان آن را بیش از سایر استان های ایران می پزند و به آن علاقه دارند.
البته در استان خراسان به این غذا رنگینک پلو می گویند بنابراین اگر روزی مهمانی از این ۲ استان داشتید، بهتر است یکی از غذاهایی که برای پذیرایی انتخاب می کنید، مرصع پلو باشد. گاهی این غذا با شیرین پلو اشتباه گرفته می شود و نکته های ریزی هنگام طبخ آن از قلم می افتد.
مواد لازم:
-
4 پیمانه برنج خیس خورده
-
1 کیلوگرم مرغ
-
1 پیمانه کشمش
-
1 پیمانه زرشک
-
1 پیمانه خلال بادام خلال پسته
-
1 پیمانه خلال هویج
-
1 پیمانه مربای پوست پرتقال یا نارنج
-
1 پیمانه پیاز
-
1 عدد زعفران
-
به میزان لازم نمک وفلفل
-
به میزان لازم زردچوبه
طرز تهیه:
1. برنج را می شوریم و آبکش میکنیم و میگذاریم تا دم بکشد . مرغ را با پیاز و زردچوبه و نمک و فلفل و زعفران فراوان و آب کم میگذاریم تا بپزد.
2.کشمش را با کره سرخ می کنیم . زرشک را که از قبل خیس کرده ایم با کره و کمی شکر تفت میدهیم و 4/1 پیمانه ( بسته به میزان زرشک ) آب بهش اضافه میکنیم و میگذاریم تا کمی جا بیفتد و در آخر زعفران را اضافه میکنیم.
3. خلال بادام و خلال پسته را که از قبل خیسانده ایم جداگانه با کره خوب تفت میدهیم . خلال هویج را با کره و کمی شکر تفت میدهیم . خلال پوست پرتقال یا نارنج را که از قبل خیس کرده ایم و چند بار جوشانده ایم وآب آن را عوض کرده ایم تا تلخی آن گرفته شود را با شکر و کره تفت میدهیم . کلیه مواد را به صورت جداگانه آماده کرده و کنار میگذاریم.
4. در این مرحله برنج را که آب کش کرده ایم دم میکنیم و زمانی که آماده شد یک لیوان از آن را با زعفران مخلوط کرده و خط خط و تکه تکه مواد را روی برنج تزیین می کنیم . میتوانیم مرغ را کنار غذا یا لا به لای برنج سرومی کنیم یا اینکه میتوانیم مرغ را ریش ریش کرده و کمی با زعفران مخلوط کنیم و دور برنج بدهیم.
منبع: برترین ها